Medellin 2009.11.04. 20:43

Az idegeim...

Hi!

Most éjszaka jó nagyot aludtak a gyerekek. Azaz Bence későn aludt el, mert ugye aludt délután, de legalább nem ébresztette fel Kincsőt, hanem csendben cumizott vagy fél 10-ig. Éjszaka viszont 2-szer is felkelt. Egyszer "anya, anya" halk szólongatásokra pattantam fel - bementem, és már panaszolta is:"cumi". Másodszorra meg arra keltem, hogy felbukkan a feje az ágyam mellett. Konkrétan fel, mintha feküdt volna az ágyam mellett:) Hogy ilyenekre hogy kelek fel? Meg sem nyikkant pedig:)

Kincső viszont elképesztően jól aludt mindezek ellenére! Egyszer nem kelt fel este, éjfél körül sem, amikor mi lefeküdtünk (pedig mindig érzékeli a beálló csendet, és felkel:), és fél 3-kor körül kelt csak fel egyszer. Ennyi. Aztán reggelizni 3/4 7-kor, majd fél 9-ig aludt. Bence majdnem 9-ig, akkor is csak Kincső hangoskodására kelt fel, mert valami műanyagot kezdett el tolni az előszobában, ami fantasztikus hangot adott ki:)

Hihetetlen, hogy miket tudnak ezek a babák eltanulni a szülőktől:))) Úgy, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mit beszélnek:) Ülök kint Kincsővel a konyhában, etetem, egyszer csak megjelenik Bence nagy méltatlankodva: "Eszem megáll! Eszem megáll!" :)) Nem tudom mi történhetett.

Kincsőről pedig kiderült, hogy tud tapsolni! Nem is tudom, hogy mióta tudhat - már úgy funkciószerűen -  de ma mikor a pocok énekelt és táncolt Bencének, akkor Bence megtapsolta az előadást, én is, és Kincső is elkezdett vígan tapsolni:) És utána teszteltem is! Megkértem apa előtt is a bemutatóra, hogy tapsoljon, és ő tapsolt:) A pici bolond kis kezeivel:) És vidáman:) De annyira okosodik ő is! Rengeteg szót ismer és tud. Az ilyenekre már fel sem kapom a fejem, hogy: "Kincső ott a cumid" "Kincső ott a kutyus (plüss)" "Kincső ott van az innivalód" stb, mert simán körülnéz, meglátja, odamegy érte. Mert tud minden ilyen szót, amit mondok neki... Sőt! Ma kértem tőle puszit, és nagy tátott szájjal bekapta a csücsörítő számat:) Igaz, hogy puszit adni még nem tud, de érti! (Igaz nem azért csücsörítettem, hogy csókot adjon, csak simán mutattam is neki, hogy miről beszélek:)

Bencével amúgy ma borzalmas napom volt. Rengeteget hisztizett! Délelőtt még nem volt gond, olyan ebéd táján kezdődött. Nem akart enni, mert nem. Nem tetszett neki a kaja, vagy jobb dolga volt, nem tudom. Vagy jóllakott teával. Vagy akármi. Szóval, először nem akart enni. Később nem engedte, hogy tisztába tegyem. De tisztába tettem, mert én vagyok az erősebb, de a hiszti durvult. Utána nem engedte, hogy megmossam a maszatos arcát. Azt is megmostam, hasonló eredménnyel. Aztán már nagyon ideges voltam, hogy minimum fél órája ordít és hisztizik, úgyhogy elzavartam aludni. Nem akart menni, hisztizett. Bevittem, mert én vagyok az erősebb. Hisztizett. Fektetéskor megéreztem, hogy büdös. Na, cicás rongyot és párnát téptem ki a kezéből, levetkőztettem, és cipeltem ki a fürdőbe. Iszonyat hiszti. Főleg a kegytárgyai miatt. Fenékmosás. Hiszti. Visszavittem, ágyba tettem. Fetrengős hiszti. Pelenkázás, öltöztetés, fetrengés, ősz hajszálak. Elkészültem, rávágtam az ajtót. Hiszti. Egy idő után csendben maradt, és nekilátott énekelni:) Később becsukta a résnyire nyitva lévő ajtót, mert felkapcsolta a villanyt, és nem akart a fénnyel lebukni. Gyanús volt mellé a nagy csönd, azt hittem elaludt, így derült ki, hogy más miatt lapít:) Fél 3-kor lenyugodva előmászott. (Alvás nélkül természetesen.)

Délután viszont kezdte újra, olyan 5-6 között. Repültek a játékok minden irányba, Kincső fejére, falra, akármerre. Lényegében meg volt kergülve, és tombolt. Ha rászóltunk, vagy beküldtük a szobájába, akkor visított. Ha elkaptuk, hogy beszéljünk vele, ordított. Pl. : Bence nagy sírós hangon mondja és mutatja az üveget: "Inni!" Mondom mi van, ott van, van benne tea, igyál! "Neeem!" És hisztizve kirohan a szobából, és elterül az előszobában. Na, ez az igazi dackorszak:) Az idegeim ma kicsit el lettek nyűve. Olyat is csináltam, hogy fogtam Kincsőt, átvonultam vele a gyerekszobába babázni, Bencét meg hagytam a nappaliban tombolni, rendetlenkedni. Inkább ne is lássam, hogy mi röpül merre, és mit hisztizik, ha rá merek förmedni... Anyu viszont átérezte a helyzetet, úgyhogy holnap átviszi magához Bencét takarítani:) Csütörtökönként van a takarítós nap, Bence meg kap egy tollseprűt, meg egy rongyot a kezébe, hogy el legyen foglalva, és érje már őt valami más inger is az otthonléten kívül:) Úgyhogy holnap unalmas és nyugis napom lesz. Megerőltetem magam, és takarítani fogok. 

Holnap remélem angolra is eljutunk végre, mert novemberben ismét lesz 3/4 6-tól is. Arra már oda kell érjünk:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr145518611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lívia 2009.11.04. 22:15:24

Szombaton meg én próbálom majd megfékezni Mindenesetre olyan aranyosan írod le Bencével való viaskodásodat, hogy hangosan kacarásztam, míg olvastam (miközben tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor az ember a saját tehetetlenségétől teljesen kiborul)

101553 2009.11.04. 23:38:57

Hiszti, hiszti, hiszti, éneklés :DDD Jót röhögtem, ahogy írtad :D hát igen, nem lehet most vele könnyű! Mi lesz majd, ha érkezik a harmadik gólya....? Akkor már a két kisebbel kell foglalkoznod elsősorban, és lesz sok féltékenység is... De remélem hamar túljuttok ezen is, meg majd viszi mindenki mindenhová, hogy szórakoztassák :) Egyik nap arra gondoltam, hogy mondjuk jövőre elmehetnénk cirkuszba Bencével :)) Sok-sok állat és akrobatikus dolgok :) Igaz, kicsit büdi, de túl lehet élni :) Puszi

8249 2009.11.05. 15:31:25

3 gyerek talán már jobban leköti egymást.. Meg Kincső nagyobb lesz, hátha tudnak már együtt játszani Bencével. Utána Bence meg megy oviba. Meg addigra végetér a dackorszak is. A cirkusz szerintem még ráér, nem hinném, hogy Bence jövőre már képes lenne végigülni egy széken egy előadást... Majd nagyobb ovis, vagy kisiskolás korában inkább:) Vagyis tőle függ, majd meglátjuk, hogy mikor "érik" meg rá:)
süti beállítások módosítása