Medellin 2010.02.26. 21:07

Még nincs baba!

Hi!

Bocs, hogy így eltűntem, nem vagyok otthon, nem voltam gép előtt, de kezdem az elejéről. Vagyis folytatom az előző végről, azaz szerda éjszakától. Vagyis csütörtök hajnaltól.

Hajnali 4, megint arra keltem, hogy Bence nyüszít, pedig ugye ő olyan szépen át szokta aludni az éjszakákat. Rohanok be, gyerek most az ágy másik sarkában ül, nyüszít, és valamit mutogat a takarón. Az a valami egy hatalmas adag hányás volt, vagyis egy részre, amit kiadott magából, mert az egész takarója végig volt hányva. Gondolom, ahogy kúszott végig a sarokig. És nagyon meg volt rémülve, mert még sosem hányt. Írtam is szerintem, hogy este úgy feküdt le, hogy fáj a hasa és vitamint kér. De napok óta fájt a hasa, néha panaszkodott rá, és én ugye a vírusra fogtam. Na, mindenesetre átöltöztettem, és átvittem magamhoz aludni. Reggel jó korán kelt, mert ugye a nappaliban nincs teljesen besötétítve (nem tudnék éjszaka közlekedni, ha nem látnék semmit). Aránylag jó bőrben volt, kapott inni, kapcsoltam be neki mesét, és én reggel 8-kor már javában ágyneműt mostam, almakompótot főztem, meg hasonló tevékenységeket űztem. Egészen addig, míg Bence sugárban ki nem  hányta az összes teát, amit addig megivott. 9-től volt rendelés, addigra odaballagtunk. Na nem úgy, ahogy szoktunk. Én csigalassú vagyok, Bence meg mindig szaladgál előre madarakat kergetni, most meg fogta a kezem végig, úgy kellett húzni:( Útközben vettem neki ropit a Hofi-ban, mert az a gyomrának való, és sós is (utólag meg is dicsért a dokinéni, hogy jó ötlet volt, max. ennyit ehet). Kicsit vártunk, rövid vizsgálat, még gyorsabb diagnózis. Vírus, ez az összes bölcsis baja jelenleg - minden bölcsiben - és baromi szemét vírus. Felírt nekünk infúzióoldat-port, hogy azt otthon azonnal készítsem el, és aznap 1 litert itassak meg a gyerekkel KANALANKÉNT!, de előtte adjak neki kúpot hányinger ellen. Azt is írt fel. Hogy ne hányja ki a folyadékot. Ha pedig nem issza meg az egy litert, akkor leszek szíves azonnal kórházba vinni a sürgősségire, és infúzió. Mert ez egy olyan betegség. Köszi. Jó hírek szülés előtt 2 perccel. Bence hazafelé is szarul volt, hol a hasára panaszkodott, hol arra, hogy fáradt(!) (egy 3 éves gyerek...), de mivel éhgyomorra volt, hányások után, nem is csodáltam. Cipeltem is sokat. Otthon ügyes volt, egész nap bágyadtan feküdt, meséket néztünk, és kanalaztam belé a teát. Délben aludtunk egyet a nappaliban, ami arra volt jó, hogy párásító hiányában, de orrdugulás jelenlétében megint belobbanjon az egész légcsövem, és onnantól úgy fájt megint, mint első nap. Se levegőt venni, se beszélni. Mert nem volt elég a nátha és a torokgyulladás. Na mindegy. Bence kicsit belázasodott alvás közben (miért ne), de ébredés után visszament magától a láz, nem volt vele semmi tennivaló.

Na, folytatom új bekezdésben, mert sok lesz már egy tömböt olvasni:) Mivel egész nap ügyesen ivott, és nem hányt, ezért megkockáztattam, hogy a gyorsabb haladás érdekében, cumisüvegből kap folyadékot. Nem sokat, csak keveseket, mert nagyon lassan haladt az egy liter. Ez a remek ötletem arra volt jó, hogy délután 4-kor Bence megint kihányt minden folyadékot magából. Nagyon mérges voltam magamra, és úgy sajnáltam szegényt:( De addigra jött át anyu, és folytatta ő  kanalazást, meg a mesenézést, mert én meg ultrahangra mentem.

Minden rendben van a babával, 3400 gramm jelenleg (azaz már nagyobb, mint amennyivel Bence és Kincső születtek). A doki azt javasolta, hogy ne akarjak szombaton szülni, először gyógyuljak meg, mert se nekem, sem a babának nem lesz jó ez az állapot. Lehet, hogy igaza van.

Estére már nagyon szenvedtem, fájt mindenem, ki voltam merülve, egyfolytában keményedett a hasam, Bence miatt aggódtam, hogy nem akarom, hogy kórházba kerüljön, úgyhogy jobb ötletem nem lévén egyszerűen megkértem anyut, hadd költözzünk át hozzá, mert magamat nem tudom lassan ellátni. Úgyhogy este összecuccoltunk, Süvitől elbúcsúztunk, és anyu hazavitte a kislányát és a kisunokáját ápolni:) Közben felhívtam Mercit, tapasztalt anyuka társamat, és kikérdeztem, mik a kiszáradás tünetei, és mégis melyik kórházba kell a gyereket vinni, ha kell. A Heim Pálba. A kiszáradás tünetei: száraz a nyelv, a hason összecsippentett bőr nem ugrik egyből vissza, aluszékonyság. Ebből egy sem volt meg nekünk, úgyhogy nem vittük Bencét kórházba, holott meg sem itta az egy litert, és azt is kihányta délután.

