Medellin 2009.01.27. 20:55

Hízunk:)

Hi!

Tegnap voltunk családilag védőnőnél. Süvivel meg is beszéltük, hogy egyedül a két gyerekkel nem tudom hogy jutottam volna el oda, meg vissza... Még kettőnknek is nehéz feladat volt, sokat kellett várni egymásra, míg valaki begyűjtötte Bencét:))

Tehát, az adatok: Kincső 4.580 gramm lett hirtelen, és 58 centi. Ami azt jelenti, hogy elméletileg kinőtte az 56-os ruháit, de ezt még nem vettem észre... Az egyik kezeslábas mondjuk már kicsi rá kicsit, nem tudná benne kinyújtani a lábát - már, ha ki akarná nyújtani:) De nem szokta:) A doki írt fel bukás elleni tápszert, mert az elmúlt pár napban nagyon kínlódunk az evéssel. Többet bukik, mint eszik látszólag. Amúgy is szörnyen eszik. 3/4 óra alatt sem eszi meg az adagját, azt is több részletben, és minimum 3-4-szer kell megmelegíteni a tápszerét evés közben, mert ha nem meleg, akkor nem issza. El sem fogadja, legyen bármennyire éhes. Viszont amilyen lassan eszik, mindig kihűl a kaja:) Sokat segítene egy nagyobb lyukú cumi, de így is iszonyúan bukik. Hát még nagyobb lyuk mellett... De most megvettük a bukás elleni tápszert, és tök jó! Azt nagyobb lyukú cumin adom, mert úgyis sűrűbb, és sokkal hamarabb végzünk az etetéssel! És alig-alig bukik néha egy kicsit! Tök jó! Ezek friss élmények ugye, mert tegnap délután óta van ilyen tápszerünk. Holnap pedig megyünk a 2 hónapos oltásra! Szegény babám:)

Az alvásuk kezd kicsit rendeződni. Mikor beköltöztettem Kincsőt Bencéhez pár hete, akkor nagyon nehéz volt velül. Előfordult, hogy Bence csak fél 10-re aludt el, mert nem tudott Kincsőtől elaludni. De pár hét alatt beállt a rend. Kincső 8-ra minden körülmények közt alszik (aminek nagyon örülök), Bence idejéből meg egyre jobban faragok le. Már 2 egymás utáni este is előfordult, hogy 8 körül ő is aludt. Most azt csinálom, hogy bent vagyok vele, de nem foglalkozom vele, hanem odaállok az ablakban, és nézem a forgalmat (néha érkezik egy-egy kocsi a konditeremhez:)) Ha hallom, hogy feláll, vagy a le akarna mászni, akkor rászólok, és ő visszafekszik. Amikor már nyugton van, akkor angolosan távozok a szobából. Ilyenkor persze egyből aktiválja magát, és pattan ki az ágyból, nyitogatja az ajtót, akkor jön egy veszekedős/visszapakolós rész, aminek az a vége, hogy inkább lefekszik, és alszik:) Jó lesz ez! Lassan mehetek konditerembe, mert beáll fixre az alvás, és nyugodt szívvel hagyom őket itthon estére.

Bence baba. Hát, nagyon édes! A jó hír, hogy visszaállt a normális üzemmódba. Tegnap az angolon 10 perc után feloldódott, és ment, szaladgált, nem vett részt az órán, vigyorgott, tette az agyát, meg minden:) Mint régen:) Nagyon örülök, hogy 3 alkalom alatt visszaszokott a közösséghez! Hú, tényleg agyon örültem! A vagány kisfiam ott bujkált a lábamnál, de most megint huncut:)

Jaj, olyanokat tud csinálni! Ma pl. felvette a papucsomat, és abban közlekedett!! El tudjátok képzelni? :)) Nem volt egyszerű látvány:) Szintén ma odabújt Kincsőhöz. Felmászott mellé a kanapéra, odafeküdt mellé, és odadugta a fejét Kincső arcához. Meg arra is rájött, hogy ha rááll a fürdőszobai szemetesre, akkor ügyesen be tud lógni a kádba. Pl. eléri Kincsőt is fürdetéskor. Azt remélem megjegyezte, hogy Kincső fejét ne próbálja már meg víz alá nyomni, de minden egy kilógó testrészét gondosan tunkolt lefelé  vízbe:)) Velem is ezt szokta csinálni, ha néha napközben fürdök, amikor ébren van:) És egyre jobban imádja saját magát is:) Olyan műsorokat tud levágni tükör előtt! Pörög, forog, csodálja magát, vigyorog magán, sőt, még puszit is ad a tükörképének:))) Kicsit erőteljesen érvényesül az az oroszlán aszcendens:))

Amúgy most kicsit meg vannak fázva, de szerencsére olyan típusú megfázásuk van, hogy egyiket sem zavarja igazán. Még aludni is tudnak vele. Persze azért tisztítom napi többször az orrukat, főleg Bencének.

Meg még az is édi, hogy Bence "Pá"-t mond. Süvi megy el, köszön, hogy "pá", én is köszönök, hogy "pá", és Bence is ismétli, hogy "pá". Igaz oda se néz közben, talán nem is tudja, hogy mire mondja, de azért mondja:) Még mindig a "kotty" (madár, hal) és a "gukk" (egér) a sláger, ezeket nagyon szereti mondani. De már van szava a békára, macira, majomra is. A békát nem tudom leírni, de a maci és a majom is "ma". Csak teljesen eltérő hangsúllyal:) A kacsára már mondja, hogy háp. A játékbékát ugráltatja, mert a béka ugye ugrál. Meg hasonló kis okos dolgokat tud:)

Na, mostantól tényleg igyekszem majd sűrűbben írni, de tényleg nem rajtam múlik! Már azt is kitaláltam, hogy az ebéd utáni alvásuk alatt fogok írni, de mindig közbejött valami:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr445518479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása