Hi!

Akkor folytatom. Bence nem aludt ma sokáig, igazából 1/2 7 óta ébren volt. De nem vettem ki, csak reggelit vittem be neki. Néha csendben volt, néha nyekergett, de fél 8-kor szedtem csak elő:) És akkor láttam, hogy bele se szagolt a reggelijébe! Sőt! Mikor vittem ki, akkor már fogta az üveget, de addig nem ivott bele, míg le nem fektettem a nappaliban az ágyra:)

Délelőtt nem voltak nagy események. Sokat 'ugrált' az ágyon, utána még többet az ágyneműtartóban. Ezekkel minimum egy bő óra elment délelőtt:) Aztán voltak nagy vitáink is, mert nem hagyott teregetni, és 3-szor magára döntötte, azaz húzta,  a szárítót. Ilyenkor persze sírt, én meg még külön is ordibáltam vele. Akkor inkább nem sírt, mert látta, hogy totál felesleges a hiszti. Fú, nagyon mérges voltam. Először rajtam ugrált, hogy elérje a szárítót az ágyról, utána költöztem és álltam be a szoba közepére, akkor döntötte fel mindig. Pedig ezerszer szóltam rá! Na mindegy.

Jól beebédelt, majd fél 1 körül lefektettem, és nem sokra rá el is aludt. Ma másfél órát aludt.

Uzsonna után lementünk a játszótérre. Ma nem volt kedvem (gonosz anya vagyok) elereszteni, és rohangálni utána, meg 'egy lépés előre, kettő hátrá'-t játszani. De ki sem akart jönni a babakocsiból, úgyhogy nem volt gáz. A játszótéren édes volt, mert találkozott két babával is, akik kisebbek voltak nála! Egy leányzó (Luca - 2007 májusi) és egy fiú (Dávid - egy hét múlva lesz 1 éves). És odament hozzájuk!:) De csak megállt, nézte őket, gagyogott nekik. Dávidnak az ujját is megérintette:) A csöppek meg ott lestek, hogy mit akar az a fiú ott, de nem volt félnivalójuk:) Bence nem szereti az idősebbeket, mert bánthatják, meglökik, megrúgják, elküldik, stb. (volt már mindenre példa), de a kicsik most érdekelték:) Meg persze a jóval idősebbeket is imádja:) És annyira jó volt, hogy nekem nem kell sasolnom ezerrel, meg azon izgulnom, hogy Bence mit fog csinálni a kicsikkel. Mert semmit. Bence nem bánt senkit. Úgyhogy nyugodtan nézhetek a csöppek mamáinak szemébe is, mert az én porontyom vigyáz az ő gyerekükre, nincs konfliktus emiatt. És ez azért jó, higgyétek el! Tök kellemetlen lenne, ha odamenne, és akármit csinálna, amit nem szabad. De ő nem csinál ilyesmiket:)

Ma amúgy nem maradtunk sokat lent, kb. egy órát, mert nyűgös volt. Képzeljétek, ma nekilátott sírni, mert az egyik gyerek nem engedte neki, hogy megnézze (kipróbálja) a motorját. Az ilyen pedig nem szokta érdekelni, akkor elmegy, ha látja, hogy ellenállásba ütközik. És nem foglalkozik vele. Ja, meg észrevette, hogy Lucánál van a labdája. Nem vette el tőle, de amint Luca letette, hogy megvizsgáljon egy falevelet, akkor Bence felkapta a labdáját, és jó messzire elszaladt vele:) Utána focizott! Konkrétan! Rúgta a labdát, szaladt utána, és rúgta tovább! És kivételesen nem lépett rá, és nem esett el:) Mint ilyenkor szokta...:)

Este anyu hozott át nudlit - azaz a leletemet hozta el nekem, mert ő ment ma el érte, de hozott nudlit is:) Bence egyből bevágta a felét, csak pislogtam! Cserébe az esti tej felét meghagyta. Pedig azt mindig megissza. Általában reggel nem szokott sok tejet inni, csak fél üveggel. Már eleve kevesebbet is töltök neki akkor. És fél 8-kor már aludt. Persze. Korán kelt, korán aludt napközben is, és fáradt is volt ezek miatt tutira. Csak a gondom az, hogy reggel is korán fog ébredni. De fektetni délután nem biztos, hogy időben fogom, mert most úgy néz ki (biztosat már nem írok), hogy megyünk állatkertbe! :)

Na akkor. Talán már írtam, hogy a Boglárka a második leggyakrabban adott név az Anna után. Úgyhogy erőteljesen elkezdtünk más név után nézni. Igaz a Bence is extra gyakori, de az annyira fix volt, hogy Bence lesz, hogy nem változtattunk rajta. Most viszont a Bogi nem annyira fix, úgyhogy új nevet nézünk. Ma figyeltem is a játszótéren a neveket: Hallottam 3 Bogit (...), 1 Lucát, 1 Annát, 1 Nórit. No comment. A másik név ugye a Virág volt/lenne, de most kiderült számomra, hogy Süvinek az nem is tetszik igazából. Pedig én idáig teljesen azt hittem, hogy az a kettes számú versenyző. A névnapokat is figyelembe véve. Mert Luca is lehetett volna versenyben, ha nem decemberben ünnepeljük:) Úgyhogy most előkerült a Csenge és Kincső (mindkettő júliusi), illetve párszor átrágjuk még magunkat a www.magyarnevek.hu oldalon, amit ma találtam:) A Csengével az a bajom, hogy "S" után "Cs" jön, és az nem mindig szerencsés, illetve végig "e" betű, amiből sok van a vezetéknévben is. Mondjuk ez a Bencére is áll, de az más:) Ez milyen lenne: Süveges Kincső? Kincs ő:)

Még pár szó a leletemről. Írtam, hogy új helyen értékelik ki. Nos. Emiatt két csillagom lett!!! Ami az előző helyen nem lett volna. Ugyanis: az egyik értékem 11.40 lett. A határértékek pedig: 7-11-ig. Igen ám, de az előző helyen a határértékei ennek 7-12-ig voltak! Ott tartományban lettem volna, és nem lettem volna csillagos. Ezek így nincsenek hivatalosan szabályozva? Az egyik cég ilyen értékhatárokat állapít meg, a másik olyat?? Vagy idáig így gondolta jónak a nemtudommilyenszerv, most meg másképp gondolja jónak? Pazar. Csak kicsivel vagyok az új 'szabály' szerint a határérték felett, úgyhogy nem érdekes amúgy. A másik csillag pedig egy olyan valamire jött ki, amit idáig soha nem is mértek:)) Azaz egy új valami. Rá is keresek majd, hogy mit mér. Szintén alig tér el, de a másiknál erre se lett volna csillagom, mert nem is volt ilyen nevű dolog benne... Úgyhogy az új rendszer miatt nem vihetek hibátlan eredményt a dokinak:((( Pedig szerettem volna!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr255518424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.10.28. 22:48:59

Egyszer kuldtem neked egy e-mailt egy csomo linkkel, es ez az oldal is szerintem benne volt:) Amugy a Csenge es a Kincso, errol az jut eszembe, hogy a barati tarsasagban is szinten ez a ket nev volt esedekes, vegul Blanka lett, mert olyan gyakoriak ezek is. :) Ti dontitek el a neveket; az a lenyeg; hogy tetsszen nektek. Suveges Kincso Livia. Nem rossz:) hm, ezt izlelni kell:) most itt nem tudom hangosan mondani, hogy milyen is :) Jajj, ugy ott lennek, amikor Bence rosszalkodik:))) olyan kis cukisag:) ja, es mutass rolam vmi jo fotot neki, es mondogasd neki, remelem nem felejt el, es megismer, ha hazamegyek! Puszillak

Livia 2008.10.29. 21:59:23

Kincső nagyon édes, talán már ajánlottam is Andrisnak. Igen: Kincs ő

Livia ismét 2008.10.29. 22:01:26

És hogy tetszik a Réka? Vagy a Flóra - ami szintén virágot jelent. Mind a kettő jól megy a Süvegeshez.
süti beállítások módosítása