Medellin 2008.11.10. 21:44

Nőgyógyásznál

Hi!

Natehát. Ott tartottam a mai nappal kapcsolatban, hogy átaludta az éjszakát!

Délelőtt itthon voltunk, mostunk - kedvencem, amikor látja a sok szennyest, akkor felkap egy fél pár zoknit pl., kirohan vele a konyhába, kinyitja a gépet (csak be van hajtva az ajtaja), utána bedobja a zoknit, ajtót hajtja vissza, és már nyomogatja is a gombokat, hogy induljon a mosás:)) - teregettünk (miközben ordibáltam bele, és párszor rávertem a kezére - csak az összes ruhát szórta a földre, és csak egyszer borította fel a szárítót, és csak pár zoknit sikerült lehúznia a szárítóról), ágyaztunk, meg hasonló mókák voltak. Sőt, anyu is átjött délelőtt, hozott Bencének ebédet, ami hétvégén maradt (és elfelejtettem elhozni tegnap) + készített nekünk levest, ha már erre járt:))

A délutáni alvással kisebb problémák adódtak. Ugyebár Bence 8 előtt felkelt, azaz egy fél 1-es fektetés lazán belefért volna, mint bármikor máskor is. Fél 1 után be is tettem az ágyba, de nagyon ordított, hogy ő aztán nem! Úgyhogy besötétítettem neki, és rázártam az ajtót. Azért a sötét hatni szokott, és csak lefekszik aludni:) Amint kimentem, már el is hallgatott szinte, úgyhogy örültem, és nekiláttam cica wc-t takarítani. Azaz még el sem kezdtem, amikor nyílt a gyerekszoba ajtaja, és Bence kiszaladt a szobából... Ez kb. 10 mp-re rá volt, hogy becsuktam az ajtaját, és elhallgatott. És persze nem az alvás miatt... Rendes voltam, kapott még fél óra haladékot, ha ennyire nem álmos még:) Elvégre jól kialudta magát éjszaka, nem kelt fel. 1-kor megint nem akart lefeküdni, de aztán 5 percre rá aludt:) És jó hosszan, 3 előtt nem sokkal kelt fel!

Délután nem nagyon akart gyümit enni, úgy kellett tömnöm belé a lereszelt almát és körtét (kis mézzel ízesítve), de amikor én uzsiztam tojásrántottát (ez az ebédem is volt egyben - második fogás a leves után), akkor meg tátotta a száját! Úgyhogy gyógyultnak minősítem, visszajött az étvágya. Talán holnaptól már tejet is adok neki megint, szerintem már fogja kérni! Amúgy jelenleg kb. Napi 2 liter teát megiszik. Csak délelőtt 4 cumisüveg teán volt túl!! Én meg egész nap főzöm le őket:)) Éjszaka ázik a csipkebogyó, azt ugye csak hideg vízben lehet áztatni a C-vitamin miatt, napközben meg a kamillatea készül nagyipari módon.

Aztán anyu megint átjött - takarítani. Így pár héttel a szülés előtt segít, hogy tiszta lakásba érkezzen a pocok. Ha minden igaz, akkor Marika néni is jön majd, de neki nem lesz mindenre ideje, úgyhogy anyu azokat segíti. Ablakmosás, szekrények kimosása, lemosása, meg hasonló szórakoztató munkák. Míg anyu ablakot mosott, addig mi lementünk a játszótérre. Ma megint volt 2 új gyerek (tesók). A Luca, meg a Bence:))) Alig gyakori nevek:))

Ja, én még mindig náthás vagyok, bár a torkom már nem fáj, de azért ma még nem mentünk közösségbe, azaz angolra. Ezen kívül anyu, apu és Süvi is lebetegedett utánam:)) Ebben a sorrendben:) Bence először jól összefertőzött mindenkit, majd ő mégsem betegedett le, hanem egyből kigyógyult a bajából, cserébe mindenkinek kapar a torka, köhög, meg folyik az orra:) De legalább egy tünet megvan mindenkinél:) Vagy az összes:)

De térjünk rá az estére. Bencét apára bíztam (bár Lívia is átjött, de állítólag csak beszélgetni:). Én fél 7-kor leléptem (telefont otthon, a lakáskulcsot kívülről a zárban hagyva), és Süvire hárult a fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, vacsi és fektetés program. Neki persze már fél 8-kor aludt, míg én itt küzdök vele minden nap... Pedig ma is sokat aludt napközben, és későn is kelt...

És végül a nap fénypontja: nőgyógyász! Kezdem az ultrahanggal: 2730 g most a leányzó (kb. persze), azaz 20 dekával több, mint Bence volt ilyen idősen. Feje lent, jobboldalt a háta, meg a feneke, baloldalt meg a végtagok. Az arca nem látszódott, mert az egyik csöpp kezét ott tartotta előtte:) Csak alulról tudtuk megnézni a két orrlyukát, meg a száját:)) Még mindig kislány, és még mindig megvan mindene, aminek meg kell lennie.

Jövő héttől kezdek NST-re járni, szerda az első időpont, és onnantól minden szerdán, míg nem szülök. Azaz 3 alkalom:) Illetve december 1-én még egy ultrahang, ha addig nem szülök. És a múltkorihoz képest bővítették a szolgáltatásaikat: nem a kórházba kell menni ezekre, hanem a magánrendelésre. Odajön a szülésznőm, azaz ott van minden szerdán, és ott meg is beszélhetek vele mindent szülésig, míg megy az nst vizsgálat. Persze azért cseles a dolog, mert fizetős... Jó, a kórház szar volt, mert süppedős ezer éves fotelok, szar körülmények, stb. (a régi-régi blogbejegyzésekben olvasható). Csak én azt hallottam Zsuzsitól, hogy áttették a szülészetre, és játékok, meg modern, meg minden. Zsuzsa szerint meg (nőgyógyász felesége, aki a magánpraxisban dolgozik, mint mindenes) a kórházban rossz, sokan vannak, várni kell, és milyen pazar, hogy ide lehet jönni már nst-re. Én sem mondanék mást, ha én gazdagodnék ezen:) No mindegy, 2500Ft/alkalom. Most mondjam azt, hogy márpedig a kórházba akarok menni? Abból indulnak ki, hogy aki megteheti és ennyire kényelmes, hogy magánrendelésre jár, annak ez is férjen bele. Én megértem:) Ezen mondjuk már nem múlik semmi - így karácsony előtt... persze...:) Na mindegy. Pár hét, és szülök!

A leleteim már megint gusztustalanul tökéletesek voltak, be is írta a kiskönyvbe. (A gusztustalant nem:) Kaptam tájékoztatót, hogy hol, milyen pénzeket lehet igényelni. Meg milyen igazolásokat kérjek majd a kórházban. Stb. Úgyhogy finisben vagyunk.

Aztán hazajöttem, és Süvi kijelentette, hogy mégsem jó a Kincső Boglárka...:) És, hogy legyen Krisztina:))) Még van 3-4 hetünk...:) De Krisztina nem lesz. Ahhoz nem járulok hozzá.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr665518437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása