Medellin 2009.11.24. 20:18

Káromkodás:)

Hi!

Elmentem ma a leletemért, mert Lívia - látva a tegnapi bejegyzést - gyorsan bejelentkezett, hogy átjön, vigyáz a babákra, menjek nyugodtan:) Mindenkinek ilyen anyóst kívánok:)

Szerencsére hamar megszereztem a papírt, bár nem számítottam rá. Ahogy kérték, a labornál kezdtem. Náluk tuti nincs, menjek vissza, ahol vették a vért, kérdezzem meg tőlük. Mondom oké, de állítólag ők már nincsenek ott, és ők mondták tegnap, hogy jöjjek ide:) Végül azt mondta, hogy a nőgyógyászat még nem költözött el, kérdezzek ott meg egy nővért. Amúgy a nőgyógyászat 101-es ajtó, vérvétel 102-es ajtó (volt), UH 103-as ajtó, és ezek totál egybenyílnak, úgyhogy tényleg aránylag indokolt volt a nő kérése:) Pár percet vártam, nyílt az ajtó, hogy behívjanak 2 ember, én gyorsan előadtam mit akarok, már hívtak is be, hogy kinyomtatják nekem a gépről, és egyből velem foglalkoztak bent. Csak lestem. Mondjuk a nőgyógyász kicsit kiborított. Miután megbeszéltük, hogy nem, nem hozzá jövök, meg milyen magas vagyok, meg a családom is az, meg hányadik gyerek, meg hány grammal születtek (csodálkozott, hogy ekkora nőnek ilyen kicsi (???) babái születtek), simán rákérdezett, hogy 94 kiló vagyok-e... Azt hittem rosszul leszek. Ennyinek nézek ki már most? Mert tudom, hogy leginkább egy bálna, vagy egy tehén az, amivel párhuzamot lehet vonni velem, de már most 94-nek nézek ki??? Mondtam neki, hogy mindkét gyereket 90 kilóval szültem a 9. hónap végén, nem hinném, hogy 94 lennék, inkább nyolcvan valamennyi. De azóta is zavar a dolog, szarul esett, hogy ennyire katasztrofálisan nézhetek ki. És 3 hónapig még hízni fogok. Sőt. Most fogok igazán!

Akkor pár szót a leletemről. Kivételesen nem lett tökéletes:) 4 érték is eltért. Egy magasabb volt /9 helyett 10,1/, 3 alacsonyabb. 4 helyett 3,98 (2 század eltérés), 0,370 helyett 0,368 (2 ezrelék) és 150 helyett 149. Remélem az orvos sem fogja ezeket problémának tartani:) A legviccesebb a vércukrom lett, ha már arra mentem konkrétan. Első vérvételre 4,54, másodikra 4,27:) Normális esetben ugye visszaáll a vércukor szint az eredetire 120 perc után. Nekem, az idegeskedés ellenére, alacsonyabb lett:) Biztos van oka, de én nem értek hozzá. Talán éhes voltam már addigra...

Kicsi Kincsővel ma nagyon-nagyon sokat kellett foglalkozni, mert délelőtt és délután is nagyon keveset aludt. Olyan nyűgös volt, hogy még! És ráadásul Bence egész nap nyúzta. Néha azért nem vettem fel telefont, mert úgy ordítottam épp a gyerekkel, hogy nem hallottam a saját ordításomtól a csörgést... Szörnyű, hogy szegény Kincső nem tud nyugodtan játszani, mert Bence ott terem, és már löki is el a kicsit. Meg veszi el a játékát. Ami ugye pont csak addig kell neki, míg Kincső újat nem talál. Ma nagyon kiborító volt Bence viselkedése.

Ebéd után lementünk, és akkor nagyon édik voltak:) Bence motorozott a babakocsi mellett, Kincső meg kinyújtotta oldalra a kezét, és elérte Bence kabátját. Bence nézte egy ideig, hogy ezzel most mi legyen, majd gondolt egyet, és megfogta Kincső kezét! És így mentünk. Én toltam Kincsőt, Bence motorozott fél kézzel, és fogták egymás kezét:) Aztán vagy negyed órát a parkolóban töltöttünk az út szélén, mert hosszasan tanulmányozni kellett, hogy a munkagép hogyan töri fel a betont a járdán. Kincső is egy hang nélkül ülte végig az időt a babakocsiban, még őt is lekötötte a fantasztikus látvány:) A játszótéren volt nagy hintázás, aztán meg nagy veszekedések, mert Kincső nagyon nyűgös lett (álmos volt), de Bence nem nagyon igyekezett haza, csak a nevemet ismételgette síri hangon. Hogy hátha észreveszem, hogy neki még mi minden dolga lenne hazafelé a botokkal, meg az avarral, de én nem hagyom. Nem nagyon érdekelte a magyarázatom szerintem.

Délután megint nem kapott pelenkát, mert Kincső aludt, és nem akartam bemenni hozzá. Ez olyan 1/2 4 körül lehetett, amikor levettem róla a pelust. Aztán valamikor szólt, hogy pisilnie kell, úgyhogy megcéloztuk a wc-t. Nem tetszett neki az új szűkített és rózsaszín wc ülőke sem. Ordított, hogy rá mertem tenni úgyhogy ez sem jött be. Viszont megint felállt a fellépőre, és odaállt a wc elé pisilni, de megint nem tudott. Láttam, hogy akar, de mondta is, hogy nem jön. Meg leszállt, hogy "pisiltem". Már látom, hogy ő bilire sosem, csak wc-re fog menni, de ott is csak állva lesz hajlandó. A kakilással nem tudom mi lesz. Végül nem pisilt, de szépen visszatartotta egészen fürdésig. Amint beszállt a kádba, már pisilt is jó hosszan. Ott nem volt semmi gátló tényező, mint a wc előtt állva... Szóval, vagy 3 órán keresztül nem pisilt, simán visszatartotta, de a pelenkán kívül max. a kád vizébe hajlandó jelenleg pisilni. Hurrá. De legalább ott a reménysugár, hogy attól nem ordít, ha a wc elé kell állnia! Más kérdés, hogy még nem tudja ott elengedni magát.

