Hi!

Olyan ritkán írok mostanában, hogy azt sem tudom, hogy mit írtam már, mit nem... Azt írtam már, hogy Kincsőnek szombatról vasárnapra kinőtt 2 foga? Tök egyszerre, fölül!:) Már 6 foga van! (De lehet, hogy már írtam...)

Jó sok minden történt mostanában amúgy. Kezdem a fontosabbakkal, azaz jelenleg magammal:) Tegnap voltam UH-n. A jó hír az, hogy a majdnem 8 centiből 3 centi letapadt, azaz javul a helyzet, de 5 centinek még mindig le kell tapadnia. A rossz hír, hogy az orvos továbbra is kímélő életmódot, ágynyugalmat írt elő. Mondjuk ágynyugalmat azóta nem láttam, hogy átköltöztem anyuékhoz, de amit szigorúan tartok, hogy nem emelgetek. Mert ha megerőltetem magam, akkor azt érzem is utána + barnás folyás is előfordul. Idáig 2-szer volt. A baba amúgy gyönyörűen fejlődik, mindene megvan, mindene ép, korának megfelelő méretű, stb. Jelenleg az ultrahangos nő úgy látja, hogy fiú, de azt mondta, hogy ne vegyem készpénznek, mert még túl pici, de 2 hét múlva már biztosabbat tud mondani. Mondtam is neki, hogy nem veszem készpénznek, mert szerintem lány lesz, úgyhogy várjunk csak még ennek a pontos megállapításával...:))) Amúgy a 16. hetet már betöltöttem, már a 17. felé haladok.

Ma reggel voltam AFP vizsgálaton is. Erről ugye azt kell tudni, hogy nálam még sosem mutatott jó értéket, és mindig genetikushoz akart küldözgetni az orvosom, amit mindig jól meg is bántam ugyebár. Már most borítékolom, hogy rossz lesz az eredményem, amin nem fogok meglepődni, és érdekelni sem fog:) Ha véletlenül jó lesz az eredmény, akkor azt meg csak az abnormális, teljesen (az eddigiektől eltérően) másképp működő várandósságomra tudom fogni:)

Furcsa, de a 3. babával még nem is voltam a Fehérvári úti rendelőben. Az első vérvételen a kórházban voltam, így külön nem kellett elmennem. A második (AFP) vérvételre az orvosom a Bártfai rendelőbe rendelt be, minden beutaló nélkül. Hivatkozzak rá. Ma reggel papírok nélkül odaálltam az ajtóba a vérvételes nő elé, hogy a doktor küldött AFP-re. 5 perc múlva (addig felvették/kikeresték az adataimat TAJ kártya alapján) már ott ültem a nővérke előtt. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mi lesz eredménnyel, mert ugye mindig szólnak, hogy mikor lehet menni az eredményért, de most nem mondtak semmit. Igaz, papírom sincs, amivel át tudnám venni. Úgyhogy szerintem a rendelőn belül továbbítják az eredményt a dokimnak. Délután sem a kórházat, sem az orvosomat nem tudtam elérni ezzel kapcsolatban. Hétfőn majd rákérdezek azért. (Amúgy a 102-es szobában veszik a vért, az orvosom meg a 101-es szobában rendel - ha épp ott rendel. Egymás mellett - egybenyitott - ajtó a nőgyógyászat, a vérvétel, meg a nőgyógyászati ultrahang. Ami a 103-as szoba.) Úgyhogy csak megtalálja az eredmény.

Bence tegnap délután elment vásárolni apával. Elmentek a Tesco-ban bankba, akkor megnézték az állatkereskedést. A kaméleonra Bence azt mondta, hogy béka, a hörcsögöt meg a degut pedig nyuszinak nézte:)) De aztán apa megtanította neki, hogy mi micsoda. A halakat magától felismerte persze:)

Aztán elmentek horgászboltba, majd betérek a Régióba is. Apa állatkákat akart venni Bencének, én meg megkértem, hogy egy rajztáblát vegyen azonnal! Bence az elmúlt héten rákapott a firkálásra. Anyuéknál van golyóstoll, meg golyóstoll, illetve levél, meg boríték, meg újság. Nem kell talán elemeznem, hogy mi folyt itt az elmúlt napokban:) Még a combja és a kukija is tollas volt! De apa vett egy ilyen mágneses rajztáblát, amit le lehet ugye "húzni" firka után. Azaz ezt: http://www.regiojatek.hu/termek-24017-magneses_rajztabla.html Most nagy a szerelem, még fürdeni is ezzel megy kb. Anya rajzol, ő lehúzza. Utána Bence firkál, de nem ám a tollal, hanem a hozzá tartozó "pecsétekkel". Persze Kincső is nagyon érdeklődik, de ritkán van szerencséje:) Bence felkapja a tábláját, és elszalad vele:)

Bence mostanában nem fogad szót, és az a gond, hogy nem tudok mit csinálni. Mert régebben simán felkaptam, és ennyi. De most nem tudom húzni-vonni, emelgetni, így nem tudok nagyon érvényt szerezni akaratomnak. Pl. nem hajlandó kiszállni az autóból. Beül a kormányhoz, vagy az anyósülésbe, és nem tudom kivonszolni, mert nagyon megerőltető lenne egy ellenkező 12 kilóst vonszolni kifelé. Magától meg nem jön. Ma időre kellett volna hazaérnünk, de nem akart eljönni a játszótérről. Ilyenkor régen felkaptam, és kivittem. Vagy nem akarja, hogy tisztába tegyem, átöltöztessem, stb. Régen, ha nem jött, akkor odamentem, felkaptam, lecsaptam az ágyra, és nem érdekelt a hisztije. Na igen, de ilyet nem tudok most csinálni. Szerencsére már van 2 varázsszó! Az egyik az apa. Bence, szállj ki a kocsiból, mindjárt itt van apa! Na, akkor rohan elő. Persze ez csak akkor alkalmazható, ha apa tényleg érkezik nemsokára munka után:) A másik a szőlő! Ha hazaérünk a játszótérről, kapsz szőlőt! Úgy rohant előttem szőlő-szőlő-szőlő csatakiáltásokkal, mint akit puskából lőttek ki! Persze itt is elengedhetetlenül fontos, hogy tényleg legyen szőlő otthon:) Átveréssel azért még nem foglalkozom, a legnehezebb esetben sem:) Mert pl. egy reggeli előtti felöltözésnél nem tudok sem apával, sem szőlővel csábítani. Ilyenkor anyu kapja el:)

Amúgy kinőtt az összes tejfoga, már teljes méretre, mert ugye utoljára az volt a hír, hogy mind a 4 előbukkant, és nőnek. Egész nap énekel, imád énekelni. Megtalálta a gitáromat, azt szokta veszettül pengetni, közben Boci, boci tarkát énekel mellé. Első hallásra tanul meg dallamokat, ami azért nagyon durva! Csütörtökön Lívia elvitte Ringatóra, és ma délelőtt felfedeztem, hogy Bence egy új dalt dúdol. Azaz én ismertem a dalt, de nem tudom a szövegét, csak annyit, hogy "Mondom, mondom fordulj ide mátkám asszony". De a dallamról egyből felismertem, mert tökéletesen énekelte. Még asszonyt is mondott a végén:) És csak ott hallhatta a dalt, mert én sosem énekeltem neki, mert nem emlékszem a szövegére. Meg persze soha eszembe sem jutott ezt énekelni:) A "Muzsika hangjából" a dó-ré-mi dalt már szinte segítség nélkül énekli, azaz lalalázza, mert a szövegét én sem tudom:) A Boci, bocikról, meg egyéb gyermekdalokról meg nem is beszélek... Épp a héten írtam ki 3 CD-nyi babacuccot. Összes Halász Judit, meg Nagy Mesekönyv 1-2-3. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni neki:)

