Medellin 2008.11.20. 20:43

Norinánál

Hi!

Bence babám ma is átaludta az éjszakát, teljesen idáig vagyok! Igaz, szokás szerint 7-1/4 8 között már ébren is volt cserébe. Meg kell szoknom, hogy min. egy órával kevesebbet alszik. 8 helyett fél 9-kor alszik el, reggel 8 helyett 1/4 8 körül kel. Ez van.

Délelőtt elmentünk Bencével és apuval a Mom-ba, megtekinteni a C&A kínálatát. Én nem tudom milyen összeesküvés van a babaruha-piacon. Legnagyobb kabát 80-as a babaosztályon, utána 110-es a következő méret az ifjúsági osztályon. És a köztes méretek?? 86, 92, 98, 104? Ha jól tudom, így következnek. Ez volt a Tesco-ban is, meg a Takko-ban is. Csak az ő méretei nincsenek. Nem értem. Végül megvettük a 80-ast, mert meleg, kapucnis, zsebes, sállal adták, meg szép is, meg jó is rá. De nem biztos, hogy mondjuk márciusig jó lesz rá. Ezért egy mérettel nagyobb kellett volna igazából. Cserébe itt sem volt nadrág! Mármint ilyen kabát anyagú (orkános?), kantáros. Tehát ami takarja a derekat. Szerintem tök alap ruhadarab télire a gyerekeknek. Csak az az egybe kezes-lábas volt. Amire cipőt se lehet húzni, mozogni se lehet benne, és csak -10 foktól jó hóban. Vettünk kesztyűt is, télit. Volt akkora méretben, ami épp jó, meg volt akkora méretben, ami kétszer akkora, mint a keze, és tizenéveseknek jó. Köztes méret nincs. Ennyi. Pedig volt választék bőven! Színben, fazonban, anyagban... De méretben?? Csak az nincs, ami nekünk kéne. De az sehol sincs. Kapott meleg nadrág helyett két harisnyát, hogy rétegesen lehessen öltöztetni:))) Most lesz először harisnyája:) Kicsit nevetségesnek érzem:) Bár tudom, más kisfiúk is hordanak, de annyira nem tudom Bencét elképzelni, hogy harisnyanadrágban szaladgál:) Szegény babám:) meg kapott egy polár pulcsit, azaz mellényt is. Elöl cippzáros, kapucnija is van, szép terepszínű. Lehetne hosszabb, de akkor a földig érne az ujja, és keresztben is elférne benne a gyerek. Baromi jó szabások amúgy... Télire nem az lenne a lényeg, hogy pulcsi, kabát jóóó hosszú legyen, hogy bőven takarja a derekat? Mert ugye a gyerek guggol, meg minden. És tele van minden divatruhákkal. Csak épp a szezonálisból nincs választék. Komolyan nem értem a boltokat...

Ma majdnem délben ebédeltünk, és nagyon ízlett neki. Paradicsomszósz volt húsgombóccal, tésztával. És tényleg finom volt! És ette is:) Ágyba már csak 3/4 1 után tettem, azaz jó későn, de perceken belül elaludt, pedig nem tűnt álmosnak! És 3/4 3-kor kelt.

Ma valami tartalmasabb uzsit akartam adni neki, úgyhogy készítettem neki tejbegrízt. Mézzel, almával. Evett kb. 3 kanállal... Köszi:)

4 körül átmentük Merciékhez. Most voltunk először náluk. Kisebb lakásuk van, mint nekünk, de vadi új, szépen be van rendezve, teljesen fel van újítva, úgyhogy nagyon szép. Bencének nagyon tetszettek az új játékok, Norina meg izgatottan ült egyhelyben, és lesett:)) Állítólag sokkal mozgósabb, de Bence jelenléte földhöz szögezte:) Bence elég rossz volt, sokszor dobálta a játékokat (mint a kádban, maga mögé), és a szerencsén múlt, hogy nem dobott fejbe senkit. Nem egyszer kellett rászólnom. És képzeljétek, próbálta megsimogatni Norina fejét!!! Holott senki nem kérte rá! És még sosem simizett meg senkit! Nem tudom honnan leste el, hogy ezt kell csinálni:) Bár néha már tanítottam, amikor csapkodott felém, hogy anyát nem csapkodjuk, hanem simogatjuk, és akkor a kis tenyerét a fejemre tettem, és simogattunk engem. De ezt leszámítva még sosem simogatott senkit. Főleg nem magától! Azért megjegyezném, hogy még nem megy neki jól:) Odanyomja a tenyerét, meg egy idő után úgy gondolja, hogy tenyérrel csapkodni a fejtetőt mókásabb lenne:)) Úgyhogy nagy odafigyelést igényelt a részemről, de nagyon rendes volt, büszke vagyok rá, hogy ilyet csinált! Pedig tudjátok, nem szereti a testi kontaktust más gyerekekkel. Főleg akkor, ha azt ők akarják:) Bence meg nem szokta akarni, de most kezdeményezett:) Meg játékokat adott Norinának:) Ő meg ugye nem fogta meg, de Bence azért adta egymás után a dolgokat:) Rendes babám van:) Kapott joghurtot is. Sőt, elvitelre is, mert vették Norinának, de ő most nem ehet tejterméket. Ezen kívül kaptunk 2 tápszert. Nekik maradt, újszülötteknek van, és januárban, meg márciusban lejárnak. Nekem meg lehet, hogy kelleni fog, legalábbis legyen itthon. És kaptunk babaruhákat is. Piciket, télieket. Hozzámértem a leányzóhoz (a hasamhoz), hogy mekkora lesz rá:))) Pici 56-os ruhácskák:) Meg zoknik. Meg sapit is kaptunk, meg hálózsákot, meg kint bundás ruhát, meg body-t... Úgyhogy lesz mibe öltöztetni a csöppséget. 1/2 6 után jöttünk haza, addigra Norina is, meg Bence is nyűgösek voltak.

A fürdetés ma nem volt víg, sokat hisztizett. De olyan miatt, hogy pl. be merem őt vizezni. Vagy egyáltalán, hozzá merek érni! Nem tudom mi baja volt.

A fektetés dettó. Fél 9-re aludt el, holott 1/4 8-kor tettem ágyba. Addig hisztizett kb. Szegényt sajnáltam is, mert nagyon nyüszített. Nem tudom mi baja volt. Csak egyszer mászott ki az ágyból, de kijönni a szobából nem mert. Tök véletlenül bukott le. Csak meg akartam nézni, hogy minden rendben van-e vele:)

Szombaton érkezik Bence ágya végül. Úgy volt, hogy ma, vagy holnap, de le lett lakkozva még egyszer, és azt mondta a fazon, hogy holnapig nem fog megszáradni, úgyhogy csak szombaton hozná:( Mondjuk mindegy, mert még matracot kell szerezni hozzá. Utána rekordot kell döntenem: kb. egy hét alatt kell átszoktatnom Bencét a másik ágyba, két hónap helyett:) Esélyes:) De nem lehetetlen!:)

Én köszönöm jól vagyok, nagy a hasam, de nem annyira, hogy nem tudnék zoknit, vagy cipőt venni. Kicsit hamarabb kifáradok (már nem tudom mihez képest), meg estére nagyon ki voltam merülve ma is (bár inkább Bence hisztijei miatt), illetve kis bogaram hol a medencecsontomat nyomja, hol a bordámat. Ha állok, akkor nem. Ez inkább ülésre vonatkozik. Jó sokat mozog még mindig. Kb. 2 hét múlva szülök, és kezdek parázni. Mármint ha lenne időm ilyenekre, már tuti sík ideg lennék:) Így csak gondolom, hogy ideges vagyok. És napok óta születéstörténeteket olvasok, mert nem vagyok normális. A fene sem akar szülni. Gyereket, azt akar az ember persze, de szülni nem:) Nagyon nem várom. Vagyis azt várom, hogy túl legyek rajta. A fene sem akar görcsölni, meg fájni:) Mily meglepő:) Meg legyen minden rendben, mint múltkor!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr815518448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.11.22. 01:33:43

O, szegenykem! Igazabol en meg azt sem tudom a mai napig, milyen volt az elso szules. Szandekosan senki nem akar rola beszelni, mert azt gondoljatok, hogy akkor en nem vallalok ilyet az en nagyszeru fajdalomturo kepessegeimmel...Pedig igenis tudni szeretnem, mire kell keszulni, es te hogy birtad az elsot, meg majd a masodikat. Tenyleg! 2 het mulva ketgyerekes anya leszel:) Azta:) Nekem is van meglepim;) Puszi
süti beállítások módosítása