Kincsőn azt látom, hogy egyre többet kezd járni. Mármint ezeket a pár lépéseket. Hogy nem ereszkedik le négykézlábra ahhoz, hogy valami rövid távot tegyen meg, hanem lábon megy oda! És már simán közlekedek vele úgy a lakásban, hogy megfogom az egyik kis kezét, és ő jön mellettem. A másik kezével egyensúlyoz:) (Vagy játékot cipel és abba kapaszkodik:) De ez már nagy haladás! Nagyon ügyes, hogy így tud jönni (araszolni) mellettem!

Ja, igen, és a káromkodás. Arról jutott eszembe a téma, hogy Merci épp az egyik nap panaszkodott, hogy képzeljem el, Norina már káromkodik! (Bencénél majdnem egy évvel fiatalabb!). Mondom Bence is. Sőt, az a tündéri kis Kíra is, bár ő csak annyit mond, hogy "a pofám leszakad", ami igen mókás lehet az ő szájából:))) Legalábbis Kriszti ennyit vallott be:) Úgyhogy Mercivel megbeszéltük, hogy igen, igazából a gyerek ahogy közösségbe kerül, úgyis az első héten megtanulja az összes ronda szót (állítólag), csak az a ciki, ha azt a mi gyerekünktől:))) Ja, majd megkérdezi otthon Pistike anyukája, hogy édes fiam, ezt meg hol tanultad, aztán az lesz a válasz, hogy a Süveges Bencétől:))) Akkor én is azt mondhatom majd, mint Kíra, hogy a pofám leszakad:))) Amúgy Bence "csak" 4 szót ismer, és abból csak 3-at használ, de azt egyszerre. És férjem védelmében hozzátenném, hogy nem (csak) tőle! Ilyen szempontból azonos nagyjából a szókészletünk, úgyhogy tőlem is tanulhatja. Sőt. Én vagyok otthon vele egész nap. Normál esetben ugye nem szoktam káromkodni, csak ha épp valami olyan történik. Mondjuk (hülye példa) ráütök kalapáccsal az ujjamra. Akkor kicsúszik. De ez olyannyira igaz, hogy Bence is csak akkor káromkodik, ha történik vele valami rossz. Véletlenül elcsúszik és elesik pl. Akkor elgondolkodik, és már sorolja is, amit hasonló esetben tőlem (vagy Süvitől) hallhatna. Ebből az egyik az "életbe!" csak úgy magában (mondjuk mi nem magában mondjuk, de szerencsére csak annyi ragadt meg neki...), illetve a "francba". Amit "r" nélkül ejt, és inkább egy másik, csúnyább "f" betűs szóra hasonlít a kiejtése, de olyat nem használunk itthon, úgyhogy tuti nem azt mondja:) Amit nem használ, de ismeri, az a "basszusz":) Az volt az első, talán azért is felejtette már el:) "B" betűs szót legalább nem ismer. A 4. szó maradjon titokban, hátha nem fogja senki hallani rajtunk kívül, és hátha elfelejti idővel:)))

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr665518629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

101553 2009.11.24. 23:52:09

Hát nagyon jól szórakoztam :)) Édesistenem, egy baba szájából ilyet hallani, hogy a "pofám leszakad" :DDDD kéééész :DD!!! Nem vagy Bálna, kismama vagy, aki nagyon szép és kedves, és én nagyon szeretem! :) Különben is, ha ez vigasztal, hamarabb lefogysz, mint én...:) Akkor most pisis vízben pancsikolnak? :) Bence görögös "basszusza" is király :D ma mondta anyu, hogy már szinte folyékonyan és egész érthetően beszél! Kíváncsi vagyok :) Majd akkor beszél érthetően, ha én is értem :DDD Vasárnap majd meglátjuk, mit produkál :) Kincső meg állítólag zabálnivaló:))) Bár én mindig is tudtam, hogy az:) Puszi

Livia 2009.11.25. 09:06:32

Olyan, mintha Durrel "Családom és egyéb állatfajták" egyik fejezetét olvasnám... Hihetetlenül jól szórakoztunk Dórivál, még éjjel egykor is ezen vihogtunk. Az orvos egy marha volt, szerinte a 150 cm-es nők 2 kilós gyerekeket szülnek, a 180 centisek pedig 5 kilósat? Egyébként meg nagyon csinos vagy, éppen tegnap mondtam neked. A magas nőkről mindig azt hiszik, hogy többet nyomnak: amikor 62 kilós voltam, a kollégák lemértek, mert nem hitték el, hogy csak annyi vagyok!

8249 2009.11.25. 11:25:52

Kedves kollégák:)))))

8249 2009.11.25. 11:27:22

Dóri: Igen, abban pancsikolnak, jót tesz a bőrnek, a pisis pelustól ilyen puha és selymes fenekük, nem tudtad? ;)
süti beállítások módosítása