Hi!

Ma ugyanolyan jól vagyok, mint bármikor máskor. Az előző pár nap csak a hétvégi túrám eredménye volt, nem bírok már ennyit. De kipihentem magam, úgyhogy újra a régi vagyok.

Reggel anyu hazahozta nekem Bencét, hogy ne kelljen annyit gyalogolnom, hiszen még akkor indultunk a tornára is:) Kicsi pocoknak tök piros volt az orra a hidegtől:) Ez volt az első nap, hogy ilyen hideg lett az orra:) Annyira édesen nézett ki:)) Ja, amúgy anyunál is egy nyikkanás nélkül aludta végig az éjszakát, és jókat viháncolt alvás előtt!

Ma tornára jöttek Merciék is. Norina már négykézláb közlekedik! Holott Mercinek milyen sokáig az volt a gondja, hogy Norina nem fordul még meg a hátáról:) Aztán megfordult, már mászik, aztán lassan szaladhat is utána:) Ma nagyon jó óránk volt! Bence vidám volt, csupa mosoly és nevetés! Sehol egy nyűgösködés, egy hiszti. Amúgy sem egy sírós rossz gyerek, de két napja egy angyal! Odáig vagyok érte! Ez ugye azóta van, hogy alszik egész éjszaka. Neki is jó, mert boldog és kipihent, nekem is jó, mert tudok aludni, és napközben sem ugrál az idegeimen. Norina is baromira élvezte a tornát, imádja a sok embert maga körül:) Legalábbis Merci szerint, az úszásból kiindulva:) Úgyhogy ők is fognak járni ide, a Ringató helyett.

Ebéd után nem tudtam letenni aludni. Viháncolt, kimászott. Na, az nagy műsor volt:) Egy idő után meguntam az előadást, úgyhogy kijöttem tőle, hogy aludjon magában. Beültem a gép elé, de félig takart az ajtó, legalábbis a fejem nem látszódott. Bence kimászott, hallottam, hogy nyitogatja az ajtót. De nem jöttem ki, csak figyeltem, hogy mi lesz. Végül kinyitotta egy kicsit, és kiállt az ajtóba. (Nagyon nem mert kijönni:) Na, akkor előrehajoltam, ki a takarásból! Bence összerezzent, rájött hogy lebukott, gyorsan visszafordult az ágyához, de egyből rájött, hogy nem tud bemenekülni:) Mert kimászni tud, de be nem:) Úgyhogy visszafordult felém, és egy ragyogó mosolyt öltött magára:))) Hogy ő tulajdonképpen édi, meg vicces, és tuti nem haragszom rá:))) Visszatettem az ágyba. Megint ülök a gép előtt, és hallom, hogy gyanús hangok vannak. De nem nyitogat ajtót, bár gyanús, hogy mögötte van. Dumál, stb., na mondom, megnézem. Ott ült a kidobált takarókon az ajtó előtt a sötétben... Mert kijönni nem mert, nehogy lebukjon, de a sötétben igazából nem tudott mit csinálni:)) Visszatettem, és kis hisztik után, de 1 óra 10-re elaludt. Ami olyan szempontból későn volt, hogy 3-kor felkeltettem. Szerintem most is aludt volna 2 órát, és nagyon nyűgös volt az ébresztő miatt. De sajnos terror van nálunk, nem demokrácia, úgyhogy 3-nál tovább nem aludhat. Már többször indokoltam, hogy miért. Alvás 12-15 óra közt. Itthoni házirend:) Ennyi:)

Gyorsan ruhába dobtam, kapott két falat uzsit, és mentünk anyuval a Tescoba. Télikabátot akartunk neki venni, és az történt, hogy nem volt. Voltak ilyen kezeslábasok, de talppal (arra hogy teszek cipőt????). Meg voltak kabátok, lánynak. Meg voltak pici kabátok, meg voltak 9 éveseknek valóak. Komolyan nem értem. Kabátszezon kellős közepe, és nincs kabát a babaosztályon??? Bementünk még a Takko Fashion-be, ott is van gyerekrészleg. 2 jó kabit is láttunk, de nagy volt rá. Pedig az egyik 98-as volt, annak jónak kellett volna lennie. Belekalkulálva, hogy nagyon méret kell az aláöltöztetés miatt. Holnap lehet, hogy C&A látogatás lesz a Mom-ban, de még nincs megszervezve.

Tesco-ból rohantunk haza, Bencét belenyomtam apa kezébe, hogy uzsit neki, meg foglalkozást, én meg reppentem tovább az első NST-mre.

Dupla reppenés volt, mert odaértem, és Zsuzsa mondta, hogy Ica a kórházban van szülni. Azaz szület, vagy mi:) (Szülésznőről van szó ugyebár.) Úgyhogy át lettem küldve a kórházba. Ez egyrészt jó hír volt, mert zsebben maradt 2500 Ft. Viszont necces volt, hogy mikor végzek.

Ennek ellenére amint odaértem, abban a pillanatban nyílt a szülészet ajtaja, egy doki nézelődött ki. Mondtam neki, hogy Icához jöttem, ő meg mondta, hogy szól neki, erre Ica épp a folyosón volt, már szólt is, Ica meg egyből mondta, hogy menjek be:) Úgyhogy érkezés + fél perc, már bent is voltam a szülészeten:) Azt hittem, min. fél órát fogok kint dekkolni:)

Tök nyugi volt a szülészeten, csak egy nő szült, azaz még nem, csak készülődött rá már a szülőszobában. Azóta tuti megvan a baba. A vajúdóban csak 2 nő volt, az se sok. Az egyik 3 napja fájogat, de nem tágul (ezen múltkor is ki voltam akadva, ilyet nem akarok),  másik csak a 36. hete végén volt, de nagyon keményedett sokszor, és kicsit vérzett is. Ő megfigyelésen volt bent. Úgyhogy ma nem potyogtak a gyerekek.

Én be lettem fektetve egy szülőszobába, de nem abba, amelyikben szültem. Az aranyosabb volt. Megtudtam, hogy nem lehúzás miatt van NST a magánrendelésen pénzért, hanem azért, mert a főorvos megtiltotta a benti NST-t. (Amúgy érthető. Ha a kismama nem a kórház páciense, akkor az OEP nyilván nem fizet utána. Viszont az sem járja, hogy a magánrendelős mamák elfoglalják e fél szülészetet, ingyen használják a gépeket, aztán angolosan távoznak, holott nem a kórház 'kezeli' őket.) Úgyhogy Ica mondta, ha valaki kérdezné, akkor fájásaim voltak, azért mentem be, azt nézik:))

Megbeszéltük, hogy mit szeretnék szüléskor másképp, mint múltkor. Mondtam, hogy kaparás és varrást ne. Láttam a mosolyán, hogy kényes téma, jól a közepébe csaptam a dolognak, és abszolút megértett, hogy vele közöltem először, nem Barnával. Sőt, úgy láttam az arcán, hogy ez volt A Helyes Döntés:) Elmondta, hogy miért szükséges a kaparás, vagyis miért jó, én meg mondta, hogy inkább szeretnék most egy kis bűzös folyást, meg esetleges lázat kipróbálni, ha lehet:) És szívesen vérzek még pár napot:) Mondta, hogy tolmácsolja ezen igényemet az orvos felé:) Amúgy az NST tökéletes volt, mint minden más is idáig, úgyhogy vizsgálat sem volt, mehettem haza. És a legfontosabb! a kenete eredménye negatív, úgyhogy semmi antibiotikumot nem kell kapnom streptococcus ellen szülés előtt!!! Úgyhogy akkor megyek be szülni, amikor akarok:)) Mert nincs az, hogy egy, meg fél órával szülés előtt be kéne adni. Ha akarok , akkor 5 perccel a szülés előtt futok be:))) Ennek nagyon örülök. Mármint nem a bemenetel időpontjának, hanem mert nem kell antibiotikum.

Itthon Bencét megfürdettem, dobtam az ágyba, de ma este már nem volt olyan vidám kedvében. Nem akart aludni (mily meglepő, ezt minden nap leírom), és végül 1/4 9-re aludt el. Úgyhogy mivel ma nem kacagások közepette szenderedett el, fogadok, hogy éjszaka is fel fog kelni:)

Holnap délután meg megyünk Merciékhez, meghívásunk van! És, ha jól sejtem, nagy adag babaruhát is fogunk szerezni:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr535518447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.11.22. 01:40:24

Te nagyon szerencses kismama vagy!!!!! Kivanom a legjobbakat, es gyors, problemamentes szulest! Kerek egy fotot a mostani hasadrol, lassam milyen vagy most!!! :) Puszi
süti beállítások módosítása