Medellin 2010.05.26. 21:18

Sukorón

Hi!

Jól eltűntem, mert hétvégén nem voltunk itthon, majd hazaérve az tapasztaltuk, hogy nincs net. Ma reggelig nem is volt, az egész lépcsőházban...

Szombaton lementünk Sukoróra mindannyian. Hol esett az eső, hogy 40 fok volt, de végül nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekekkel sem volt sok gond, mert Bence és Kincső már önálló, azaz nem kell kézen fogva kísérgetni őket a kertben, Levente pedig még a hátán fekszik, úgyhogy vele sem volt sok gond:) Na jó, Kincső egyszer legurult a teraszról, de nem lett semmi baja:) Annyira édesek voltak! Hogy mit rohangáltak pucéran a kertben!:) Volt nagy fürdőzés is a medencékben (van egy felfújható és egy műanyag), volt csúszdázás (azt most vette Lívia), meg labdázás. A csúszda végét beleállítottuk a medencébe, és akkor abba csúsztak bele:) Nagyon élvezték! Lassan egy homokozó is fog kerülni a kertbe, úgyhogy gyerekparadicsom lesz a kert:) Főleg, ha a gyümölcsök is nekilátnak érni:) (Sajnos a májusi cseresznyét megviselte az időjárás, az idén nem lesz:()

Az alvás úgy-ahogy ment, bár Kincső első este nekilátott sikítozni és hánykolódni, tényleg ijesztő volt, ilyet még itthon sem csinált. Nem tudjuk, hogy mi baja volt, de elég sokára nyugodott meg, és utána órákig ébren volt és szórakoztatnom kellett... Ő velem aludt, Bence Líviával, és Leventéé lett a kiságy:) Ő az szobák előtt aludt, de a hajnali etetés után őt is mindig bevettem az ágyba:)

Nagyon érdekes dolog derült ki a gyerekek kapcsán. Bence minden állattól fél. Ha egy hangya került a medencébe, akkor is kimászott belőle, hogy hangya van benne, és fél:) Persze nem sír, nem szalad el, nem hisztizik, csak kijelenti, hogy fél:) Kincső meg... Meglát valamit, akkor az első szava az, hogy "kéjem", vagy szava sincs, hanem már támadja is le szegény állatot:) De mindent! Ilyen keménypáncélos bogarakat fogdosott össze, és cipelte őket a kezében, majdnem 2 centis ganajtúró bogarat fogdosott, lószúnyogot (vagy mi a neve annak a hatalmasnak), hernyót, hangyát, bármit, amit talált. Bence meg csak lesett:) Meg mi is:) Nem fél ez a csaj semmitől!

Úgyhogy igyekszünk majd sokat lejárni a nyáron, mert nagyon élvezik:) Én nem nagyon tudtam többet pihenni, mint itthon, de legalább egyik este elmentünk kicsit Süvivel a központba, az is valami... Ettünk egy gyrost:)

Hétfő délután jöttünk haza, és azóta meg nem történt semmi különös. Vagyis tegnap gyerekmentes napom és éjszakám volt, mert a mai utolsó vizsgámra tanultam (5-ös lett), aztán holnaptól megint kezdődik a nagyüzem. Még nem tudom, hogy Leventét mikor viszem szemészetre, hogy mikor megyek ruhákat venni nekik, hogy mikor jutok el a nőgyógyászhoz, de szépen lassan csak elintéződik minden. Ha minden jól megy, még a kocsi dolog is elintéződik a héten, vagyis nagyon remélem.

Bence ma kapott anyutól egy dinoszauruszos pólót, és Bence most odáig van érte, mert valahogy rákattant a dínó-témára. És annyira édes, mert nem tudja kimondani, hogy dinoszaurusz, és azt mondja helyette, hogy "dinojujujuszosz":) Kincső is mond már mindenfélét. Hétfőn pl. hazafelé szólt nekem a hátsó ülésről, hogy a Bence alszik:) Jó, nem így mondatban mondta, de mondta:)

Volt már párszor, hogy elvágódott az előszobában, mert épp felmostam, és ez sokszor eszébe jut. Áll a szobában a küszöb mellett, és visít, nem mer kijönni. És hiába mondom neki, hogy jöjjön, ő csak mutogat, hogy "csúszik", és nem hiszi el, hogy nem:) Oda kell mennem, meg kell fognom a kezét, és ki kell kísérnem:) És mindent megjegyez! Nem értettem az elmúlt időszakban, hogy miért mondja mindig, hogy "tujó" (Túró Rudi), hiszen mindig mutattam neki a hűtőben, hogy nincs. Aztán egy idő után rájöttem, hogy a spejz felé megy, hogy "tujó", amit meg pláne nem értettem, hogy mit akar. Ott csak csoki van. Ma már odaemeltem a csokis polchoz, hogy ne szórakozzon már, mit akar, nincs ott semmi neki, erre lekapott egy szaloncukrot, mert még van pár karácsonyról. Mondtam is Süvinek, hogy nem értem, mit jön a gyerek mindig ezzel a tujóval, de most szerzett egy szaloncukrot. Süvi rám nézett: jó, az túrós-mazsolás... Én nem tudom, hogy Kincső honnan emlékezett rá, honnan tudta, hogy az ott van, meg egyébként is.... Én nem tudtam, hogy az milyen ízesítésű, hónapok óta nem ettem, akkor sem sokat. Ő sem amúgy. Úgyhogy ilyeneket is művel.

És akkora egy csaj! Szörnyű!:) Mondom neki, hogy szép. Erre megfogdossa a haját, és kijelenti, hogy "haja". Mármint igen, tudja, és szép a haja amúgy:) Ha kap új ruhát, akkor már tépi is le magáról, ami épp rajta van, mert azonnal új ruhába kell bújnia. És nem engedi levenni. Ha leveszem, akkor meg felkapja, és azzal közlekedik. Egyik nap keresem, hogy hol a Kincső. Gyanús volt, hogy nem szalad utánam nagy "aja, aja" felkiáltásokkal. Aztán megtaláltam... Ült a fürdőszobában (magyarul elbújva), lába közt a sminktáskám, és iszonyúan pakolgatta. Ilyenkor persze tud csendben lenni, ha sminkcuccokat szerez. Meg persze nincs olyan hét, hogy ne pingálná ki magát legalább egyszer. Le is fotóztam:

Úgyhogy nagyon édesek a gyerekek, odáig vagyok értük:)

És a többi képet ide tettem:

http://2010tavasz.csikohal.fotoalbum.hu/

Felhasználónév szokás szerint: bence@bence.hu

Jelszó: bence

Van benne mindenféle. Kincső sminkben, rosszalkodó babák, Levente rózsaszínben, a hajam festés előtt és után, stb.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr45518773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2010.05.27. 13:07:18

Istenem, hogy milyen gyönyörűek, édesek és viccesek ezek a gyerekek :) Kincsőn meg tényleg meg vagyok lepődve, hogy ilyen jó a memóriája! Kíváncsi vagyok Bence meddig fog félni minden állattól:) Amíg Kincsőt meg nem csípi valami, addig el fog szórakozni a bogarakkal...pfúj!:) A képen nagyon vicces kisminkelve :) Amúgy meg nagy változást nem látok a hajadon, így a kép alapján, majd élőben jól megnézlek :) Most pont úgy alakult, hogy Metalfesten voltam, de remélem lesznek máskor is ilyen nagycsaládos hétvégék Sukin :) Puszi
süti beállítások módosítása