Hi!

Az eddigieknél is extrémebb éjszakán vagyunk túl. Talán írtam tegnap, hogy az ordítást csak akkor hagyta abba, amikor kitettem a szivacsra aludni. Mert tegnap is volt bőven ordítás este, és csak ez használt. Ott elaludt, úgyhogy tettem a szivacs mellé pár dolgot, hogy ne essen le, aztán visszamentem tévézni. De mégis leesett, kétszer is:) Mókás volt:) Hallom, hogy nyöszörög. Bemegyek, Bence ott ül a szoba közepén félálomban, és a szemét dörgöli:) fel sem ébredt teljesen, azt sem tudta mi van:) Visszatettem. Később megint nyöszörgés. Bemegyek. Bence a hátán fekszik, a szoba másik végében a földön:)) Több, mint egy méterre a szivacstól:) És halál nyugiban dörgöli a szemét. Visszatettem. A következő volt persze a csúcs: Bence kis álmos fejjel, cumival a szájában, rongyocskával a kezében megjelenik a nappaliban:) Aztán nézett velünk Batman-t, mert amikor felálltam vele, hogy visszavigyem, akkor majdnem nekilátott sírni, meg hisztizni. És mivel beteg, ezért úgy döntöttem, hogy inkább akkor nyugiban leskelődjön, semmint megint ordítás-köhögés kombó:) Igen ám, de ez még csak a kezdet volt. Visszavittem aludni, de persze nem aludt el. Süvi mondta, hogy inkább aludjak Bencénél, hogy ne kelljen rohangálnom hozz. Így is történt - majdnem - és ez volt az utolsó alkalom kb.! Mert persze izgi, hogy én is bent vagyok, és nem aludt. Hisztizett. Rugdosta az ágyrácsokat, meg szenvedett. Végigfeküdte az ágy összes négyzetcentijét. Néha az én fejemet is rugdosta a rácsok közt kilépve. Hajnali 2-kor már ordítottam (csendben - mert éjszaka volt) a gyerekkel, hogy azonnal hagyja abba, és aludjon. Majd fogtam az ágyneműt, és távoztam. Na, ha eddig hisztizett, meg nyűglődött, akkor most kitört a harmadik világháború. Ordított!! Hiába feküdtem le mérgesen a helyemen, hogy nem érdekel, csak intézkednem kellett, úgyhogy készítettem neki egy nagy üveg innivalót, bevittem, belenyomtam a szájába, és mentem aludni. És innentől egy hangot nem hallottam felőle 1/2 7-ig:) Lényegében 1/2 12-től negyed 3-ig állt a bál. Kedves. És persze fél 8-kor már rég ágyon kívül volt...

Délelőtt az pocsék volt, nem is csináltunk semmit. Délelőtt Lívia volt nálunk látogatóban, az kicsit lekötötte. De aztán se takarítás, se mosás, se semmi, mert őt kellett pátyolgatni. Fél 10-kor lefektettem, de hajszál híján nem aludt el:) Végül maradtunk bent a lesötétített szobában, és hempergett, pihizett, meg játszott a szivacson. Nem is akart kimenni, pedig kinyitotta az ajtót. És így pihent szerintem, hogy csak ott döglünk, meg kellemes sötét van.

Aztán hipp-hopp öltözés volt, mert 11-re mentünk dokinénihez. Már indulás előtt nyűgös és álmos volt, dörgölte a szemét, meg ásítozott:(( És persze a rendelés is csúszott. 1/2 12-kor kezdődött 11 helyett. Szerencsére másodikok voltunk, és az első is hamar kijött. Pedig félkor már néztem a perceket, hogy most kéne Bencének ebédelni; ha nem kezd rendelni 5 percen belül a doki, akkor hazamegyünk, és lejövünk holnap. Nem kínzom tovább a babámat. És akkor történt a csoda, és 5 percen belül már mehettünk is be:)

Diagnózis: enyhe (vagy heveny?) bronchitis + a torka se túl szép. Bence szedjen ezt, meg ezt, meg ezt, és ha nem romlik (köszi) az állapota, akkor péntek délelőtt hozzam vissza, szeretné látni. Süvi gyűjtése a Bronchitisről: http://www.pediox.hu/szuloknek/bronchitis.html Semmi jót nem ír:( Vírusos, sokáig tart, a sípoló köhögés csak a kezdet, amúgy hányhat is a sok hurutos köhögéstől. Pazar. Rossz közérzet, etc. Anyu gyűjtése a hörghurutról: nem szabad tejet/tejterméket inni/enni (Bence okosabb nálam - én kínálom, ő nem kéri), főtt kaják nem szükségesek, ne terheljük vele a szervezetet. Sok gyümölcs, zöldség, sok folyadék, sok C-vitamin.

Tehát fel lett írva receptre 2 szar, meg egy nem receptes cucc, de orvos után még nem váltottam ki, hanem szaladtunk haza enni és aludni. Kb. 1 perc alatt aludt el kaja után, és másfél órát aludt! Pedig egyszer hallottam, hogy köhög, de végül nem kelt fel rá, aludt tovább. Szerencsére!

Délután már mostunk, meg porszívóztunk, akkor egy fokkal kevesebbet hisztizett, kicsit jobb volt a kedve. Később anyu jött át, mert vigyázott Bencére, míg én elmentem pár dolgot elintézni. Kiteregettek nekem, meg játszottak, de neki is sokat nyűglődött. Ők is a gyerekszobában hemperegtek inkább:) Én meg addig kiváltottam a gyógyszereket. Hát, egy betegség az kész anyagi csőd. Tegnap 1200 Ft körül volt a lötty köhögésre, ma 2500-at hagytam ott mindenféle méregre. És ebből kettőt lehet, hogy is fogok használni, csak megvettem. Mindig ez van:) Elolvasom a betegtájékoztatót, utána köszönöm, nem. Most este kapott az egyikből, az simán csak bacikat öl, az a funkciója. A másik kettő már a hörgőkre, meg torokra, meg ilyenekre valók, de a hurutos részére. Ott meg még nem tartunk, úgyhogy azt nem adok neki. Megelőzésképp sem. Ennyi szart tuti nem tömök bele, amíg nem muszáj. Akartam homeopátiás bogyót is venni neki, de abban a töménységben (Ch 9-esben) nem volt (csak Ch 15-ösben). Úgyhogy az is kell vennem még. Meg most jut eszembe, hogy Tena betétet is akartam venni a szülésre. El ne felejtsem (már megint) holnap!

Ezen kívül még Líviáékhoz is mentünk, miután Süvi hazaért, mert ma Károly nap van! Innen is boldog névnapot kívánok Karcsinak! Kaptunk finom vacsit, és Bence is evett! Meg is lepődtem, de tényleg bőszen evett:) Volt neki cékla (ismét elnézést a szép terítő miatt), meg gyümölcssaláta is. Azt kaptunk is 2 üveggel, úgyhogy Bence sok vitamint fog kapni holnap is:)

Este illóolajos fürdő volt (eukaliptusz kell hörghurutra - meg pár másik is, de nekem csak ez volt). Vacsira nem kapott tejet, csak teát, de nem itta meg. Vegyes kamilla és csipkebogyó, sok mézzel. A szobájába illóolajos párologtató 2 este óta beüzemelve. Ma a citromolajat (fertőtlenítő) kiegészítettem eukaliptusszal is. Lényegében nem köhög többet, meg csúnyábban, de még csak tegnap kezdte. És reménykedem abban is, hogy a 7-14 napot (ennyi a lefolyása) már múlt hét pénteken kezdte a hőemelkedéssel! Igaz akkor még se a tüdejében nem volt hallható semmi, se nem köhögött, a torka is szép volt, de v.mi vírus már nekilátott dolgozni. Meglátjuk milyen lesz a lefolyása, és mennyi ideig.

Este megint nem akart lefeküdni, nem akart elaludni, ordított. Egy ideig bent voltam nála, de hiába, semmit nem használt. Aztán kijöttem, akkor még jobban ordított, majd csend lett. Negyed 9 körül alhatott el, én meg lelkileg készülök az éjszakára:)

Viszont holnap anyunál alszik, csütörtökön Líviánál, pénteken megint anyunál, úgyhogy alhatok kicsit. És ne betegedjek meg:) Bár néha tüsszögök:) Meg kicsit fáj a nyakamban a bal nyirokmirigyem:) Kicsit kapar hideg levegő hatására:) Bár ez nálam alkati, ez mindig van, ha megjön a hideg, érzékeny rá a torkom. De még nem köhögök!:) Rossz közérzetre meg nem érek rá:)

És Bence ma nem kakilt, de néha azt hittük, mert olyan büdös volt a pelenka!:) Ilyeneket eregetett ma belé! Pedig nem szokott! Soha! Mármint szokott, de nem büdöset:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr635518431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.11.04. 22:30:36

Szegeny kis pocaim:( Jobbulast nektek!!! Meg sok jo alvast!:) kitartast es mielobbi gyogyulast! nyomj a Bence bubjara egy puszit a nevemben:) En meg innen kuldok nektek sok puszit:)
süti beállítások módosítása