Medellin 2008.10.31. 19:54

Beteg a baba:(

Hi!

A tegnapi esténk úgy kezdődött, hogy 9 körül felsírt a kis csöppem. És nagyon nyűgös volt! És megállapítottam, hogy meleg a teste. Csak azt nem tudtam, hogy a takaróba melegedett-e be, vagy simán hőemelkedése van. De mivel egyik eset sem változtatott volna a dolgokon, ezért annyiban hagytam. Hőemelkedéssel sincs tennivaló. Vagyis annyit csináltam, hogy nem takartam be:) Aztán elég szépen aludt fél 4-ig, onnantól viszont éjszakázás volt ezerrel. Hőmérőzések, nyugtatgatások, félóránkénti felsírások, stb. Fél 7-kor kivettem az ágyból végül. Fél 4 és fél 7 között 3*fél órát sikerült aludnom.

Éjszaka 'csak' 37,3-at mértem nála, bár azt is nehezen. Fenékben nem lehetett, nagyon ordított és fickándozott. A hóna alatt meg ennyit sikerült mérni, bár emiatt is ordított. Vagyis simán nem tűrte egész hajnalban, hogy hozzáérjek. A fejét se simogassam. Semmi. Italt se nyújtsak neki, mert hisztis lesz, és csapkod. Nem volt egyszerű.

Reggelre felment 37,8-ra a testhőmérséklete, aminek nem örültem, de nem tudtam mit csinálni. Ennyinél még nem ad az ember lázcsillapítót. Nem is szabad lényegében. Viszont iszonyat nyűgös volt, sírt, szinte reszketett, alig bírt járni, úgy le volt merülve a szervezete az egész éjszakás hőemelkedéstől. Aztán a délelőtt folyamán kicsit jobban lett, már nem volt annyira meleg mindenhol, csak a homlokán, meg a nyakán. (Mert amúgy még a kis kezei is száraz melegek voltak nagyon, meg az arca, meg a háta, meg minden.) ettől függetlenül hol nyűgösebb volt és sírt, hol játszott kicsit, de összességében nyűgös volt inkább. És mentem vele mindenhová, hogy legalább a kedvére tegyek, úgyhogy fél nap ugrálhattam.

Nagyon korán ebédeltünk, 12-kor fektettem le, és el is ájult 1 percen belül:) Viszont 3/4 óra múlva felsírt nagyon, 5 percembe telt megnyugtatni, és aludt tovább. 10 percig... Utána megint felsírt. Uténa fél óráig sírdogált, meg nyűglődött az ágyában, de nem kelt fel. Fél 2-kor szedtem ki, totál meleg volt. És nagyon sírt, és piros volt, meg nagyon gyenge és elesett. Ekkor 38-at mértem, úgyhogy adtam neki lázcsillapítót. Ennyinél sem kell feltétlenül, de annyira ki volt már készülve attól, hogy 15 órája egyfolytában hőemelkedése van, hogy nem akartam tovább kínozni. Szerencsére hatott a gyógyszer, úgyhogy igen jó lett a kedve, jött-ment, tevékenykedett, de a fején éreztem, hogy nem vitte le teljesen a gyógyszer a hőemelkedést. Tehát 37 fölött lehetett továbbra is kicsivel. Nagyon durva. 4 körül már megint kezdett nagyon nyűgösködni, fáradt is volt, szerintem kezdhetett felmenni a láza is megint, de fél 5-re lementem vele az orvoshoz. 5-től rendelt, de első akartam lenni vele:) Gondoltam, hogy csak leköti a sok esemény (váróterem), és nem lesz olyan nyűgös, mint otthon. Igazam is lett, mert nagyon kedélyesen nézelődött a váróban:) És egyedül voltunk. És voltak bent, és 3/4 5-kor mehettünk be mi is! Pedig 5-től van kiírva a rendelés:))

Diagnózis: vírus. Ennyi. Semmi betegség, mert a tüdeje oké, a torka szép, nem náthás, nem köhög, nem hány, nincs hasmenése (ma nem is kakilt!), tehát semmi egyéb tünet. Vírus. Tennivaló: lázcsillapítás, lázcsillapítás, lázcsillapítás, sok folyadék, sok C vitamin, nyugtatás. Lázcsillapítás gyógyszerrel és hűtőfürdővel. C vitaminból dupla mennyiség, mint amit a doboz ír. Nem baj, ha nem eszik semmit (mert akkor még hányhat és foshat is), de igyon sokat. És ne csodálkozzak, ha hétvégén 39-40 fokig is felszökik a láza (köszi...) Csak csillapítsam a lázát. Ha hétvégén nem javul, akkor hétfőn menjek vissza.

Este előre kellett hozni a fektetést, mert totál ki volt nyúlva. 6-kor fürdés, fél 7-kor már ájultan aludt. Konkrétan amint letettem. Azóta 3-szor sírt fel, úgyhogy pazar éjszakám lesz, 0 alvással, hőmérőzgetésekkel (és az ezzel járó visításokkal), meg lázcsillapítással. Szegény babám.

Reggel nem ivott egy korty tejet sem, csak teát kért, gyümölcsöt sem evett, kekszet sem, ebédre pár falat azért lecsúszott. Délután mindennel megkínáltam, még céklával is, de azt sem kérte. Viszont megevett egy joghurtot, és negyed pohár tejfölt! :) Mondom, mindennel megkínáltam:) Csak hiányzott neki a tejtermék:) És este sem ivott egy korty tejet sem. De teát sem:(( Most is szaladgálok be, kínálgatom, de nem akar inni:( Szegény Bence:(

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr385518427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2008.10.31. 20:12:07

Pici kis bogárkám, amikor reggel láttam, olyan kis elesett volt, de azért megeresztett egy igazi Bence mosolyt... Az ember szíve megszakad, amikor egy ilyen baba beteg.

csikohal 2008.10.31. 20:31:19

Ó, nem is mondtam neked! Úgy örült nektek, láttad is! Mosolygott, gagyogott, kimászott az ágyból, ment ki az előszobába... És amint elmentetek, úgy elkezdett zokogni!:) Pedig anya maradt, de az most nem volt elég:) Konkrétan percekig sírt utánatok, hogy elmentetek!:) Nem győztem vigasztalni:)
süti beállítások módosítása