Medellin 2010.05.28. 22:27

Vendégek

Hi!

Tegnap voltak nálunk vendégek. Süvi zenekarának a tagjai jöttek, és a dobos a családjával. Ami azért volt mókás, mert (szintén) Judit pont egy hónappal előbb szülte Gyöngyvért, mint én Leventét, úgyhogy 2 pici baba is volt:) Gyöngyvér már nagyon ügyesen nézelődik hason, nagyon szépen ki tudja már nyomni magát:) Levente meg beszélgetett vele:) Készültek róluk képek is, majd felteszem alkalomadtán. A nagyok pedig jól viselkedtek, nem nyúzták a másik picit, még a takarójára sem léptek rá, amire rá lett fektetve a szőnyegen. Talán nekem is meg kéne már próbálnom lassan Leventét letenni a földre, hogy ott hemperegjen, ne egyedül az ágyában, a másik szobában. Bár, amikor ébren van, akkor már egyre kevesebbet van az ágyában, mert már unatkozik. Általában beteszem a hordozójába, amit beállítok a nappali közepére, aztán onnan lesheti az eseményeket:) Bence amúgy elég érdekesen viselkedett tegnap, mondhatni égetett minket a vendégek előtt:) Szokás szerint fel volt pörögve, tette az agyát, és vagy halandzsázott, vagy hülyeségeket beszélt. De olyan szinten, hogy csak néztünk Süvivel! Itthon ilyeneket nem mond általában - és nem is hall - úgyhogy szerintem a bölcsis tudásával villogott:) Örültem neki nagyon:) De még este is érdeklődött, hogy hol vannak az emberek, hova mentek:) Nagyon szereti, ha jönnek hozzánk, úgy vettem észre. Kincső pedig bemutatta, hogy milyen ügyesen tud hisztizni. Délután elszaladtam vele fénymásoltatni, és vettem egy zacskó szőlőcukrot is. (Jók ezek a "vegyesboltok". Minden hasznos dolgot lehet kapni. Fillérekért, minőség nélkül.) Szóval, kapott szőlőcukrot itthon, kettőt is, de többet nem. De ő még akart. Én meg nem akartam neki adni - mint ahogy nem is adtam. Ő hisztizett, én meg megnyugtattam, hogy még a vendégek kedvéért sem fogok adni, ordítson nyugodtan. Úgyhogy ordított.

Tegnap sajnos nem tudtam lemenni a babákkal a játszótérre, mert iszonyat mennyiségű dolgom volt itthon (mást ne mondjak, múlt héten porszívóztam utoljára), úgyhogy zoknikat stoppoltam, gombokat varrtam fel, és egyéb hasznos dolgokat is csináltam a porszívózás, felsöprés, felmosás, mosás, teregetés, hajtogatás, ágyazás, stb. szokásosak mellett... Na de ma! Ma nem csináltam semmit, hanem fogtam a gyermekeket, és délelőtt is, meg délután is mentünk a játszótérre! Délután már Bencével. Meglepően kevesen voltak mindkét időpontban. Levente egy tündér volt. Mindkét alkalommal végig ébren volt, és egy hang nélkül nézelődött kifelé a kocsiból. Nézte a faleveleket, a babakocsiját, akármit, és simán elvolt másfél órán keresztül. Délután a csörgős játékot odaakasztottam a feje fölé, akkor azzal volt el végig. Elragadtatva csodálta a játékot, néha sikerült megpöfülnie, ami akkor csörgött, és ez is teljesen lekötötte. Csodálkoztak is ott páran, hogy milyen jól elvan a gyerek, bezzeg ők mit ronthattak el, mert nekik ordított, ha a kocsiban volt hagyva. De ilyenkor csak mosolyogtam, hogy senki nem rontott el semmit, itt simán a "bónuszgyerek" effektusról van szó 2 kisördög után. Ha szülnek még kettőt, akkor nekik is lesz ilyen:) Voltak ilyen helyes érdeklődő anyukák is, hogy hogy csinálom 3 gyerekkel, mert ők még csak a másodikon gondolkoznak, de el sem tudják képzelni, mert az egy is bőven leköti őket... Ilyenkor meg továbbra is csak azt tudom mondani, hogy 0 gyerek után 1 az sokkal durvább váltás, mint 1 után 2. 2 után meg már mindegy szerintem, hogy 3, vagy 4. Vagy 5. Egyrészt a rutin miatt, másrészt a nagyok már nagyok, velük nincs annyi gond, jó esetben egész nap bölcsiben/óvodában vannak, a többi pedig szervezés (időbeosztás) kérdése.

Kincső ma már kezd fárasztó lenni. Idáig aranyos volt és mókás, de már nem az, hogy egyfolytában visít a küszöb előtt, hogy "csúszik", és nem jön ki a szobából. Oda kell mennem, és meg kell fognom a kezét, és kísérgetnem kell magam után. Vagy mi. De van egyéb ilyen hülyesége is. Hetek óta nem hajlandó leülni a kádban. Állva játszik, állva fürdetem, és visít, ha le akarom ültetni. Már nem akarom. Csak mindig sokszor megkérem - eredménytelenül - hogy üljön le. Remélem ez a "csúszós" téma nem fog hetekig tartani. Ha nagyon utánam akar jönni, akkor tesz két lépést az előszobában, megáll, visít, mintha tűzön járna, utána visszafordul és visszaszalad a szobába. Majd visít tovább a küszöb mellől. Ez milyen már??

Bencének van egy hatalmas bibi a lábszárán. Így jött ma haza oviból, de nem adott rá magyarázatot, hogy honnan szerezte. Azt mondja, hogy nem fáj neki. Van egy 3-4 centis félkör alakú horzsolás (vagy inkább karcolás) a lábán, a  félkör alatt pedig egy nagy kiterjedésű piros folt. Mintha felcsapódott volna rá valami. Vagy mintha lábon rúgta volna egy pici paci. Nagyon jól mutat az ezer kék-zöld foltja közt. Este elmesélte, hogy ma a Benett megkarmolta, és utána verekedtek, de azt nem mesélte, hogy akkor keletkezett-e a seb. Hiába kérdeztem tőle. Azt mondta, hogy nem.

Amúgy Süvi odáig van attól, hogy Bence mindig milyen büszkén és vidáman meséli, ha verekedett:)) Nem azt mondja, hogy megverték, hanem azt, hogy verekedett:) Az nála egy játék, egy jó móka. Kis kakas:) Amúgy a játszótéren is láttam, hogy visszahúzódó és óvatos, ha agresszívebb gyerek közelébe kerül. Úgyhogy alapból ő nem támad, illetve nem agresszivitásból. Ez nála tényleg erőfitogtató játék, ha van hozzá partner. Akit szeret, aki a barátja. Akit ismer. Mert Bence alapból nagyon jólelkű. Ma is mit magyarázott egy csöppségnek a homokozóban:)) Mindenféle lapátokat adogatott neki, és magyarázott mellé:) Ahogy Kincsőnek is szokta:) Azt úgy szokta, hogy belehajol a másik gyerek arcába, komoly fejjel magyaráz, és bólogat is mellé:) Okít:) Tényleg nagyon szereti a piciket, soha nem bántaná őket, inkább nevelgeti őket, foglalkozik velük! Ennek nagyon örülök. Ezt leszámítva pedig olyan, mint egy kisfiú. Vadóc, idétlen, stb:)

Ma találkozunk lent Mam-mal is és családjával! Láttam a pici fejéből egy kis részletet, már amenyire be tudtam kukkantani a hordozókendő alá:) Mit mondjak. Olyan icipici újszülött arca volt:) És csendben aludt végig. Zsófi pedig milyen nagy már! Kincsővel olyan aranyosak voltak:) Két gyönyörű csajos kis csaj, és elmentek együtt csúszdázni például:)

Ja igen. Még annyi történt, hogy ma végre eljutottam a nőgyógyászhoz. Komolyan mondom, nem volt egy egyszerű menet ez a spirál téma. A világon a legelterjedtebb típusú spirált konkrétan nem lehet beszerezni Magyarországon. Nincs a gyógyszertárakban, nincs az ellátókban (gyógyszer nagykerekben), sőt, állítólag leállították a gyártását. Barna mondta, hogy ezt nem hiszi el, majd ő szerez, ráállítja a témára a kórház gyógyszertárát is, meg minden, de ő sem járt sikerrel. A héten kb. minden nap beszéltem vele telefonon. És végül az lett, hogy az egyik kollégája meghallotta az egyik ilyen telefonos beszélgetést, és felajánlotta, hogy neki van még 1-2  darab készleten. Elfekvőben. És ő odaadja. Így lett mára spirálom. Azt nem mondom, hogy boldog vagyok tőle, mert még mindig nem barátkoztam meg a gondolattal, de jobb megoldást nem tudtam kitalálni. Nézegettem a neten, hogy ami most divat, az a hormontartalmú spirál, de abból csak egy méret van, úgyhogy azt nem ajánlotta nekem így 3 gyors szülés után. Szerencsére, mert az 40ezer forint:) De tuti védelem sok éven át. Ez a sima spirál amúgy gyógyszertárban 8ezer forint, ami 5 évre leosztva nem sok. Ha úgy vesszük, a 40 ezer sem sok 5 évre leosztva. A tabletta drágább, ha így nézzük. A lényeg a lényeg, hogy 5 évig most nincs semmi dolgom fogamzásgátlás terén, és remélem a legjobbakat. Hogy 100%-os a védelem:)

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr15518774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása