Medellin 2009.09.27. 21:02

Harap a fiam...

Hi!

Ma Bence nagy boldogságában odarongyolt hozzám, beleugrott az ölembe, átkarolta a nyakamat, és a vámpírfogait belemélyesztette a vállamba. Merő szeretetből. Én felsikítottam, lelöktem magamról a gyermeket és odakaptam a vállamhoz, és nekiláttam halkan sírni, mert olyan érzés volt, mintha egy ideget harapott volna át. Egy óráig sajgott utána a vállam, van egy 1 centis bevérzésem, fel van dagadva, és valószínűleg gyönyörű színekben fog pompázni pár napon belül.

Ezen kívül néha Kincsőt próbálja megrugdalni barátságosan. Vagyis odaáll mellé, és lengeti felé a lábát. Vagyis el is találja, de legalább nem erősen csinálja, csak láblóbálva. Kicsit meg van őrülve, vadulva mostanában, és továbbra is az a véleményem, hogy a játszótéren tanulja el. Sőt. Konkrétan meg tudnám nevezni a gyerekeket, hogy kiktől. Szomorú.

Én aránylag jól vagyok. A tegnapi nap kicsit kimerített, de ma nem volt semmi látszatja szerencsére. Viszont, tegnap este először úgy éreztem, hogy be van keményedve a hasam! Bár még igen kicsi a méhem, és még alig nő a hasam - ezen a héten kezdett el nőni és láthatóvá válni amúgy! - de én mégis éreztem! Két gyereken vagyok túl, úgyhogy semmivel nem tudnám összetéveszteni:) Keményedett a fárasztó nap után. Megint veszek Magne B6-ot, az görcsoldó, jó a keményedésre. Vagy inkább megkérdezem a gyógyszertárban, hogy milyen sima magnéziumuk van, ami jó a kismamáknak is. A Magne B6 aránylag drága - ahhoz képest, hogy milyen hamar elfogy - és azért a benne lévő magnézium sem egy túladagolós dózis... Simán lehet szedni napi 3*2-t. Akkor én inkább v.mi tömény Mg port kérnék, x grammot párszáz forintért, amiből késhegynyi kell naponta. Vagy valami. Tuti van, megkérdezem majd.

A másik hír, hogy ma töltöttem be naptár szerint a 4. hónapot (május 27-től számoljuk a 9 hónapot), és holnap már az 5-et kezdem. Úgyhogy nem lehet itt már semmi gond! Max. koraszülés, de ilyenekre ugye nem is gondolunk, és le sem írjuk, mivel nem festjük az ördögöt a falra... Holnaphoz képest egy hét múlva megyek a következő vizsgálatra és ultrahangra.

Pár szót írok Kincsőről is, szegény mellőzött babámról. Már 5 hete lakik anyunál nélkülem, és abszolút nem érdeklem. Nem jön oda, ha baja van, nem tudom megvigasztalni, sőt, már odáig fajult a dolog, hogy anyu karján ült, kapaszkodott belé, én odahajoltam megpuszilgatni mielőtt indultam haza, erre ő simán eltolt, hogy mit mászok oda közéjük... Na de jön ő még haza, jópár évre, évtizedre, úgyhogy majd szépen visszaszokik. Ha 9 hónap után 1 hétbe telt neki, hogy anyuba szeressen bele, akkor 5 hét után talán pár nap alatt is visszazökken. Ez most egy ilyen hülye időszak, de azért be fog állni a rend:) A lényeg, hogy jól érzi magát, biztonságban, elfogadja anyut (de még mennyire), úgyhogy nincs semmi aggódni valóm miatta. Holnaptól minden nap megkapom pár órára, míg anyu ügyeket intéz, aztán a rákövetkező héten költözik haza a kis házisárkány!:)) 5 hét alatt megtanult 2-szer akkora hangerőt kiadni magából, mint amit idáig produkált! Durva nagyon:) De nagyon ügyes, okos, érdeklődő és mozgékony baba. Vagyis nagyon-nagyon-nagyon. És nagyon kiáll az igaza mellett, teljes testével, erejével, hangjával. Nagyon komolyan kell venni a kiscsajt, mert kis idő még, és átveszi az uralmat itthon. Szegény Bence babám:( Már megint őt sajnálom:))

Ja, és Bence még mindig hurutosan köhög. Nem sokszor, 4-5-ször egy nap, de nem múlik. Lehet, hogy meg fogom mutatni az orvosnak holnap, ha addig nem kezd el javulni.

Jaaaaj, és a legfontosabb sztori, majdnem lemaradt a mai blogból! Bence átvert!!!

Az úgy történt, hogy reggel, nem sokkal indulás előtt, fogdosta a pelenkáját. Aztán kijelentette, hogy fürdés! Kérdeztem tőle: Fürdés? Mi a baj? Bekakiltál? Bence gondolkozik: Igen!! És bólogat. Levettem a nadrágját, zokniját és bezavartam a fürdőkádba. A kádban levettem a pelenkát, és mit látok? Tök üres, tök tiszta a pelenka... De olyan szinten, hogy még pisi sem volt benne!! Na mondom, Bence, átvertél, kifelé a kádból! De nem. Megkapaszkodott a kád szélébe, és meresztette a fenekét, várta a mosást:))) Addig nem jött ki, míg nem kapott egy extra mosást a tiszta fenekére, csak úgy:) Hát, ilyet is csinált ma a kis huncut:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr515518581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAM 2009.09.29. 20:51:55

Halihó! Én anno Zsófival Magnesii Citrici tablettát szedtem. Jó sok magnézium van benne, így nem kell belőle sokat szedni. Én ha jól emlékszem csak egy szemet ettem, az is bőven elég volt. A 10 darabos olyan 3-400 ft körül van, ha felírják akkor meg tán' 150 ft... :) Próbáld ki, nekem nagyon bejött!

Dóri 2009.09.30. 12:02:32

Hát nagyon cukik ezek a babák :))) Nagyon jó olvasni a blogodat! :) Amúgy meg remélem mielőbb hazaköltözik a keresztlányom, mert másfél hónapja nem láttam! :( Jó lenne már meglátogatni őt is:) Tuti elfelejtett már :( De Bence szeret :)

8249 2009.09.30. 20:34:21

Mam, köszi a tippet!! Mindenképp megkérdezem akkor a gyógyszertárban! (Mert, bár tegnap voltunk, magnéziumot elfelejtettem kérni...:)

8249 2009.09.30. 20:35:33

Szia Dóri! Kincső minden délután itthon van! Sőt, általában már délelőtt jön, és estig van:) Jövő héttől meg 24 órában:) Úgyhogy jöhetsz bármikor, csak szólj! Puszi!
süti beállítások módosítása