Hi!

Bence mindjárt 4 éves lesz, úgyhogy apu elment az uszodába megérdeklődni, hogy mikor indul oktatás, mert akkor vinné Bencét. Valószínűleg májusban, de addig is azt mondták, hogy apu vigye el Bencét uszodába, hogy szoktassa a vízhez, hogy Bence be merjen ugrani, le merjen merülni, meg ilyenek. Úgyhogy ma ebéd után felkerekedtek, miután csomagoltunk neki fürdőnadrágot, törcsit, meg papucsot. Apu pedig vett neki az uszodában úszószemüveget és úszósapkát:) Hiába volt lelkes, utólag kiderült, hogy nem akart lemerülni, mert víz megy a szemébe, de, ha szemüveg van rajta, akkor a szájába:)) És beugani sem akart, cserébe olyan jól érezte magát, hogy azt sem tudtuk hol vannak már... Fél 1 körül mentek el, és fél 4 után értek haza, pedig már mindenki tűkön ült a szülinapozás miatt:) Mivel nagyi szülinapja is most van, ezért egybevontuk a kettőt, és anyuék most köszöntötték fel Bencét. Anyu rakott fel lufikat, ami két dolog miatt is nagyon jó volt. Az egyik, hogy arcokat rajzolt rá, de akasztásnál jött rá, hogy így fejjel lefelé lógnak a fejek:) A másik haszna az volt, hogy Levente el volt bűvölve a lufiktól, és felfelé bámulva közlekedett, és mutogatta a kis kerek nyakát és tokáját:))) Nagyon cukor volt, meg kellett zabálni:) Bence amikor hazaért, már "követelte" a tortáját, meg valahonnan előhozott egy ajándékot (ami nem is az övé volt), hogy az mikor kapja meg, vagy valami ilyesmi:)) Kapott ilyen tejbegrízes tortát, amit anyu mindig csinál a gyerekeknek, mert az finom, és mindenki könnyen meg tudja enni, így Levente is. Kapott pár apróságot, ceruzákat, kifestőt, inget, v.mi kockás kirakót, és egy csúszdát, amit még nem is látott, de nem is hoztam el, mert így is 10 zacskóval/táskával jöttünk haza (megszámoltam...) Talán holnap hozzájutunk, mert csak pár fontos dolgot hagytam anyunál, amikhez muszáj hozzájutnom holnap:) Lesz holnap v.mi bábjáték is Kelenvölgyben, amire talán viszi anyu Bencét, úgyhogy akkor át tudnám venni ezeket a dolgokat, de max. este átmegyek fektetés után...

Itthon pedig virágültetésnél asszisztáltak a nagyok, meg Bence szedett nekem egy csomó virágot, és hordta be:) Már semmi nem fér a vázába...:) Nem mondom, jól mutatnak a fonnyadt pitypangok az asztalon, de azért örülnöm kell az ilyen eseményeknek:) Bár lehet, hogy észrevette, hogy az örömöm nem volt túl őszinte a sok gaz láttán...:)

Bence amúgy nagyon felidegesít mostanában, mert teljesen eltanulta Kincsőtől a hisztizést! De olyan szinten, hogy már ugyanazokat is mondja! Kincsőt, ha sérelem éri, akkor azonnal hisztizni kezd, és sírva puszit követel. Pl. fellöki Leventét, mérges vagyok rá, erre ő puszit követel, és sír, mert nem adok, mert miért járna puszi, ha rossz. Szóval, ez ilyen őrjítő dolog. Erre mit csinált ma Bence? Hisztizett, és puszit követelt! Felajánlottam neki egy pofont cserébe, ha nem fejezi be ezt a műsort, mert az én türelmem is véges. És ilyen játékokhoz nincs kedvem. Elég elviselni a lányom, de, ha Bence is leutánozza, akkor nem tudom mit fogok csinálni...:)

Levente nagyon cuki, nagyon imádom:) Nagyon ügyes, fel-le létrázik az emeletes ágyon pl, sima lépcsőn is tud úgy menni, hogy a falba kapaszkodva lábon!! Mert idáig négykézláb ment fel. De járva is tud ám, és nagyon ügyesen, és gyorsan! Pedig még csak most múlt egy éves nemrég... Nagyon huncut, hatalmasakat tud kacagni:) És nem hagyja magát, nagyon kimutatja a kis akaratát a tesókkal szemben:)) Imádja a kertet. Amint nyílik az ajtó, már szalad is ki:) És a motorral játszik főleg, megpróbál felülni rá:) Vagy csak a kereket pörgeti:) És azt mondja, hogy "máto". Ez a motor akar lenni természetesen:) Anyát is mond, ha nem is annyira érthetően, de már anya felkiáltásokkal sír az ágyban, ha akar v.mit:) Pl. kijönni. És rengeteget magyaráz komoly fejjel! Kérésre ad pacsit, tapsol, és nagyon örül a tudományainak:)) Éjszaka elég jól alszik, mondhatni csak hajnalban kezd el ébredezni. Este pedig szépen elalszik. Ha nem, akkor is csendben van, elszórakoztatja magát, úgyhogy nagyon rendes gyerek! Gondolom azért ilyen nyugodt a sötétben is, mert tudja, hallja, hogy nincs egyedül, ott van a két tesó is.

Az oviról meg nem nagyon tudok mit írni. Bence nem olyan típus, aki beszámolókat tart itthon, úgy kell kihúzni pár infót belőle:) Volt ovis fényképezés, még nem válogattam ki, hogy melyikekből szeretnénk rendelni, de persze azt is anyunál hagytam:) Nagyi már kiválogatta legalább. El ne felejtsem időben leadni... A táncról néha szokott mesélni hazafelé, hogy mit kell csinálni, és majd otthon megtanítja Kincsőnek:) Igaz, ezt mindig csak ígéri:) De már énekelt nekem pár új dalt, amit bent tanult. Azt tudom még az óvónőtől, hogy nem eszik rendesen, azaz nem eszi meg a kenyér héját, hanem csak a belsejét, és hajlamos kézzel belenyúlni az ételbe. Gondolom itt az ebédről van szó. Mondtam az óvónőnek, hogy egy ideje visszafelé is fejlődik a gyerek (lásd hiszti), mivel van két kisebb testvére is. Leutánozza őket, olyan dolgokat csinál, amikről tudja, hogy nem szabad. Levente még nem tudja, ő csinálja, és ilyenkor Bence is megkockáztatja, hogy akkor biztos neki is szabad. Hát nem. Ebből szokott pl. hiszti lenni. A kézzel evés is ilyesmi lehet. Nem aggódok igazából:)

Amúgy a héten volt egy karambolunk, ezt csak azért említem meg, mert a gyerekekkel voltam, épp oviba mentünk. De nagyon aranyosak voltak, nem ijedtek meg, bőszen kommentálta főleg Bence az eseményeket. És szépen ültek a kocsiban, míg én szaladgáltam ide-oda. Anyu jött értük, és vitte Bencét oviba, meg a többieket magához, de az az elképesztő, hogy Bence abszolút felismeri a helyet, ahol a baleset történt! Pedig, amikor rákérdezett, akkor pont másik irányból jöttünk azon az úton, tehát teljesen más szemszögből látta a helyet. De egyből felismerte. Nagyon meg tudok lepődni ilyeneken!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr325518934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2011.04.10. 11:28:07

"Hisztizett, és puszit követelt! Felajánlottam neki egy pofont cserébe" - hát ezen nagyon jót röhögtem :DDDD Mikor csak elkezdtem olvasni a blogot, már akkor tudtam, hogy mi lesz. Bence valamiért fél a víztől bizonyos fokig. Mert amikor csak bevizeztem a haját heccből, akkor hisztizett (Dobogómajoron). Hiába mondtam, hogy ez csak víz, megszárad a haja, nézze meg, én milyen szépen elmerülök, meg ilyenek, de nem volt meghatva tőle, inkább olyan kritikusan nézett :) Szóval a vízzel való barátkozás szerintem hosszabb lesz... Fejjel lefelé mosolyogtak a lufik, ez is jó volt :) Meg a Levente kis tokás, vigyori feje, emelt fővel közlekedett :DDD Hát Bence meg csak ne hisztizzen, szerintem is bőven elég, amit Kincső produkál, az amúgy is olyan csajos dolog :))) De az meg tényleg csoda, hogy felismeri a helyet Bence. Okos és aranyos kisfiú :) Remélem a karambolt megúszod olcsón! Fő, hogy nem lett semmi bajotok! Puszi
süti beállítások módosítása