Hi!

Bence dörgöli a szemét:

- Mi az Bence? Valami belement a szemedbe?

- Mag! (bólogat)

:)) Az jó:)

 

- Szerintem tedd fel azt (a könyvet) a szekrényre!

- Szerintem nem.

 

- Hideg, megmelegítem!

- Megfújod?

 

- Anya, mi van benne?

- Pezsgőtabletta. Anyának.

- Bekenni a szemedet vele?

???

A napi értelmes párbeszédeink egy részét láthattátok feljebb...:)

Tegnap el is felejtettem írni, hogy nagy összegű fogadásokat köthetnék Bence éjszakájára vonatkozóan. Süvinek mondtam is este, hogy Bence hálózsák nélkül feküdt le, tehát holnapra meg fog hűlni. Ez már ilyen természetes ok-okozati dolog. Ha kimászik a takarója alól, ha nem. Tudat alatti már szerintem. Bence 3-szor kelt fel éjszaka, sírt, nyűglődött, cumit keresett, stb, reggelre köhögött, tüsszögött, és kicsit (ici-picit) folyik az orra. Takaró, pokróc + a hálózsák volt ráterítve egész éjszaka, ami alól egyszer ha kimászott... (Volt alkalmam párszor lecsekkolni, mikor Kincsőnél voltam az éjszakai látogatásokon). Ja, és fél 7-kor felkelt, és nem akart lefeküdni. Ott ült az ágyban, és rázta a fejét, hogy ő bizony nem fekszik már vissza. Úgyhogy én meg megmondtam neki, hogy akkor ne feküdj, akkor ülj ott a sötétben, amíg jól esik, mert a szobából ki nem jössz még, anya és apa is alszik még:) Mondtam neki, hogy most kimegyek Kincsőnek reggelit csinálni, addig gondolkozzon, hogy aludni, vagy ücsörögni akar-e. Amikor 5 perc múlva visszamentem etetni, Bence már feküdt betakarózva (magára húzta egyedül), és már félig aludt is. Negyed 9-kor kelt végül:)

Délután anyut átugrasztottam, hogy jöjjön el velünk a védőnőhöz, mert én nem tudok odáig 2 gyereket elkoordinálni úgy, hogy 2 lépésenként keményedik be a hasam. Úgyhogy jött is, és mentünk kocsival, cserébe még a játszótérre átsétáltunk a babákkal, hogy legyen levegőzés is. A védőnőnél csak a tájékoztatót szereztem be, hogy mennyi pénzt és hol lehet igényelni szülés után. Mert az minden évben változik kb. Az összeg nem feltétlenül, de a hely, ahonnan igényelni lehet, az igen:) Majd utána kell néznem, mert szerintem hülyeségeket beszélt, de van ez a családi adókedvezmény. Azt mondta, hogy azt már igényelhettem volna a terhesség 90. napjától, ha van orvosi igazolásom a fogantatás dátumáról, és havi 4000 Ft, de szerinte utólag is meg lehet igényelni. Szerintem meg - mivel adókedvezménynek hívják - a 2010-es adóbevallásomban kellene feltüntetni, és ez alapján utalnának vissza vagy 24ezer forintot. Bár nem biztos, mert akkor az Apeh-nak kell küldenem orvosi igazolást?  Na, ezért kell utánanéznem:) Ha valaki tudja a választ, szóljon nyugodtan! Illetve a doktornőtől kértem papírt, hogy a baba ne a kórházban kapja meg az első oltást, hanem ő adja majd be itthon. Egyrészt akkor már egy fél fokkal erősebb az immunrendszere, másrészt ott vagyok, látom, nem viszik el. Kincsőnél olyan rossz volt! Azért nem tudtam még menni vele haza, mert pl ezt a szart is be kellett adniuk, csomó időre eltűntek vele hátul, csak azt hallottam, hogy ordít, és nem voltam ott vele, ráadásul csomó idő volt, míg visszahozták. Elég ideges voltam. Na nem azért, hogy bármi baja lehet ott nélkülem, de azért már mégis... Legújabb baba majd szépen itthon, anya karjában lesz beoltva, ha kicsit erőre kap. 6 hetes koráig kell megkapnia az oltást.

Bence egész nap anyuékhoz akart átmenni, mert hétvégén eszébe jutott, és előszedette  a szintetizátoromat, és most is azt akarná nyomogatni egész nap:) Mondtam neki, hogy a mami nincs otthon, erre azt mondta, hogy akkor a nagypapához menjünk át:)) Hátha ő otthon van ugyebár:) Mert nem a mami a lényeg, hanem a "zenekara" - ahogy ő emlegeti:) Bár a mamához is át akart menni. Mondtam neki, hogy  ő sincs otthon, síel Dórival. Akkor meg egyből jött a kérdés, hogy visszajönnek-e:)

És milyen felháborodás volt ma! Nem ette meg az ebédjét, és később kiöntöttem a maradék főzeléket a wc-be. Ott volt, látta. "- Hol az ebédem? - Kiöntöttem. - Hová lett? - Lehúztam a wc-n, lefolyt. (Idegeskedés, sírós hang:) - Hol, az ebédem? - Nincs. Elment. - Visszajön? - Igen, holnap ebédidőben..." Tökfőzelék volt virslivel, és csak a virslit ette meg belőle + annyi főzeléket, amennyi a kanálra került a virslikarikák mellé. Gondolhatjátok, hogy soha nem ette volna meg a maradékot, de az azért mégis felháborító, hogy anya kiönti:)

Ja, még egy adalék az étkezési szokásairól. Ma reggel fél zsemle felét ette meg fél óra alatt, ebédet fél 2-kor evett dél helyett (biztos a sok alma miatt nem volt éhes, lopott és megevett egy teljes almát, miután adtam neki egy felet + egy fél banánt), viszont tegnap este egy teljes zsemlét betolt 4 szelet párizsival. Reggel, délben nem éhes, délután és este pedig zabál.

Kincsővel ma nem történt semmi különös, amit külön meg kéne említenem.

Én jól vagyok. Megyek dogát írni.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr755518691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása