Medellin 2009.04.01. 21:01

Dokinéni

Hi!

Ma voltunk dokinéninél. Kincső 6140 gramm, 66 cm és jól tűrte az oltást. Csak egy ici-picit sírt:) Bence 91 centi (azaz hatalmas), és 12 kiló. Igaz ruhástól és cipőstül volt az összes mérés, gondolom nagyjából kerekítettek. Kincsőnek meg nem is olyan rég cseréltük le a ruhatárát, erre máris kinövi:) Amiket Merciék adtak ruhákat, azoknak a 95%-át még egyszer se vette fel Kincső:)) Úgy adjuk vissza:)

Tegnap találkoztunk Zsuzsiékkal és lementünk a játszótérre, meg Merciék is lejöttek. Most láttam először a kis virágot! Ő 5 hónapos, szép nagy és kis kopasz:) Nagyon mókás, hogy kb. a szemöldöke sűrűbb és hosszabb, mint a haja:) De nagyon kis selymes tapintású emiatt a kobakja:) És szép formájú feje is van, úgyhogy jól áll neki a kopaszság:) Merci és Zsuzsi is csak lesett, hogy Kincsőnek mekkora lobonca van:) Norinának most 1 évesen sincs még akkora és annyi haja, mint Kincsőnek:)

Ma délelőtt voltunk Huncutka tornán. Bence annyira édes volt, és olyan ügyes! Csomó dolgot tanult, mióta nem járok vele. Pl. fogja a kezemet, és jön, és csinálja velem a feladatokat:) Ez alapból új nekem:) Akkor, van az a mondóka, hogy "Éliás, Tóbiás, egy tál dödölle", és minden sor végén nagyokat dobbantgatunk a lábunkkal, miközben megyünk körbe.( Remélem érthető vagyok.) És Bence is mindig ott toporzékol, amikor kell! Néztem, hogy elég kevés gyerek csinálja, inkább az idősebbek!Meg amikor olyan mondóka van, hogy közben hol felállunk, hol leguggolunk, azt is csinálja, míg a sok baba csak álldogál addig:) Szépen megtanulta ezeket, mióta járunk. Ősszel kezdte a Huncutka tornát, és mire oviba megy, tök profi lesz. Csak leshetnek majd az óvónénik:)

Ma délután szerzett Bence egy kis harci sérülést, és csodálkozom, hogy csak egyet. Igazából ráharapott a szájára, miközben lefejelte a mászókát, de pont a vámpírfogával, és gyönyörűen felszakította a saját száját. Vérzett is rendesen. Igaz akkor kb. ötödszörre fejelte le, de utoljára ilyen szerencsétlenül. A többi nem érdekelte a kis kost, mert úgy fel volt pörögve:) Tanult bemászni a mászókába lyukon keresztül, és mindig fejjel lefele érkezett meg belülre. Aztán kimászott, és kezdte újra, mert totál be volt zsongva:) Aztán utoljára ráharapott a szájára. Tegnap meg rájött, hogy tud egyedül csúszdázni. Azóta párszor úgy kaptam el röptében, hogy ne essen le, mert úgy élvezi, úgy rohan vissza, és veti magát a mélybe, hogy néha szinte agyatlanul ugrik el a csúszda tetejéről, mielőtt akár leülne:) És fenéken, hason, háton, mindenhogy csúszik:) Ha a végén letottyan a földre, vagy kiterülve érkezik, akkor sírás helyett (mint néhány gyerek), nekilát hangosan kacagni, hogy ez milyen jó móka:) Néhány anyuka csak lesett, meg szívinfarktust kapott párszor, mikor Bencét "csúszni" látták, de megnyugtattam mindenkit, hogy ez a szolidabb csúszásai közül való volt:) Hát igen. Nem az a típus, aki felmászik, szépen leül és megfontoltan, kapaszkodva lecsúszik. Ő inkább egy hurrikánra, vagy egy kis bombára hasonlít. Szélvészként süvít végig a lépcsőn/tornyon/csúszdán. És megállás nélkül, körbe-körbe. Már nem fél a többi gyerektől, simán magasabb már az idősebb babáknál is, és mászik. És megy. És ha van hely, akkor befurakszik eléjük, csak csúszhasson:) Épp most tanítom neki, hogy addig nem csúszhat, míg az előtte lévő gyerek még nem hagyta el a csúszda végét. De amúgy nem erőszakos, tehát nem lök félre senkit, hogy ő menni akar, csak inkább nagyon élelmes:) Ha nem fér fel, akkor meg ott topog izgatottan, hogy mikor mehet már:) Nagyon édi:) Meg kergeti nevetve a motorozó gyerekeket, utána meg menekül előlük, amikor azok jönnek vissza:)) És oda-vissza:) Ma lefutott vagy egy km-t:)) Iszonyat élvezi a játszóteret:)

Ma éjszaka pocsékul aludtak Kincsővel. 3 és 5 között felváltva keltek és sírtak fel. De Kiderült, hogy Norina kb. egész éjjel nem tudott aludni, és sírt. És mikor ezt megbeszéltük Mercivel, akkor egy nő bocsánatot kért, hogy hallott minket, és közbeszól, de az ő gyereke is 2 és 6 közt egyfolytában felkelt, nem is értette, hogy mi a fene baja lehet:)) (Ő már 4 év körülinek tűnt nekem.) Úgyhogy tuti front van:) Megbeszéltük:) Nem csak arra fogjuk (mint mindig), hanem tényleg, mert az összes baba rosszul aludt éjjel:)

Pá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr85518513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

90700 2009.04.02. 13:53:21

Halihó! Most hogy írtad a Huncutkát, már tutira biztosan tudom, hogy ki vagy, úgyhogy legközelebb megkereslek, ha nem bánod! :)

8249 2009.04.02. 22:35:12

:))) Oké:) Én nem is figyeltem, hogy ott vagy-e, bár nem biztos, hogy felismertelek volna:) Majd legközelebb gyere oda akkor:)
süti beállítások módosítása