A jó hír, hogy mára kutya baja szinte. Igaz, hogy egy falatot sem eszik 2 napja (a doki is mondta, hogy is kell ennie, csak igyon), de iszik, jó a kedve, játszik, szaladgál, és jól van. Igaz, egész nap csak kétszer pisilt, de úgy vagyok vele, hogy a sok kihányt folyadékot most tölti vissza magába  szervezete. Valamilyen szinten biztos volt folyadékvesztése, ami kiszáradáshoz vezethet, és most szívta fel a sok folyadékot, mint egy kis növény, és ezért nem pisilt sokat.

Én mára minden eddiginél kilátástalanabbul éreztem az egészségügyi állapotomat, mert ma eljutottam arra a szintre, hogy végérvényesen és megmozdíthatatlanul bedugult az orrom. És emiatt csak a számon tudtam levegőt venni, és emiatt a torkom és az egész légcsövem is fájt, és égett. És fájt a fejem. Tegnap a háziorvos mondott egy szert, amire azt mondta, hogy használhatom, azt megvettük, de nem használtam sokat, mert borzasztó, remélem az is segít. Gyógyhatású készítmény, recept nélkül vehető, de kicsit antibiotikumos, amit a baba miatt nem szedhetnék, de ezt pont lehet. Mert ez egy spray, orrba és torokba kell fújni, belélegezni, és csak felületi szinten fejti ki a hatását, nem kerül bele a szervezetbe. De valami borzalmas amúgy. Rosszul vagyok az ötlettől is, hogy megint belélegezzem az a mérget:) Konkrétan, mintha mérgező gázt kéne belélegeznem, olyan érzés. Amúgy lehet, hogy használ. Aztán anyu délután elment nekem gyógyszertárba, mert megbíztam, hogy hozzon bármit, bármilyen összetételű orcseppet, ami használ, (volt  nekem kettő is, pont semmit nem értek) mert addig én nem leszek jobban, míg nem kapok az orromon levegőt. És délutánra megtört a jég, kapok levegőt, remélem a torkom is javulni fog. Főleg amennyi hagymát, hagymateát, fokhagymát, ilyen-olyan gyógyteát, cukorkát, homeopátiás bogyót, stb-t benyeltem, + bioptron lámpáztam. Mert a baba miatt gyógyszert ugye nem fogok szedni. Nos, a vírust egyik kezelés sem érdekelte idáig.

De itt még nincs vége megpróbáltatásainknak. Délután 5 körül Lívia felhívott, hogy Kincsőnek 38,8 a láza, kéne neki lázcsillapító. Gondolhatjátok, hogy hatott rám a hír. Én a halálomon vagyok, Bence szerencsére épp elkerülte a kórházat, és lábadozik, erre szülés előtt 1 perccel Kincső lázasodik be. Az orrspray ellenére megint órákig nem kaptam levegőt, úgy beduzzadt az orrnyálkahártyám a sok tehetetlen bőgéstől. Meg még jobban kapart a torkom, és még jobban megfájdult a fejem. Kapott hűtőfürdőt Líviánál, de hazakértem a babát, mert én így vagyok nyugodt. Ha már ő is beteg, akkor mindegy. De mellette van a helyem. Kincső most alszik, náthás, horkol, és magas hőemelkedése van. Bence alszik, javul. Én pocsékul vagyok. És nem tudom, hogy mit hoz a holnapi nap. Az tuti, hogy a család összefogása nélkül már nem tudom mi lenne velünk/velem. Szegény Süvi is csak ide-oda rohangászott délután a családja tagjaihoz, először hozzánk látogatóba, utána majdnem Kincsőhöz, de aztán vissza, mert lázcsillapító, majd megint oda, hogy elhozzák anyuval... Szörnyű.

Én ugye abban hiszek, hogy semmi nincs véletlenül, minden okkal történik, bár mindig utólag derül ki, hogy miért alakultak úgy a dolgok. A takarítónő pl. azért nem ért rá csütörtökön, és jött kedden, mert Bence csütörtökön kórház közeli állapotban volt, egész nap otthon, és akkor nem lett volna aktuális semmi takarítás. Most így előre csak arra tudok gondolni, hogy a betegség elkerülhetetlen volt, és még gyorsan most legyünk túl rajta, ne 2 hét múlva legyen mindenki beteg, amikor már a kicsi is otthon lesz, és őt is el kell látni.

Úgyhogy most sem fogok sokat aludni, Kincsőt fogom lesni, hőmérőzni. Aztán holnap csak szombat lesz, az sem kizárt, hogy szülök. De az is lehet, hogy még gyógyulni kell, és csak utána szülhetek. Na, azt hiszem jobbak vagyunk már, mint bámelyik folytatásos sorozat a tv-ben. Én is izgatottan várom, hogy holnap mi lesz műsoron:/

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr465518701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agic 2010.02.26. 23:35:32

Pazar.. Gyógyuljatok meg gyorsan mind!

90700 2010.02.27. 18:22:46

Én is izgatottan várom, és kívánom, hogy ezek után villámgyors és könnyű szülésed, villámgyors felépülésed legyen, plusz egy tüneményes kicsi babád, és két egészséges nagy! :) Sokat gondolunk rátok!
süti beállítások módosítása