Kincső sokat vihog, sokat hisztizik, nagyokat alszik, és nagyon kis erőszakos! Már simán felháborodik, és rámordul Bencére, ha nem tetszik neki valami. Odébb is tolja akár! Nagyon kis határozott és erőszakos darab a lelkem! És magától! Nem bíztatjuk, nem kényeztetjük. Mint másodszülöttnek, alapjáraton kuss lenne a neve  nagyobb tesó terrorja mellett, de nálunk ez nem így van:)))) Bence nem terrorizál, Kincső meg nem zavartatja magát, és középpontba helyezi magát, és kiveri a hisztit:) De azért édi:) Úgy tud billegni, és vigyorogni mellé, hogy elolvad mindenki persze:) Bence is:) Ajjaj, igazi csaj, már teljes bevethető arzenállal, pedig még csak 10 hónapos lesz...:)

Hát, röviden ezek a nagyobb események, mert napi bontásba nem tudok lemenni, ha heti rendszerességgel írok:)

Ja, még egy fontos! Jövő héttől hazaköltözök Bencével! Ő már nagyon nehezen viseli ezt az életet, annak ellenére, hogy itt vagyok vele. Minden nap haza akar menni. Múlt hétvégén Kincsővel voltam otthon 3 napot, tök jól elvoltunk, simán el tudtam látni, de nem mentünk sehová. Bencét nem kell emelgetni, vele csak lassan sétálni kell a játszótérre. Azzal sincs gond. De 2 gyerekkel még nem bírnék. De Bence és apa miatt hazaköltözünk, Kincső meg még marad. Majd jön látogatóba, meg mi hozzá. Aztán mondjuk 1-2- héten belül ő is hazaköltözik, cserébe ide jön majd a segítség, azaz nagyszülők, utána meg már le fog tapadni minden, aminek le kellett tapadnia, és nagyobb terhelés alá fogom vetni magam, mert muszáj lesz, de remélhetőleg már nem életveszélyes. Mert most a kicsi élet a legfontosabb!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr605518576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

101553 2009.09.21. 12:46:39

Hát drágám, marha jót nevettem a blogodon :))) Bocsi, hogy eddig nem reagáltam, és sokat gondolok Rátok, még ha nem is írok mindig, de anyutól érdeklődöm felőletek! Örülök, hogy jobban vagy, és szeretném keresztlányomat is meglátogatni, mielőtt elfelejti, ki is vagyok... Utoljára Sukin láttam :(( Bencével meg nagyon jóban vagyok :) A mondom, mondom Mátkám asszony, az a Kis kacsa fürdik mondókából van, tőlünk tanulta :) Sok mindent anyuval énekel :) Pl. Pál, Kata, Péter, jó reggelt... :) A firkálást valószínűleg tőlem leste el, mivel Sukin franciát írogattam, és nagyon nagyon figyelt erre:))) Próbál utánozni valószínűleg, csak még nem fejlődött ki a keze a finommotorikus mozgásokra, vagy mi a fene... :D Tehát próbálkozik, és ebből irka-firka lesz:) Hát igen, Bence makacskodik, már nagyfiúnak érzi magát, és utálja, ha vetkőztetik, pláne ha pelenkázni kell, inkább szaros maradna :DD Kincsőre kíváncsi vagyok, milyen lett :) Majd megyek át hozzátok, amint tudok, csak most beindult a meló, meg hétvégén megyek EVS tréningre... Puszi, vigyázzatok magatokra! :)

8249 2009.09.21. 22:05:09

Szia Dóri! Nem az nem lehet a Kiskacsásból, mert annak más a dallama. És azóta anyu elénekelte nekem, azt a Kis kece lányom címűt, abban van ez a mátkám asszony rész! Persze attól még tanulhatta nálatok is, de pont a Ringató után kezdte el délután énekelni, nem Suki után:)
süti beállítások módosítása