Medellin 2009.02.10. 20:02

Pótlás:)

Hi!

Tudom, ezer éve nem írtam...

Volt mostanában 1-2 viharos éjszakánk, amikor mondjuk 3 óránál nem aludtam többet, de azt sem egyben. Pl. 2 napja Bence este 10-től reggel 6-ig ordított, néha-néha elbóbiskolt 10-30 percre. De azt konkrétan úgy csinálta, hogy ordítás, majd csend. Semmi átmenet:) Totál kiájulás:) És amikor aludt, akkor meg Kincsőt kellett etetnem, meg persze átöltöztetnem, mert nyakig pisis volt. Amúgy nem szokott, de ha már programom van éjszaka, akkor legyen is! bőven! :)

Friss, mai hír: Kincső iszonyat édes volt! Felkelt alvás után, visított az ágyban, én meg kivettem még a sötétben és felcsaptam a vállamra. A másik szobában leültem vele és ölbe vettem. Kincső nagy szemeket meresztve nézett körül, hogy hová is került a sötétből hirtelen, majd hirtelen észrevett!! Szó szerint megakadt rajtam a szeme:) És felismert! És megörült nekem! Ugyanis amint észrevett, rámtapadt a tekintete, kikerekedett a szeme, és iszonyatosan elkezdett vigyorogni rám:))) ez az első ilyen alkalom, hogy egyértelmű, hogy felismer engem, és örül is nekem:)) Nagyon édes volt, és nagyon örültem neki:)

Viszont ma a második nap, hogy nem alszik rendesen a déli órákban. Órákat képes úgy eltölteni, hogy nincs 10 összefüggő perc, hogy aludna, csak nyűglődik, meg nyekereg, ha kiesik a cumi. Cserébe délután alszik egy nagyobbat, amiből úgy kell felkelteni fürdéshez mondjuk. De az esti alvás még mindig oké legalább, és az a legfontosabb persze.

Tegnap voltam vele csípőszűrésen. Mikor a fejét ultrahangozták, akkor még vigyorgott, pedig teli volt zselével a haja. De amikor a pucér hasára került zselé, na onnantól visítás volt! De úgy rendesen. Sikítás, miegyéb. Mókás volt, mikor jött be a váróba a következő baba a szülőkkel; ilyen halálra váltan kérdezte a nő, hogy az én gyerekem ordított-e:))) Mondom igen, de nem a vizsgálat miatt:) Csupán álmos, és fázik:) Mert persze 9:45-re volt időpontunk, 10-kor hívtak be, és persze Kincsőnek hivatalosan 10-11-ig van alvása. Még szép, hogy nyűgös volt, ha alvás helyett vizsgálják... Azon kívül fázós is. Nem kicsit.

Na igen, ez egy másik jó móka:)) Hogy fogom a gyermekeimet egy kádban fürdetni, egy ebédből etetni?:)) Kincsőnél az "épp jó még" víz olyan, hogy abba Bence be nem szállna, mondván forró. Bence a hideg vízben is elül, Kincső viszont a már a nem meleg (közel langyos) víztől is visít. Kincső egy korttyal több kaját sem fogad el, ha az már nem elég meleg. Ha éhes, akkor sem. Néha 2-3-szor meg kell melegítenem ugyanazt a kaját, mire megeszi. Bence viszont mindet óvatosan és gyanakodva vesz a szájába és ha kicsit is meleg, akkor kiköpi. Konkrétan. Mondhatni hidegen eszik mindent:) Na jó, azért melegen, de csak egy kicsit melegen:) Kajamelegítésnél majd külön kell tálalni. Míg nem meleg, már akkor szedek Bencének:) Fürdetésnél meg Kincső kezdi a fürdést majd, és ahogy hűl, úgy adagolok mellé Bencét is:) Majd Kincsőt szedem ki, mikor Bence kezdi komfortosan érezni magát:) Ezen kívül Bence amúgy sem bírja a meleget, Kincső meg gondolom bundabugyiban ül majd, míg nem lesz végre 40 fok. Akkor majd elkezdi jól érezni magát 5 réteg ruha nélkül is:)) Mennyire különbözőek ebben is:))) Mókás:)

Bence meg már egész nap érdeklődik, hogy "mija"? Mi meg egész nap mondjuk, hogy mi az...:) És ma már új szót is tanult! "Ez-t" Ma is iszonyat mutogatott valamire, én meg egyesével szedtem le a polcról a dolgokat, hogy mire gondol. Mindig nyújtottam oda: "Ez?", de ő csak mutogatott tovább. Míg meg nem kapta, amit akart. Kérdezem: "Ez?" Ő meg válaszolt "Ez." De szép kijelentő hangsúllyal! És már másra is mondta, hogy "ez". Mókás ez is:) Szép lassan haladunk a tanulással. De annyi mindenre kérdez rá, hogy mire elkezd beszélni, addigra a mondataiban az összes szó szerepelni fog, a pingvintől az űrhajóig... Nem anya, meg apa lesz csak benne...:)

Amúgy jól vagyunk. Bence kicsit megfázott, hétfőn elég náthás volt, de mára már sokkal jobb. Elég gyors lefolyású megfázás volt:) 2 nap:) De a második már csak a lecsengése a dolognak... Viszont az orrszívás! Hát basszus! Simán olimpiai aranyat vihetnék már haza kötöttfogású birkózásban! Nem hittem, hogy ennyi kezem van titokban! Hogy két rugdosó lábat, két csapdosó kezet, egy hánykolódó testet + egy ide-oda forgó fejet le tudok fogni FÉL KÉZZEL! Mert a másikban ugye az orrszívó van... 

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr195518486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2009.02.13. 10:50:48

Anyuval ezen vigyorogtunk, hogy olyan édesen mondja,hogy mi e, mie? :D Nagyon cuki volt a múltkor, még velem is játszott:) Üldöztem, aztán én menekültem, és vígan kacagott :) Remélem most már jól vannak a babák, és meggyógyultak! Puszi
süti beállítások módosítása