Hi!

Ne tudjátok meg, hogy napközben mennyi dolgot próbálok memorizálni, hogy azt feltétlenül meg kell írnom, erre semmi nem jut eszembe, mire leülök... Tegnap is többször fuldokoltam a nevetéstől, Bence olyanokat mondott, de sajnos egyik beszólása sem fog megmaradni az örökkévalóságnak:(

Tehát, tegnap megint óvodában voltunk. Többen jöttek el a nyílt napra, mint előtte lévő nap, így még több ismerős volt:) Nagyon jó lenne, ha csomó ismerős gyerekkel kerülne Bence egy csoportba. Mármint csak egy csoport indul, de vegyenek fel mindenkit:) Illetve ide jelentkezzen minden ismerős végül, ne máshová:) És ezek rendes gyerekek szerencsére!

Tegnap kimentünk az udvarra is, ahol eléggé égnek állt a hajam, de megpróbáltam nyugodtan viselkedni. Már előre látom mi lesz itt, ha Bence bekerül. Szegény kicsi gyerekek:) Bence például mindig ott ugrált a nagyok körül (mert ott volt szappanbuborék-fújás is), aztán mindig ő borult. Vagy fellökték, vagy ő ment neki valakinek, és visszapattant az illetőről:) Egyszer keresztülesett rajta egy lány, de úgy, hogy Bencére öntött csomó vizet a fújóból. Szegény Bence ott sírt:( Persze nem azért meg megütötte magát, hanem mert vizes lett a haja, és azt nem bírja, ha víz kerül a fejére:)) Illetve az egyik óvónéni is rászólt, mert nekilátott kibontani a gumitéglákat a mászóka alól:))) Jött hozzám legörbült szájjal, hogy a néni rászólt:) Én pedig elmagyaráztam neki, hogy naná...:) Egyszer pedig Zotmund szólt rá, és elmagyarázta Bencének, hogy nem szabad a növényekre lépni:) Mert Bence egy ággal egy fatörzset akart ütögetni (miután mondtam neki, hogy senkit nem csapkodhat meg az ággal), de az a füvön volt, virágok közt. Édesek voltak, ahogy hallgatta Zotmundot, aki nagy okosan mutogatott és magyarázott Bencének:) De nem rászólva, hanem okítva a kisebbet:) Nagyon bírom azt a kölköt; és milyen csodás szemei vannak! Kincső pedig leült a vizes homok-kavics rengetegbe, és pakolt. Vizes homokot, kavicsot. Jól nézett ki utána... A termük szép, sok hal van benne (játék formában, falon lévő poszter/kép formában, és akváriumban.)  Úgyhogy Bence odáig volt, és nagyon el tudta foglalni magát:) Kincső is...

Este pedig nagy esemény volt, mert költözött szegény cicánk! Elmondtam a gyerekeknek, hogy a cica most Renihez megy kicsit, de nem örültek a hírnek. Azaz Bence tuti nem örült neki. Csak akkor nyugodott meg, amikor mondtam, hogy majd elmegyünk meglátogatni a cickát:) Kincső pedig még elalvás közben is így nyomta: -cumizás, cumizás, cumizás- "Cicka" - Cumizás, cumizás, cumizás-. Szegény kis pára tegnap este óta Reni kanapéja alatt ül, nem evett, nem ivott, nem volt wc-n ma reggelig:( Aztán munka után megint várom húgom beszámolóját.

Ma reggel kivételesen nem volt gond, hogy Kincső fél 7-től ébren volt, és Bencét is korán felverte, mert 8-kor már indulnunk kellett. Lívia jött vigyázni Leventére, aztán én elvittem Bencét bölcsibe, beadtam, hogy öltöztessék át, nekem rohanni kell, és már rohantam is:) Kincsővel hamarabb is érkeztünk, mint a doktornő, úgyhogy ügyik voltunk. Szépen beszámoltunk minden problémánkról (alvási problémákról, hisztikről), kérdezett még csomót a doktornő, teleírt 2 oldalt, és hétfőn kell felhívni, hogy mit ajánl. Mármint homeopátiás szert. Mi Kincső alkati szere, amit mindig, mindenre szedhet. Remélem pontosan sikerül kiválasztani elsőre a szert, és használni is fog!

