Hi!

Olyan jó, hogy egyre kevesebb feladat van a gyerekekkel. Öltöztetem őket, készítek nekik enni, segítek a bilizésben, Leventét tisztába teszem, de ezeket leszámítva elvannak egész nap nélkülem is:) Bence és Kincső ugyebár már társalognak, Levente bandázódik velük, úgyhogy kb. csak azt igényelnék, hogy egy légtérben tartózkodjak velük, vagy azt sem:) Este nagyon nagy buli volt. Fogtak két vászondobozt, és azt tologatták fel-alá a lakásban. Néha direkt ütköztek. Levente a legósdobozt kezdte el tolni utánuk. Aztán Levente bele lett ültetve az egyik dobozba, és őt tologatták. Mindig ment a nagy hiszi, hogy ki tolja:) Végül az egyik húzta, a másik tolta, Levente meg kapaszkodott, és vigyorgott:)) Úgyhogy egyre jobb a helyzet:)

Ma voltak utoljára oviban idén, és karácsonyi ajándékként megkaptuk a tenyerük sógyurma lenyomatát:)) Ami nagyon édes, csak kár, hogy Kincső 5 darabra törte az övét. Pedig még meg sem száradt:)

Reggel Bencével volt egy kis balhém. Nem akart oviba menni, de ebből még nem volt gond, mert mondtam neki, hogy akkor ő itthon lesz hagyva, csak Kincső mehet, és ő fog a dinoszauruszos játékkal játszani. Mondanom sem kell, hogy egyből nekilátott hisztizni, hogy nem, mert ő fog azzal játszani, és igenis megy óvodába:)) Öltöztetéskor volt gond, mert mindig elmászkált, nem figyelt rám, én meg elkaptam lendületből, és belenyomtam az ölembe. Ekkor nagyon megsértődött, nekilátott sírni, és nem akart bemenni. Ott állt az ajtóban, hogy ő nem megy be. Akkor jött ki Ili néni, próbálta Bencét beinvitálni, de ő csak hisztizett. Kicsit sikerült beljebb húznia, úgyhogy én gyorsan rácsuktam az ajtót, és leléptem:)) Jó leszek én beszoktatásban is, hamar rá fognak jönni a gyerekek, hogy hiszivel nem érnek el nálam semmit:) Max. bezárom őket a fürdőbe, de az óvodában még nincs ilyen bejáratott helyem:) De nem izgultam nagyon, Ili néni gondolom egymillió ilyet látott már, gondolom tudja kezelni, azért óvónő... Úgyhogy délután egy jókedvű Bencét hoztam el. Nála lesznek majd gondok, ha minden nap oviba kell majd járni, ezt tudom, de szerencsére Kincsőnél nem. Kár, hogy nem tudnak majd egy helyre járni, mint most, ez legalább húzóerő, és biztonságot ad nekik. De én is, és mindenki más is túlélte az óvodát:) Sőt, állítólag nagyon szeretik a gyerekek, és egy idő után azzal van a gond, hogy nehéz őket hazahozni onnan:) Úgy legyen!

Levente tegnap nem volt ügyes. 3 olyan sérülést is összeszedett, ami vérrel járt. Egyszer úgy esett el, hogy elharapta a 3 foga valamelyikével a száját. Úgy lefejelte az ajtófélfát, hogy felszakadt a bőr a fején egy centi hosszan. Ezen kívül kicsempészett egy kerámiát egy dobozból, amit egyből el is tört, és egyből bele is nyúlt. Az ujját vágta meg. Elég ritkán fordulnak elő vérzős balesetek, Leventének még nem is volt talán, úgyhogy most gyorsan pótolt:) De a többiek is inkább a szájukat szokták elharapni, ha úgy esnek.

3 napja pedig azon vagyok, hogy maguktól aludjanak el, ne kelljen bent lenni velük. Félig-meddig megy. Azaz elvannak nélkülem, nem kell bent lenni, de később alszanak el, és a 3 alkalomból 2-szer felkeltették Leventét, akit nem nagyon bírtam visszaaltatni. De azért jó, hogy nem kell bent dekkolnom, tudok addig mást csinálni:)

Holnap anyunál lesznek, dédi is lesz, én meg megyek Renivel vásárolni! Végre valami jó program:) Tömött áruházakat járni Karácsony előtt:))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr895518881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata 2010.12.19. 09:19:01

Szegény Levente. :( Ilyenkor örülök eléggé, hogy Berkó későn kezdett el mindent csinálni, de amikor elkezdte a járást, akkor már nagyon biztos volt magában. Óvatos gyerek. :)) Viszont mostanában is koppan akkorákat a feje, hogy néha csodálkozom, hogy nem kezd el sírni. :)

Dóri 2010.12.20. 18:26:48

szegény Leventénk! Remélem azóta gyorsan begyógyult! Én a mai napig beverem a fejem időnként, ahogy egy Kosnak szokás :) már acélosodott a koponyám :)) Sajnos az ilyen gyerek baleseteket nem lehet kivédeni...Puszi
süti beállítások módosítása