Medellin 2011.06.04. 20:02

Heti események

Hi!

Nem akar blogolni valaki helyettem? :)) Se időm, se kedvem, mostanra már csak kötelességből írok, csak, hogy tudjátok! :) Pedig hasznos, tudom.

Kezdem a friss infókkal. Bence ma elment nyaralni egy hétre Dobogómajorra Líviáékkal. Tavaly is volt, meg előtte is, úgyhogy ismeri már a helyet. :) Szépen elköszönt mindenkitől, hogy ő most megy nyaralni, és majd jön később. :) Adott puszikat, integetett, és komolyan elvonult. :)

Levente - mivel az összes cumisüveget, és csőrös poharat eltüntette pár nap leforgása alatt (mindenkiét) - már csak pohárból kap inni. Sima műanyag pohárból. Aztán kiderült, hogy tökéletesen tud inni belőle. Partedlit azért mindig adok rá, bár nem mindig indokolt, illetve figyelni kell, hogy mikor elég neki, akkor el kell venni, különben játszani kezd vele. Belenyúl, kiönti direkt, meg hasonlók. És, ma egyedül ebédelt anyuéknál! Szépen leültettem az asztalhoz a teraszon, és gondoltam, majd etetem. De hisztizett, hogy ő bizony oda nem adja a kanalat! Úgy képzeljétek el - szó szerint! - hogy teljesen egyedül megevett egy nagy tányér borsólevest! Kanállal. Tökéletesen, ügyesen. Egész apró balesetekkel. Néha belenyúlt a másik kezével a tányérba, hogy a borsószemet rásegítse a kanálra, de ezt a tesók is bármikor megcsinálják igazából, ha szabad, ha nem. Le is kameráztam a telefonommal, úgyhogy bizonyítékom is van rá!

És Levente ma volt a medencében is anyuéknál, de csak a lépcsőn sétált. És nagyon élvezte! :)) Ellenben csütörtökön nem volt ilyen szerencsénk. :(( Megbeszéltük Katával, hogy csütörtökön átjönnek kerti party-ra. Babák, víz, homokozó, egyebek. Szerdán jöttek volna, de akkor közbejött nekik valami. Nos, szerintem egész héten csak abban a pár órában esett az eső, amikor ott voltak. Se előtte, se utána. Szerintem jövő hétre is szervezek egyet, vagy utána lévő hétre, mert ez már nevetséges. :)

Voltam a héten orvosnál is gyerekekkel. Kétszer. Leventén kiütések vannak. Sok. Az egyik karja belső részén, ugyanazon az oldalán, és a lábán, szintén azon az oldalon. Először rossz időpontban mentem, nem a mi orvosunkhoz. (Már megint...) Azt mondta, hogy vagy allergiás reakció, vagy ez a pillangókiütés, ami mostanában van. Valami vírus talán, de nem csinál semmit, nem kell rá adni semmit, elmúlik. Aztán pénteken megint lementem, más miatt, de ezt is megnézettem. A doki azt mondta, hogy kizárt dolog, hogy ez a pillangós cucc, mert az nem rücskös tapintásra. Melegkiütés. Én is arra tippeltem. Bár nem vagyok róla 100%-ig meggyőződve még mindig. Igazából azért mentem, mert már Leventének és Kincsőnek is piros lett a feneke (a vágatban), de erre is azt mondta, hogy a melegtől. Jó, de az egyik pelenkás, a másik nem, akkor hogy létezik, hogy mindhárom gyereknél?? Bence volt a régi doktornőnél is, de ő sem tudta, hogy mitől lehet. Ezek hasraütésszerűen dolgoznak, néha az a meglátásom. Mondjuk éjszaka pelenka van mindenkin, 12 órán keresztül, talán az a gond? Mindenesetre kaptak v.mi bóraxos krémet, azzal kenem őket. Azt hiszem, használ. Bár, még csak tegnap óta kenem őket.

Kincsőt nem vették fel az óvodába. 9. a várólistán. Mondta az igazgatónő, hogy nagyon sok gyerek van most, akiket az életkoruk miatt kötelesek felvenni. Azt hiszem most volt v.mi változtatás, hogy 3 éves kortól kötelező az ovi, nem 5-től. Vagy ez csak tervben volt? Nem vagyok képben annyira. De mondta Bence óvónője, hogy ez őszig bőven változhat, vannak, akiket több helyre is beírattak, nem biztos, hogy végül ezt választják, elköltöznek stb. Úgyhogy a szeptemberi kezdésnél érdeklődhetek, hogy mi az állás. Mondjuk idén amúgy sem kezdhetne, míg nincs 3 éves, csak a következő félévtől. Ha lesz addigra helye.

Tudom, még a gyereknapról kéne pár szót írnom...

Szóval, Reni vetette fel az ötletet, hogy a Zöld Pardonban gyereknap lesz, nem megyek-e ki a gyerekekkel, az ő barátnője (Orsi) is megy. Gondoltam, miért ne, egész jó ötlet! És hívtam őt is segítségnek, ha nincs más dolga. :) Persze Levente még kicsi ilyenekhez, úgyhogy anyu elvállalta a felügyeletét. Mivel Katáékkal elmaradt a szombati gyereknapozás, ezért szóltam nekik is, hogy cserébe vasárnap lenne ez, ha van kedvük hozzá, és jöjjenek. Jöttek is. :) 10-re mentünk, akkor még egész kevesen voltak, de később sem volt tömeg, nagyon kényelmesen el lehetett férni, hozzá lehetett férni mindenhez, és az idő is szuper volt. Egyből a bejáratnál volt egy nagy ugrálóvár, de még senki nem volt rajta, amikor megérkeztünk, úgyhogy nem mi avattuk fel, úgy döntöttünk, hogy először körülnézünk. Így lyukadtunk ki egyből az állatoknál. Pók, kígyó, leguán, kaméleon, volt ott minden! És meg lehetett őket fogni, simogatni. ilyen nagy, szőrös pók is volt a kezemben, de csak Reni lett lefotózva vele.  :( A gyerekek imádtak mindent, alig lehetett elvonszolni őket onnan! Minimum fél órát tuti az állatokat csodálták. :) Utána átmentünk a színpadhoz, ahol v.mi zenés reggeli torna mehetett, de ez nem volt annyira érdekes, úgyhogy becéloztuk az ugrálóvárat. Na, az volt a másik fő esemény az állatok mellett, szerintem a kint töltött 4 órából 2-t azon töltöttek. :)) Na nem egyszerre. Elmentünk enni is, palacsintát kértek, mi Renivel pizzáztunk. Addigra már lufijuk is volt, de Bencéét elfújta a szél. Utána megint összefutottunk Katáékkal, és közösen elmentünk az árnyas játszótérhez, ahol le is tudtunk végre ülni. A gyerekek homokoztak, csúszdáztak, kosaraztak, meg szappanbuborékot fújtak. Azt előző nap kaptuk a napközi gyereknapján. A játszótér mellett v.mi zenés foglalkozás ment a kicsiknek, ilyen Ringató-szerű program. Mellette sok asztalnál kézműves foglalkozások mentek, onnan szereztem fonalat a lufira. :) (Volt még amúgy tűzoltóautó, rendőrautó, egyéb játékok, amiket meg sem néztünk.) Közben Orsiék is megjöttek Lucával, Berkóék hazamentek, úgyhogy helyszínt váltottuk. Egy asztal lett a bázis a víz mellett. Ott hosszasan azzal játszottak, hogy beledobták a vízbe a lufit (egy alacsony medence közepén áll egy bárpult), és nézték merre úszik, és próbálták kihalászni. És szaladgáltak a víz körül. Illetve megint ettek. És megint elmentünk ugrálóvárba. Akkor már Luca is csatlakozott hozzánk, és 3 gyerekre felügyeltem (mint általában), míg a többiek a bázison beszélgettek. Egyszer Bence lefejelt valakit, kicsit vérzett az orra, kicsit sírt, de pár perc múlva már megint vígan ugrált, mászott, csúszott. :) 2 körül pedig úgy gondoltam, hogy elég volt, Orsiék is mentek, úgyhogy Renivel összeszedtük őket, és hazamentünk. Nagyon jó hétvégéjük volt a gyerekeknek, jövőre is megyünk! Illetve lassan kezdhetek ilyen nyári programokat is nézni, mert már akkorák, hogy élvezik, már lehet vinni őket. És én is élveztem igazából! :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr575518951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata 2011.06.04. 23:05:33

Levente nagyon ügyes! Berkó most kezdi tanulni az egyedül evést. Most lett rá igényünk. Neki is és nekem is. :) A babás programok pedig mindig jók, még ha az idő nem is olyan csodás. Jobb, mint otthon "unatkozni". :)

Csikohal 2011.06.05. 00:17:36

Igen, a gyerek(ek)kel egyedül otthonülős programnál minden jobb! Minden! :)
süti beállítások módosítása