Utána vásároltunk egy-két apróságot, a rendelő mellett boltban. Majd elmentünk az Eleven Centerbe tápszert venni. Nagyon ügyes voltam, ugyanis mit felejtettem otthon? A táskámat! Volt 10e Ft a zsebemben, meg a telefonom, és ennyi. A többi pénz, bankkártya, személyi, jogsi, stb otthon:) Úgyhogy nem tudtam minden megvenni amit akartam, ugyanis muszáj volt végre napszemüveget vennem! Tavaly óta akarok a gyerekeknek napszemüveget venni, de vagy nem látok, vagy pocsék a választék. Most meg épp eszembe is jutott, volt is, ára is volt, úgyhogy a 2 tápszerből egyet visszatettem, meg egy fogkefét is, amit Bencének akartam venni a bölcsibe. Úgy éreztem magam, mint zsebpénzes koromban:) Mi a fontosabb, mire van pénzem:) Ott számoltam fejben oda-vissza, hogy mi fér bele, mi nem:))) Persze amúgy sincs korlátlanul pénzem, hogy ne kéne számolgatni, de akkor nem megyek már vásárolgatni... (Amúgy sem, mert mindig itthon ülök, és minden vásárlást Süvi intéz, vagy anyu.) Úgyhogy ilyen rég fordult elő velem egy boltban:) Kincső pedig élvezte nagyon a vásárlást! Tolta a kocsit velem, megcsodált minden felnőttet, szemezett velük, érdeklődött, és imádnivaló volt:) Főleg, amikor a kiválasztott napszemüveget a pénztárig nem lehetett leimádkozni róla:) Homlokán egy cetli, orrán egy cetli, két oldalt pedig a kis napszemüveg:)) (100% UV szűrős.) Kíváncsi vagyok, hogy Bencének milyet választottam, hogy fog neki állni... Fekete csak csúnya volt, úgyhogy egy nagyon sötétlila mellett döntöttem. Kincsőé zöld és virágos. Narancssárgában is volt virágos, de ez jobban állt neki:)

Leventéről nincsenek nagy híreim. Azaz annyi, hogy az éjszakai evését kicsit lehet már szabályozni. Amikor néha kicsit megébredt hajnalban, akkor átfektettem, cumit adtam neki, és nem etettem még meg, mert ki volt számolva, hogy a reggelbe nagyon nem fért volna bele egy hirtelen fél órás etetés:) És meg tudtam vele csinálni, hogy az általam kitűzött időpontban egyen hajnalban! Végül este fél 9-től hajnali 5-ig volt el evés nélkül... Szuper! Napok óta nem szörcsög egyébként, az is jó hír. És már csak Kincső köhint egyet-egyet néha, és elég jól alszik éjszaka. 3 éjszakát végigaludt, de most felkelt kétszer. Csak kétszer.

Kincső mostanában elő szokta hozni a bilit és ráül. Csak az a gond, hogy ruhában, így sosem tudom, hogy tényleg pisilt-e. Csak amikor ilyet csinál, akkor általában (azaz mindig) épp etetek. De lassan jó lenne kideríteni, hogy szobatisztaságra készül-e ilyen hamar:)

Bence tegnap este az ágyban: Feküdt, próbált elaludni. Egy idő után szólt nekem suttogva (bár még így is rászóltam, hogy ne dumáljon, mert Kincső sosem fog elaludni), aztán odamentem hozzá, hogy mit szeretne mégis. Cumizott egy kicsit, majd odasúgta nekem: - Unatkozok. :))) Mondtam neki, hogy ez esetben aludjon, akkor nem fog unatkozni:)) De az ilyen, és ehhez hasonló kijelentései mindig úgy megérintenek:) Azt hinném, hogy szomjas, vagy bármit közölni akar, hogy pl. mi a helyzet a kapitánnyal, vagy bármi hülyeség, helyette a pici hangján a kis emberke kijelenti, hogy unatkozik:) Este fél 9-kor az ágyban...:)

Tényleg, ezen borultam még ki az oviban. Az intézményvezető valami kapcsán mondta, hogy olyan kevés ideig vannak náluk a gyerekek! Alig iratkoznak be, és már ballagnak is el, mennek iskolába! Kicsit felhördültem, hogy ne is mondjon már ilyet:)) Az én gyerekem még csak most hagyta el a pelenkát, éjszaka még cumizik, aztán maholnap már iskolapadba ül?? Hiszen még baba, még itthon ülök vele, bár néha böcsibe már elmehet az elmúlt hónapokban. Ilyennel idegesíteni szegény anyukát, hogy a bébije iskolába megy! Hallatlan!:)) Komolyan megrendítő volt hallani:)

Aztán, ha eszembe jut mégis valami gyerekszáj, akkor megpróbálom megírni, bár ilyen alkalom ritkán van, hogy az összes itthon lévő gyermek egyszerre alszik, én meg ráérek beülni ide.

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr465518744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása