Medellin 2009.01.20. 21:37

Gyás

Hi!

Megjött az első Gyás-om, ami 76ezer Ft lett. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ez valami új, hogy a minimálbér kétszereséből számolják, mint a Gyed-et, nem a fizu 70%-át. Ennek a rémhírnek utánanéztem, és ezt találtam:

"Mi van, ha jön a 2.baba?

Ha az első gyerek a második megszületésekor még nem töltötte be a 2 évet, azaz még jogosult vagy utána GYED-re, akkor eldöntheted, hogy kéred a TGYÁSt vagy maradjon az első gyerkőc utáni GYED.
Ennek lejártával igényelheted a 2. gyerek után járó járandóságokat (ha még van TGYÁS akkor azt, egyébként meg a GYED-et).

Mivel a GYED és a TGYÁS számításánál az előző teljes naptári év jövedelme adja az alapot, ezért jobban jársz, ha még az előző GYED időtartama alatt megszületik a második baba, hiszen így magasabb lesz az alap, amiből számolnak. Ha már belecsúszol a GYES-be, akkor alacsonyabb lesz a jövedelmed. Általánosságban igaz, hogy a 2. gyerek után számolt TGYÁS kb. ugyanannyi, mint az első gyerek utáni GYED volt - amennyiben az az előző gyerkőc 2 éves kora előtt született."

Tehát ez az összeg (ami kb, fele annyi, mint a múltkori Gyás-om), sajnos tök normális. Egy családi pótléknyival emelkedett csak a 'fizum', ami tudjuk, hogy mire elég...:)

Csak ennyit akartam most:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr725518474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása