Medellin 2010.06.24. 21:45

Nincs cumi!

Hi!

Új stratégiára van szükségem, mert pillanatokon belül elkanászodtak a gyermekek. Már írtam, hogy rájöttek, hogy este a szobát csak wc-zési szándékkal hagyhatják el, ami odáig fajult, hogy már csak akkor hajlandóak nagyobb dolgaikat intézni. Szigorúan fürdés és fekvés után. És addigra - mivel egész nap tartogatták - vagy sikerül, vagy nem a produkció. Én meg nekilátok már őszülni, meg nyugtató után sóvárogni, olyan szinten hülyét kapok már ettől. Kezdenék neki az esti programnak (mosogatás, szemetet levinni, fürdőt rendbe rakni, nappalit rendbe rakni, stb.), erre 9-kor még itt vetkőztetek, öltöztetek. Amikor már rég aludniuk kellene. Késő este van, mire bárminek neki tudok fogni, és ez most nagyon zavar. Még nem találtam ki, hogy mi lesz a megoldás, de lesz. Erről az új hobbiról sürgősen le lesznek szoktatva.

Holnap van Bencének az évzárója (bár kiderült, hogy július 16-ig van bölcsi, de utolsó héten mi már nyaralunk), úgyhogy tömegesen megyünk Bencét megtekinteni:) Kincsőék lehet, hogy fertőzőek, de mivel Bence onnan hozta haza, már nincs kit megbetegítenünk:) Aki nem volt beoltva, az már ott mind elkapta:) Úgyhogy jönnek a nagyszülők, a kistesók, meg mindenki, aki nem dolgozik. El ne felejtsek fényképezőgépet vinni, mert akkor már megint Nóráékat kell megkérnem, és égni fog a fejem:) Ha nem fog esni, akkor ugrálóvár lesz a kertben, arcfestés, meg mindenféle ilyen móka. 9-től 12-ig lesz a program, amibe beleesik egy etetés, meg egy altatás, de remélem ezzel nem lesz gond. Viszek termoszban forralt vizet, de akár ott is meg tudom melegíteni a konyhán. Aludni meg ott fog, ahol elnyomja az álom:) Remélem. Mindenesetre holnap nagyon korán kell felkelnem, el kell készülnöm, mire ébresztem a babákat, és utána még öltöztetni, reggeliztetni kell igen hamar. Nem baj, szeptembertől vége a "lustulásnak", minden nap hajnalban kell majd kelnem, hogy én már útra készen legyek, reggeli elő legyen készítve, mire felkeltem őket. Akkor időre kell már mennünk reggelente. Nem mintha az elmúlt 3 évben olyan sokat aludtam volna, de még ebből is fogunk faragni. És akkor még mindig nem megyek dolgozni... Lassan beállok az igazi felnőttek táborába, akik 10-11 körül aludni mennek, mert "másnap munka". Szörnyű...

Levente ma is sokat hisztizett, hogy éhen hal, pirosra rágta az ujjait is, pedig már fél-fél üveg gyümit betolt egyszerre, délelőtt és délután is. Viszont hiába ordít, nem eszi meg az összes kaját, és emiatt persze, hogy hamarabb megéhezik. Sajnos a gyerekek nem mindig úgy működnek, ahogy az a tápszeres doboz hátulján elő van írva...:) De szerencsére nem aggasztom magam, mert tudom, hogy ez aztán olyan rövid szakasza a gyerekkornak, hogy nem érdemes még betűt se pazarolni rá:) Kettőt pislogok, és már ott fog enni Kincsőékkel együtt bármit, amit leteszek elé. És addig sem fog se éhen halni, se felhízni a túltáplálástól:) Kicsit méltatlankodik majd időnként, de hónapokon belül átáll már a 2,5-3 óránkénti evésre, amikor a tápszert kiváltja a tízórai/uzsonna, és ebéd. Persze még üveges formában, mert foga még nincs, és továbbra sem főzőcskézek. Ma egyébként bemutatta, hogy milyen ügyesen pisil, miután levettem róla a pelenkáját:) Ja, és már nagy kádban fürdik a többiekkel. Ha szerencsém van, akkor még csak Kincső van a kádban:)

Ja, és Bence leszokott a cumiról! Nyaraláskor, mert első este nem találták a cumit, amit eltettem, és azt mondták neki, hogy nincs. Aztán már tartották is magukat ehhez, és mivel új hely, új körülmények, anya nincs, Bence szépen tudomásul vette:) Amikor hazajött, akkor se volt az ágyában cumi, mert mindet eltettem. Itthon is mondtam neki, hogy hallom, már nincs cumi, erre ő is megerősítette a híreket, hogy nincs cumija, és ennyiben maradtunk:) A bölcsiben is szólt anyu, hogy Bence már nem cumizik, ne is hozzák fel a témát:) Úgyhogy örülök, hogy így alakult, én is valami nyaraláshoz akartam kötni a leszoktatást, mert azt már mondtam neki, hogy óvodát cumival nem kezdünk. De így tényleg dolgom sem volt vele, Líviáék megoldották helyettem, és így nagyon simán ment az átállás:)) És tényleg nem hiányzik neki, nem is kéri, pedig Kincső és Levente szájában is nap, mint nap látja! Tök jó!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr855518800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása