Medellin 2009.11.16. 20:16

Kíra volt nálunk

Hi!

Ma megint események voltak! Azt hiszem nem is írtam tegnap, hogy az elmúlt napokban konzultáltunk Kíra anyukájával, és megbeszéltem velük, hogy járjanak át hozzánk délelőttönként, ha van kedvük. Mert Spotty-n kiderült, hogy Kíra se megy bölcsibe, és ők is otthon vannak egész nap, meg persze sétálnak, ha olyan az idő. Úgyhogy ma volt az első alkalom:)

Régebben talán már írtam Kíráról, mint a Huncutka torna és a Spotty Frog állandó résztvevőjéről. Egy hihetetlenül aranyos és csendes kislány, elég visszahúzódó, nem nagyon mozdul Kriszti mellől:) Mindig a nagy kék szemeivel lesett elő az anyukája lába mögül, és esetleg egy félénk mosolyt is megeresztett:) Szóval, nagyon édes darab. Féltem is, nehogy Bence viselkedése megijessze. Kriszti mondta, hogy Kíra kis közösségben már könnyen feloldódik, szüksége is van rá, de a nagyobb gyerektömeg nem tetszik neki, ezért még a játszóház sem nyerő ötlet náluk. Ja, és Kíra imádja a babákat, úgyhogy adott volt, hogy 3 gyerek az nem tömeg, de társaság, illetve baba is van:)

Egész jól telt végül a délelőtt. Bence hordta Kírának a játékokat - már akkor is, mikor szegény kislány még csak az előszobában állt felöltözve -, aztán szépen legóztak együtt, meg minden. Kincső is odáig volt, hogy nagy babát lát, aki nem Bence:) Még meg is simogatta Kíra haját:) Kíra meg folyton Kincsőhöz akart volna bemenni, mikor Kincső aludt:) De aztán 12 előtt valamikor Bence megőrült, és nagyon rossz lett. Dobálta a játékokat, teljesen túl volt pörögve, kezelhetetlen volt. Mondjuk ez nem a lányok ellen irányult, de azért nem örültem. Kriszti megnyugtatott, hogy ilyen aztán náluk is előfordul, nem lát túl sok új és megdöbbentő dolgot:) Hogy az a kis tündér ilyeneket művel, el sem hiszem:)))

Délután meg szintén extrém dolog történt. Kincsővel a gyerekszobában voltunk. Kincső a matracon játszott, én meg ledőltem mellé. Majd arra ébredtem, hogy Bence tesz-vesz a fejem mellett, Kincső meg sehol...:) Vagyis épp a nappaliban játszott egyedül. Ilyen esetre én konkrétan nem is emlékszem az egész életemből, hogy napközben, ráadásul "munka" mellett elvesztem az eszméletem. Hozzátenném nem sok időre, csak 5-10 percre (bár azalatt is sok minden történhet). Mert emlékszem, hogy néztem az órámat valamikor, hogy Kincsőnek kb. fél óra múlva le kell feküdnie, tehát akkor fél 3 körül lehetett az idő, de 3/4 3 előtt már fel is riadtam:) És kicsit meg is ijedtem, hogy hol van a lányom, mit csinál, kikerült az ellenőrzésem alól, stb.

Legkisebb gyermekem pedig nem egy lusta fajta. Szerintem "csak" akkor mozog, ha épp leállok, vagy mozogni kezdek. Jóformán egyfolytában, egész nap:) Néha biztos alszik is. Mondjuk éjszaka velem... De már egész megszoktam, ez jó hír. És még mindig kicsi, úgyhogy még nem rugdos, meg nem lábat próbál nyújtóztatni, hanem konkrétan ugrál.

Kincső egyébként teljesen öntudatlanul ma is lépegetett csak úgy, mondjuk a foteltől a kanapéig, vagy teli kézzel A pontból B pontba, mert épp nem tudott megkapaszkodni. És azzal volt lekötve a figyelme, hogy rág valamit, nem azzal, hogy nem kapaszkodik:) De direkt nem erőlteti még az önálló járkálást:)

Bence ma is kétszer fürdött. Apa hazajött, elment fürdeni, Bence egyből rohant hozzám, hogy azonnal segítsek neki levenni a pólóját:) A nadrágját már letolta addigra:) A zokniját is velem húzatta le, pedig azt simán leveszi bármikor. Igen, ezt nem értem. Hiába kérem meg, magától nem akar még öltözni, vetkőzni. Azaz nem is akarás kérdése, simán nem törődik vele. Nincs rá késztetése, hogy egyedül oldja meg, hogy ő akkor milyen ügyesnek számít, vagy valami. A nadrágját le tudja tolni. A zokniját le tudja szedni. Szerintem a kabátjából is ki tud bújni a cippzár ellenére. De amikor fürdésről van pl. szó, akkor magától nem csinálja meg, hanem az a tök természetes neki (naná), hogy én vetkőztetem. És nem akarja ő csinálni! holott sok gyerek tuti így kezdi, hogy nem engedi a segítséget, hogy majd ő. Főleg a dackorszak közben. De Bence ilyennel nem törődik:) Na mindegy, ez is kialakul majd, gondolom nem örökre én fogom öltöztetni, meg vetkőztetni:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr845518622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása