Medellin 2008.11.16. 20:33

Éjszakai horror

Hi!

Tehát, este elaludt fél 10-kor, majd felkelt fél 4-kor.. Majd 6-ig szórakoztattuk egymást, a létező összes módon. Nem akart aludni! Dumált, röhögött, feküdt, forgolódott, cumizott, nyűglődött, csendben volt, nem volt csendben, felült, felállt, kimászott, ágyban feküdt, szivacson feküdt, velem feküdt, nélkülem feküdt, nem szóltam hozzá, simogatta, stb., stb. Minden variációt volt időnk kipróbálni. Hadd ne kommentáljam tovább. Hajnali fél 4-től reggel 6-ig!

Negyed 9-kor arra keltem, hogy Bence próbál bejutni a konyhába, mert nyilván éhes. Vagy szomjas. Szerintem először hozzám kéne jönnie...

Aztán átmentünk anyuékhoz, és délelőtt elmentünk anyuval templomba. Mivel egész délelőtt rajtam lógott, és hisztizett, úgy döntöttem, hogy v.mi programmal le kéne kötni. Anyu múltkor mondta, hogy a templomban (vagyis az inkább csak imaház ott Kelenvölgyben) kialakítottak egy játszószobát! Van egy hangfal a szobában, hogy lehessen hallani, hogy mit mond a lelkipásztor, és közben lehet babázni. Van mindenféle játék, Bencének a hintaló volt a kedvence:) Vagyis rénszarvas:) Van kis asztal, székek, könyvek, játékok... És tök új az egész! Volt egy másik baba is, de ő pici volt, 1 év körüli. 4 foga volt, és kapaszkodva fel tudott már állni, de még ül:) Tehát olyan kb. 1 éves:) Vagy kevesebb. De édes volt, nagyon mosolygós! Bence is jól érezte magát, simán elvolt egy hang nélkül, pedig délre értünk vissza. És akkor már az ebéden túl szokott lenni:)

Ennek ellenére, vagyis az éjszaka ellenére, csak 1 körül aludt el, és alig aludt bő egy órát. Egy óra 15-20 percet. Teljesen értetlenül állok az eset előtt, hogy miért nem akar (eleget) aludni a gyerek tegnap óta. Délután meg kivonszolt a bejárati ajtóhoz, hogy engedjem ki:) Úgyhogy mentünk sétálni:) Tervben volt amúgy is, de hamarabb mentünk:)

Hááát, ma van az első nap, hogy eddig bírtam jól a várandósságot. A sétánál nem tudtam, hogy miként fogok hazaérni az út végéről:) Néztem az utat a lábam előtt, és teljes erőmből totyogtam anyuék után:) És remélem, hogy egyszer csak hazaérek:) De olyan kilátástalannak tűnt a sima séta is:) (Oké, kb. 3 km oda-vissza.) És ma volt először, hogy megfájdult a hasam, amikor felemeltem Bencét! És nem is egyszer! Mert idáig mindenki kímélni akart, hogy ne emelgessem, pedig nem volt vele gondom. Ma először volt. És hiszti is volt belőle, mert amikor kérte, hogy vegyem fel, én meg nem vettem, mondván fáj a hasam tőle, nem értette. És sírt:( Szegény babám. Jó, mondjuk így is kell azért emelgetnem majd minden nap, de igyekszem a kötelező (etetőszék, ágy, babakocsi, stb.) emeléseken kívül nem sűrűn emelgetni.

Este szépen megfürdött, ágyba tettem a teával, és fél perc múlva már ott állt a szobája előtt. Aztán vissza lett téve, és megint beköltöztem hozzá. 8 körül kijöttem panaszkodni Süvinek, aztán már jött is utánam nemsokára... Úgyhogy apjára bíztam, hogy parancsolja ágyba. Ő csak 2-szer vitte vissza dörgedelmesen, és azóta a helyén van!! :) Bár most is voltam bent nála pár perce, hogy felsírt. És ez 3/4 9-kor volt. Úgyhogy azért még mindig nem tökéletes a dolog.

Belenéztem a Karcsitól kapott könyvbe is, mit ír a szakember. Egy hang nélkül vissza kell kísérni, nem szólni hozzá semmit. A tapasztalatok alapján másnapra felére csökken a kimászkálások száma, harmadnapra szinte megszűnik. De persze azt is írta, hogy ne aggódjunk, nem vagyunk egyedül a problémával, egy sikeres versenyző 150-szer teljesítette ezt a feladatot egy éjszaka alatt. Ő a nem hivatalos rekorder. Jó, nem aggódom:) De nem fogom simizni, itatni, leszidni, semmi, hanem beviszem hang nélkül, leteszem, kimegyek, aztán kezdjük megint. Egy-két éjszakát rászánhatok, megnézem igaza van-e a szakértőnek. És számolni fogom, hogy állítunk-e fel új rekordot...

Holnap megyünk angolra, csak most meg azon izgulok, hogy nehogy elkerüljön a postás. Mert lehet, hogy holnap érkezik a szoptatós párnám! Írt a nő, hogy vagy holnap, vagy kedden várhatom az érkezését a párnámnak. Vagyis gondolom pénteken adta fel. Vagy szombaton is lehet? Szombaton írt... Szerintem Bp-n belül simán ideér hétfőre. Nehogy visszavigyék a feladónak!:))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr495518444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.11.17. 21:01:38

:))))) Jokat kacagtam a blogodon:))) Most olvastam az utobbi harom nap bejegyzeseit:) Bence meg nagyon ravasz:))) Edesen meseled el a dolgokat:) Jajj, nagyon hianyoztok nekem:( Puszi Es nagyon vigyazz magadra! ja, es hat, remeljuk pontos lesz a pici, lehet tul kivancsi:) de ugy gondolom, hogy ha nyugodt vagy, nem jon elobb, hacsak nem lesz front. Ha idegeskedsz, akkor beindulhat elobb a szules, en igy tudom.. Igaz?? Vagy tevedek? Passz.... Puszillak Es majd kuldjetek MMS-t szules utan par nappal, amikor mar neked is lesz erod:)
süti beállítások módosítása