Medellin 2010.04.30. 14:14

Anyák napja

Hi!

Nos. Bence még mindig jól van, úgy tűnik tényleg meggyógyult:) Tegnap Líviáéknál aludt, és onnan ment bölcsibe. Szegény nagyon kapaszkodott Líviába, hogy nem akar bölcsibe menni, hiányzik neki az anya:( De meg lett nyugtatva, hogy mindjárt jövök hozzá:) Egész héten ez megy amúgy. Nem akar a bölcsiben maradni, és egész nap megy a "hiányzik az anya". Én idáig úgy tudtam, hogy ez az időszak 1-2 héttel a beíratás után van, nem 1-2 hónappal utána:) De talán csak az a gond, hogy sokat volt most itthon a betegségek miatt, és ez zavarta meg. Pedig imádja a bölcsit.

Ma volt az anyák napi ünnepség, amire el tudtam menni, mert Kincső fül-orr-gégészetét át tudtam tetetni későbbre. Mókás volt. Mikor megérkeztem, mindenki (gyerekek) kint volt az udvaron, de a fiamat nem láttam sehol. Engem betereltek, hogy üljek le bent, ahol végre megtaláltam a fiamat, aki elmélyülten játszott, nagyon vígan:) Ő volt az utolsó, akit kitessékeltek a többi gyerek közé:) Szegény észre sem vett engem:( Utána megjöttek a gyerekek nagy "Bújj-bújj zöld ággal". Bence elsőnek, négykézláb átmászott  az "aranykapu" alatt, a többi gyerek állva követte:) Utána szintén renitenskedett. Mindenki ült körbe, énekeltek (már aki), csinálták hozzá a feladatot kézzel (már aki), kivéve Bence, aki elunta magát egy idő után, és nagy ásítozások közepette lefeküdt, és egy kis könyvet kezdett el lapozgatni...:) Olyan kicsinek tűnt a többi gyerek közt. Nem méretre persze, hanem úgy - nem is tudom - viselkedésre. Ő még csak most kezdte a bölcsit nemrég (a többi gyerekhez képest), és még nem vette fel a fordulatszámot. De édes volt nagyon:) A virágosztásnál vett végre észre, és nagyon örült, egyből közölte, hogy megyünk haza... Illetve kijelentette, hogy a virág és a kép (amit készítettek az alkalomra) az övé. Csak úgy tudtam elvenni végül tőle, hogy megígértem neki, hogy hazaviszem, és beleteszem a zacskójába (ahol a féltett játékait őrzi Kincsőtől). Utána kimentünk még a kertbe, meghintáztattam, megnéztem, ahogy csúszdázik, és játszik. De aztán el kellett búcsúznom tőle, mert Kincsővel mennem kellett. Volt nagy sírás:( Pedig elmagyaráztam neki mindent, de nem érdekelte:( Bevitték, hogy ne lássa, míg elmegyek. Hozzáteszem minden gyerek sírt szerintem, amikor a szülei, anyukája, nagymamája, akárkik elbúcsúztak és elmentek. Sok hisztit néztem végig, mire nekem is el kellett mennem. Persze a reggeli felfordulásban csak a fényképezőgépet nem vittem, de jár oda ismerős is, úgyhogy megkértem, hogy Bencét is fotózza már. Készült is róla/rólunk pár kép, majd e-mailen átküldik, és akkor tudok feltenni ide is fotókat!

Kincső jobban van. Tegnap hajnalban mintha lázas lett volna kicsit, de reggelre már nem, és azóta sem. A kedve jó, de nem eszik még sokat. Inkább csak délben a levest. Napközben csak csipeget. A doktornő azt mondta, hogy szépen fellazult a csomó, úgyhogy nem kell már visszamennünk. A gyógyszert viszont egy hétig szedni kell - nyilván, mivel antibiotikum. Egyébként Kincső is kevesebbet köhög már, az orrát nagyon ritkán kell leszívni, úgyhogy ilyen téren is gyógyul.

Leventénél a helyzet változatlan. Jól van, eszik, alszik, sokat vigyorog, de szörcsög és folyamatosan szívom le a váladékot az orrából. Azaz az arcüregéből, az orra tiszta. Tudom, hogy egy nátha nem 2 napos betegség, de remélem lassan nekilát gyógyulni, mert félek, hogy nehogy kialakuljon valamilyen szövődmény. Olyan csúnyán tud  köhögni néha, ahogy köhögi fel a lecsorgott váladékot:( De sokat alszik, és nyilván akkor csorog le a váladék. Akkor pedig nem tudok orrot szívni. Csak amikor ébren van. Ezért is jobb napközben a helyzet, és rosszabb hajnalra. Hiszen akkor sok-sok órát alszik orrszívás nélkül.

Az idő pedig ragyogó, mi pedig itthon itthon ülünk, mert egy éppen nem lázas beteggel nem szabad szaladgálni. Pihennie kell a gyógyuláshoz. Leventét szoktam csak a nyitott erkélyajtó elé kitenni, míg Kincső alszik, legalább ő levegőzzön ennyit.

Most jut eszembe, Levente UH-n is volt tegnap anyuval. Minden rendben van vele, csak épp ott nem volt koponya UH. De legalább már tudom, hogy akkor a háziorvos miért nem ide küldött, úgyhogy utólag is elnézést kérek tőle magamban, hogy ilyen csúnyákat gondoltam róla:) Csak akkor azt nem tudom, hogy a védőnő miért ad ilyen jó javaslatokat, ha ott meg nincs az a vizsgálat, ami kell. Amúgy mindegy. Ha nagyon akar, akkor ad majd másik beutalót a háziorvos, de ne akarjon. Ha kimarad ez az UH, talán nem történik semmi.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr15518755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása