Medellin 2010.04.09. 13:44

BCG

Hi!

Úgy tűnik, kezd javulni a helyzet. Saját felelősségre úgy döntöttem, hogy márpedig Kincső nem kap több köptetőt, mert a gyógyuláshoz nem csak gyógyszer kell, hanem pihenés is, és már rákövetkező nap sokkal jobban lett. Idáig nem tudott aludni éjszaka, mert köhögött egyfolytában, nagyon leterhelte őt a folyamatos napközbeni köhögés is, beesett a szeme, rosszul nézett ki nagyon, úgyhogy nem hogy javulást, de inkább állapotromlást véltem felfedezni rajta. És már verem a fejem a falba, hogy miért kezdtem el neki antibiotikumot adni? Első nap még aránylag indokolt volt, mert tényleg szarul nézett ki a gyerek (a köptető miatt), de azóta fájó szívvel adom be neki minden nap:( Köhög még persze, amikor kell neki, és nem akkor, amikor a köptető azt akarja. És éjszaka is tud már aludni (hát persze), vagyis nem köhögésre kel fel:)

Bence jól van már teljesen. Néha köhög, de az orvos szerint már mehet közösségbe, jó a tüdeje és a torka is.

Levente is jól van, csak napi egy-két alkalommal szörcsög randomra, a szeme váladékozik még, de néha nem, a száját meg elkezdtem kezelni ma, az is jó lesz pikk-pakk. Süvi viszont beteg, ma már antibiotikumot is írt fel neki az orvos. Valami vírus, ami a fél munkahelyén átment, nagyon remélem, hogy mi már nem kapjuk meg...

Kincső az elmúlt időben iszonyat hisztis lett. Persze a körülmények is összejátszottak, hiszen Bence hetek óta itthon van, mindenki beteg, jönnek a fogai, felborult a megszokott napirend, hogy apa is itthon van, úgyhogy teljes a káosz. Egész nap üvölt és kézben akar lenni. Ha kézben van, akkor is üvölt, mert épp nem arra megyek, amerre őt akarja, épp nem állok meg, hogy megnézzük a villanykapcsolót, épp nem adok neki oda valamit, ami nem is az ő kezébe való, stb. De reggel 7-kor elkezdi a vonyítást, amint a legkisebb oka van rá (pl. leveszem a pizsijét, vagy kimegyek a konyhába, hogy inni töltsek neki), majd estig ez a program. És fáradt is. Nem alszik éjszaka eleget, mert korán kel. Délután is csak egy órát alszik. De már nem sírva kel, hanem onnan tudom, hogy ébren van, hogy nyílik az ajtó:) Ha kihajol az ágyból, akkor eléri az ajtót.

Tegnap voltunk BCG oltáson. Levente nagyon ügyes volt, nem látott neki bömbölni. Le is lett mérve. Vagyis mérlegen volt, utána lecentizte a doktornő, utána be akarta írni az adatokat, és megkérdezte tőlem, hogy hány grammot is mértünk?? :)) Én persze nem tudtam, ő mondott valamit, hogy nem annyi-e, én meg rábólintottam, így lett 4.360 g:)) Meg 57 centi.

Tegnap felszereltem a testvérfellépőt is, és kipróbáltuk. Kincső akkor már lent volt egy ideje anyuval (míg mi orvosnál voltunk), így már elég fáradt volt, mire Leventével csatlakoztunk hozzájuk. Vígan ült a fellépőn, tetszett neki, de utána már nagyon nyűgös volt és kézben akart lenni. De normális körülmények közt talán menni fog a dolog. Még nem tudom, hogy mikor lesz a főpróba, amikor egyedül lemegyek a két kicsivel:) Pl. ma, mert szép idő van. Csak össze kell hangolnom az etetéssel...

Kincső csomót dumál, sok szót tud már, sokat első hallásra ismétel, úgyhogy nagyon ügyes. Hú, még a hisztijéről jut eszembe! Igazi fúria! Ha nagyon ki van kelve magából, akkor csapkod is! mindent söpör le, ami az útjába kerül, ha kézben van, akkor pofozkodik és tépi a hajam (vagyis szeretné), úgyhogy nagyon durván tolja! Egy gyönyörű, akaratos és hisztis csaj. Jó összeállítás a jövőre nézve. Még beképzelt is lesz. Ma már egyszer egyedül lelépcsőzött az emeletes ágyról. Ott voltam, de nem segítettem.

Általánosságban ez a helyzet az elmúlt napokban, konkrét napi események fel- és megjegyzésére nincs kapacitásom:) Amikor 9 után tud csak nekilátni az ember a vasalásnak, 11 után a szakdolgozatnak... Nem baj, átmeneti időszak, mint mindig:) Igaz, mindig van valami:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr625518735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása