Medellin 2011.03.13. 20:02

Ügyelet

Hi!

Az éjszaka Bencével jól telt, Kincső órákon át köhögött éjszaka (szó szerint), Levente csak párszor kelt fel. Már, az elmondások alapján.

Délelőtt viszont elmentem a két kicsivel ügyeletre, miután összegyűltünk anyuéknál. Levente lehányt még délelőtt, Kincső aránylag jó bőrben, de elég bágyadtan érkezett. Az ügyeleten hihetetlen mennyiségű gyerek volt, legalább 12-t számoltam össze. Negyed órát voltunk ott, ezalatt egy ember se ment be. Számításaim alapján minimum 2 órát kellett volna várnunk, úgyhogy visszaöltöztettem mindenkit és távoztunk, mert fáradtak és nyűgösek voltak a gyerekek. Kincső nem is kért ebédet, csak lefeküdt. Levente meg nagyon nyűgös volt egyfolytában. Mellesleg második napja nem fogad el ételt. 2 után valamikor felhívtam az ügyeletet, hogy nézzenek már ki a váróba, mennyien vannak:) Azt mondták, hogy most kevesen, mert ilyenkor ebéd utáni alvás van. Úgyhogy megint útra keltünk. 5-6 gyerek volt előttünk, úgyhogy maradtunk. Annak ellenére, hogy 2 szobában is fogadták a betegeket, kb. 2 órát töltöttünk ott összesen. Ebből másfél órát a váróban. Ebből Levente fél órát sírt és köhögött megállás nélkül. A dokinál bent töltött időben is ugyanezt csinálta. Kincső kb. egy óráig jól volt, utána már csak az hallgattam, hogy haza akar menni, és fáradt. Amikor mi jöttünk volna, és már álltunk, és vártunk az ajtó előtt, az volt a legkeményebb. 2 gyerekkel a karomon, az egyik sírt és köhögött, és a másik feküdt a vállamon, és haza akart menni. Én elég nyugodt ember vagyok, de akkor tartottam már ott, hogy vagy én is nekilátok bőgni, vagy rárúgom az ajtót a dokikra, hogy mi van már. Konkrétan üres volt már mindkét szoba, de nem hívtak be sehová... Aztán bejutottunk. A doktornő nagyon aranyos volt, egy heti történést elmeséltem neki 3 gyerekre vonatkozóan, úgyhogy a fél órás vizsgálati idő fele gépeléssel telt. Legalább tudom, hogy miért telik ennyi időbe egy beteg megvizsgálása. A babák abszolút nincsenek kiszáradva, és az alábbi diagnózis állította fel (puskázok):

1. Inf. vir. (Vírusos fertőzés k.m.n.)

2. Heveny orr-garat gyulladás, meghűlés

3. Gastroenteritis acuta (feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomor)

Csak ennyi:)

Terápia: Sterimar, Nasivin, orrszívás, párásítás, hideg levegő alváshoz (18 fok), szükség esetén lázcsillapítás, torokfertőtlenítés (Tantum verde), Normaflore, Cebion cseppek.

Ha a láz 40 fok feletti, vagy kiszárad (tünetek hosszasan sorolva), akkor lássa orvos azonnal. Szerdán háziorvos lássa.

Kincső amúgy jól tartja magát, Levente borzasztó nyűgös, nagyon köhög. Bencének délutánra megint elég durva hasmenése lett, pedig délelőtt már jobb volt a helyzet. De még nincs kiszáradva:)

Az esti fektetés ragyogó volt, a két kicsi fuldokolt a köhögéstől, a párásító szervizben van, Líviától elkérem holnapra az övét, ablakot kinyitottam, egy lábas vizet bevittem, orrszívás, csepegtetés megvolt, végül csak elaludtak. Néha köhögnek most is, de már nyugi van. Süvi épp az ügyeletes gyógyszertár felé tart, találtunk neten közelebbit a Délinél lévőnél. (6-os úton kifelé van egy Tesco, még a körforgalom előtt (6-os, 7-es találkozása), ott vasárnapi ügyelet van. Azért fel is hívtam őket. Úgyhogy holnaptól folytatódik a betegápolás, aztán csak meggyógyulnak a héten. Én nagyon kimerültem az ügyeleten. Fél 3-3 körül mentünk el anyuéktól, majdnem 6 volt, mire hazaértünk, közben nem ettem, nem ittam, le sem ültem lényegében, és üresjárat nem volt. Egy perc sem. Ja, és akkor még pakolás, fektetés, etc... Szóval hosszú volt a nap. De legalább kórházba nem kell menni megint, az jó hír.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr915518925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2011.03.14. 11:42:36

Szegénykéim!:( Kitartást, mielőbbi gyógyulást!!!

Istencsászár 2011.03.14. 12:13:34

Nekünk is van egy párásító a szekrényben, legközelebb szólj, és át is viszem, ha ennyire sürgős!

8249 2011.03.14. 19:44:32

Ó, köszönöm, észben tartom!! Nagyon kedves tőled! Lívia ma hozott át, úgyhogy a probléma egyelőre megoldva:)
süti beállítások módosítása