Medellin 2011.06.19. 19:11

Medencézés

Hi!

Belenéztem ma Kincső szájába, már 3 foga nő egyszerre! :) De nem zavarja, nem panaszkodik miatta, úgyhogy ügyes kislány.

Holnap megyünk háziorvoshoz, Leventét megmutatni, de már napok óta teljesen rendben van. Az antibiotikumot tudom, hogy kötelező lenne végig adni neki, de feladtam, nem is tudom beadni neki. Ami sikerül, az meg nem akkora adag, mint amennyi elő van írva. Ha belekeverem valamibe, azt meg nem issza meg. A szteroidos krémmel sem kenem már, mert minek, meggyógyult. Tudom, kicsit lazán kezelem ezeket, de eddig még mindegyik gyerek túlélte a gondoskodásomat...:) Kedden meg védőnőhöz megyünk a 15 hós oltásra. Kicsit csúszásban vagyunk, de annyi gond legyen. A héten mentünk volna, de az antibiotikum miatt át kellett tenni jövő hétre.

Egyéb esemény pedig az volt, hogy megint voltunk medencézni tegnap! Jó meleg volt, Berkóék is már délelőtt átjöttek, úgyhogy jó hosszú napot töltöttünk együtt. A gyerekek baromira élvezték  az egész napos kerti programot, de mi, szülők is. :) Berkó és Kincső egy szobában aludtak, Levente külön, de egyszerre fektettük őket, és egyszerre kelt mindenki (valaki felkelt, és felordította a többit:). Úgyhogy nyugiban tudtunk ebédelni is Bencével, aki meg nem alszik ugyebár:) Ebédet meg rendeltünk, úgyhogy azzal se volt gond. Kata meg hozott egy nagy adag gyümölcssalátát, amit meg imádtak a babák, és többször leültek szépen enni, készült is róluk sok fotó! (Teszek fel.) Volt nagy homokozás, sarazás, medencézés, locsolás, motorozás, minden, ami kell. Levente válla kicsit lepirult, pedig be is lett kenve, meg sokat volt rajta ing, de azóta is kenem esténként testápolóval, hogy ne húzódjon neki. De nem panaszkodik igazából. :) Bencének és Kincsőnek pedig már szép színe van, főleg Bencének, aki már a nyaralásból is barnán jött haza. Úgyhogy jók ezek a medencés-babás programok, ha 3 felnőtt jut 3-4 gyerekre, egyedül nem tudnám csinálni. Egyiket fektetem, addig a másik kettő hol van? Meg egyik a vízben, másik a homokozóban, harmadik akárhol, vagy épp pisilni akar. Szóval lehetetlen. Így viszont mindenkinek jó. :) Vagyis ezek a visszajelzések...:) Úgyhogy marad a tervezet, hogy minden hétre szervezünk egy ilyet, mert az idő szép, a kert ott van, mi meg minek üljünk itthon, vagy egy meleg játszótéren? Ha pedig Bencének elkezdődik a nyári szünet az oviban, akkor talán sűrűbben sem ártana átjárni...

Az oviban most nem vagyok a kedvenc szülők listáján, de ezen mostanában nem tudok változtatni. Az egy dolog, hogy minden közösségi szervezésből kimaradok, mert a másik kettő baba miatt nem érek részt venni, rajtuk meg mindig le vagyok maradva az infókkal, de még elmaradásom is van... Még beiratkozáskor kellett volna igazolást vinni, hogy 3 gyerek van, mert akkor féláron kapja Bence az ellátást. Vittünk banki papírt, de utólag kiderült, hogy az nem jó nekik, mert nincs rajta részletezve az utalás. CIB bank, ilyet ad, részleteset 2000 forintért. No comment. Erstéről simán tudnék ilyet nyomtatni, de Süvi számlájára érkezik a családi pótlék. Ezzel szenvedtünk egy ideig, de amikor már türelmetlenek voltak, akkor felhívta Süvi a mák-ot, és kért igazolást. Az meg nem jött meg. Mert azóta megint hívtuk őket, állítólag 6-án adták postára, de 2 hét alatt nem ért célba. Most küldenek megint. Azóta a gazdaságissal volt egy hosszabb telefonbeszélgetésem, az igazgatónő kapott el a folyosón, az óvónő szólt, az óvónő adott egy borítékot hatalmas SOS felirattal, hogy abba tegyem az igazolást, és adjam le, illetve péntekre kiírták a csoport ajtajára, hogy aki még nem adta le az igazolást, az adja le. Én pedig rezignáltam közlöm mindig mindenkivel, hogy amint megjön a papír, én leadom! Nem tartom én vissza, simán nem jött még meg. De azért minden nap szólnak kedvesen. Olyan kellemetlen. Kicsit. Vagyis az lenne, de mivel rajtam kívül álló okok miatt nem tudom leadni, nem óhajtok idegeskedni miatta. Talán jövő héten megoldódik a dolog. Mire vége az ovinak. :)

Nem tudom mi lesz itt, ha elkezdődik a nyári szünet. Szerintem egy doboz nyugtatót beszerezhetnék már most.

A képeket pedig várjátok lelkesen, felteszem őket, amint tudom, de nincs gépem, elromlott, kuka, Süvi gépénél meg nincs sok időm, mert ő meg itthonról is dolgozik esténként. Ez van.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr515518953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2011.06.24. 08:51:17

Már megint nem jó a laptop? :( Azért ne nyugtatózd magad :)) Persze megértem, hogy kicsit sok neked most a 3 gyerek :) De azért Bence már elég nagy kisfiú, ha kell, tud szófogadó lenni, és egyébként is nagyon jó fej kisfiú :) Mondtam anyunak, hogy simán elmehetne humoristának, vagy komikusnak :) Kincsőt nem tudom hova tenni, mert vele kevesebbet találkozom, és még elég változó a reakciója, hol utál, hol kedvel...:) Nem tudom, mennyire hisztis mostanában, sikerült kinőnie? Majd azért csinálhatunk közös programokat, hogy neked is könnyebb legyen, jó? :) Puszi
süti beállítások módosítása