Hi!

Annak ellenére, hogy megint borzalmas éjszakára számítottam, nem is lett vészes. Úgy fél 3-ig felkelt (felordított párszor), de utána szépen aludt negyed 8-ig. Akkor meg arra keltem, hogy dumál az ágyában:) Csináltam neki tejet, majd visszafektettem vele. Később megint nekilátott dumálni, nem akart már aludni, úgyhogy 3/4 8-kor előkaptam. Akkor boldogan ráugrált apjára, aki még aludt, de Bence lovacskázni akart rajta:) Ráült az oldalt fekvő apa derekára, és nekilátott ugrálni rajta:) Apa örült:) Én meg le voltam szarva, mert anya mindig van, de apán csak ritkán lehet ugrálni:)

Aztán délelőtt magukra is hagytam a pasikat, mert én elszaladtam vásárolni.

Az ebéd mókás volt. Általában Bencével egy tálból csemegézünk, de most apa is evett, úgyhogy mindenki ült a helyén, külön tányérral. Bence nem bírta ki, hogy ne kotorjon bele mindig a levesembe:) Néha csak azért nyúlt át, hogy az ujjacskái közé fogott borsószemet megmártsa az én levesemben, és úgy egye meg utána:) Néha nokedliket pakolászott át hozzám:) Édes volt nagyon:) A második fogással viszont már 'gondok' adódtak. Tegnap este alig lehetett leválasztani a frissen készült hagymás tört krumpliról, úgy ízlett neki. Az volt a mai ebédünk amúgy, de szinte hozzá se szagolt, mert volt cékla!! Nem tudom írtam-e, de szerdán Líviáéknál is volt cékla, és imádta. Régebben nem kapott, mert nem tudta volna elrágni, de már igen. És imádja! Konkrétan, ma alig tudtam két kis villányi krumplit tömni a szájába 2 cékla közt. Fasírtot még annyit sem. Még az asztalra is majdnem felmászott, úgy nyújtózkodott át az én tányéromhoz is, hogy kilophasson belőle egy fél céklát, míg apával beszéltem. Persze csupa piros a két marka, az egész feje, de szerencsére még nem fogott össze semmit a lé. Jól be van öltöztetve partedlibe az ebédhez:)

Mivel korán kelt, ezért fél 1-kor betettem az ágyba. Azt az ordítást, amit levágott! Le sem akart feküdni, nyújtotta ki a két kis kezét, hogy vegyem ki. Én meg beletömtem egy cumit a szájába, rárivalltam, és lenyomtam az ágyba, hogy alvás:) Majd rázártam az ajtót. És láss csodát: onnantól egy hang el nem hagyta a szobát, már aludt is! Kb. 1 és 63/4 órát aludt! De tudtam én, korán kelt, nem aludt sokat. Ez nem a 'haladékadós' nap, mert későn kelt:) Igazam is lett.

Alvás után Lívia jött értünk, és kivitt minket a Gellért-hegyre. Csodás idő volt, melegen sütött a nap. Azt a játszóteret nem találtuk meg, amit kerestünk (lehet, hogy nem EU konform, és már rég lebontották), de Bencét ez nem érdekelte nagyon:) Futott kb. 5 km-t, minden irányba:) A legjobb az volt, amikor ilyen domboldalakon mászott fel-le. De olyan meredek részeken, hogy én nem mentem volna utána. És egyszer sem gurult le! Annyira ügyes volt! Nagyon kis büszke voltam rá:) Volt sok érdekes avar, meg kavics, meg járdaszegély... Lényegében új terep volt, és minden érdekesnek bizonyult:) Nagyon élvezte, el se fáradt, egyszer nem kéredzkedett fel a karomba. szedett nekünk ágakat, kavicsokat, tobozt, úgyhogy sok ajándékot kaptunk tőle:) A sétáló nénik, bácsik (főleg az öregek) ott olvadoztak tőle, amit meg is értek:) Én minden nap látom, egész nap, és még így is olvadozok tőle mindig:)

Viszont volt egy érdekes szituáció:) Jött egy család - nagymama, nagypapa, lány (anyuka), kisbaba. Bence ott szaladt előttük, mi meg jól le voltunk maradva. Aztán Bence fogta magát, felment a járdára, és lehasalt. Nagymama megállt mellette, és közölte velünk, hogy Bence bogarat fogott, és nem mozdult mellőle, míg oda nem értünk. Én meg nem értettem a dolgot. Jó, bogarat fogott, mi köze hozzá, miért áll ezért le? :)) És miért közli velünk? Nekem komolyan eszembe nem jutna megállni egy gyerek mellett és bevárni az anyját azért, mert a gyereke bogarat fogott. Vagy attól félt, hogy talán Bence megeszi? És vigyázott rá, míg oda nem érünk? :) Vagy simán attól félt, hogy a gyerek megfogott egy bogarat, és az volt annyira veszélyes esemény, hogy bevárjon? Lehet, hogy hisztérikusan rohanva kellett volna közelítenem, sikítva, hogy "Bence engedd el, nem fogunk bogarat!!" :))) Tehát máig nem értem, hogy mit akart ezzel közölni, és miért állt le. Bencével közölve lett, hogy nagyon ügyes, megnéztük az áldozatot, aki az elkapástól kimúlt, és miután hiába bökögette tovább, és a bogár nem mozdult, mentünk tovább. Micsoda események:) Rég vadászott egy ilyen bodobácsra, Őrmezőn is milliószám voltak, de most sikerült először elcsípnie (azaz leböknie egyet:)

Fél 5 körül értünk haza. Na, most akkor itt meg is jegyzem, amit régóta akarok. Bence féltékeny!!! Már egy ideje amúgy, csak mindig elfelejtem megírni. De most is, amikor Lívia elköszönt, és adott puszit, Bence egyből nekilátott visítani, és támadni:) Bár a támadás nem ért célba:) Ha megyünk el pl. anyuéktól, akkor ugye Bence már a karmon ül, azaz közel a fejemhez. Ha ilyenkor valaki puszit meg nekem adni, akkor kivágja a hisztit, és próbálja eltolni tőlem a zaklatót:)) Legyen az anyu, vagy apu:) Fú, nagyon ki van kelve magából, hogy az anyját így megközelítik:) Azt csak neki szabad:) Annyira édes:) Tök jó, hogy ennyire szeret, és ilyen kis féltékeny:) Ma apával is kipróbáltuk a dolgot, bár nem előírásszerűen, mert Bence nem a karomon ült a fejem mellett, hanem a kádban állt. Mi meg ültünk előtte, de azért elég közel. Apa nekilátott puszikat nyomni a fejemre, Bence meg egyből hangot adott nemtetszésének. de csak egy kicsit, utána nem hisztizett tovább, és nem is támadott. De nagyon árgus szemekkel figyelt minket! Le se vette a szemét rólunk, és nagyon-nagyon figyelt:) De nem volt hiszti. Aztán én adtam apának puszikat, és arra sem reagált, csak figyelt. Úgyhogy apa és anya puszilgathatja egymást:) Milyen kis okos:) Csak gondolom azért ne annyira, hogy ő kimaradjon a szeretgetésből, mert azért mégis ő a világ középpontja:) Ugye:)

Most este kivételesen szépen elaludt. Szerintem lámpaoltás után már nem is dumált, fel se kelt, csak elaludt. Tehát olyan 3/4 8 körül. Pedig 1/4 8 után kicsivel tettem ágyba a vacsijával. Úgyhogy rekordidő alatt elaludt. Mégis jót tett a friss magaslati levegő:)

Holnap még nem tudom mi lesz a program. Apa nem megy sehová, úgyhogy tervezzük, hogy esetleg elmegyünk valamerre gyerekestül. De vásárolni akarunk holnap, azt viszont Bence nélkül, úgyhogy majd még kialakul:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr795518419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori 2008.10.24. 21:39:35

Jajjj, de cuuukiiiii:) Bence nagyon edes:) es en kimaradok az ilyen elmenyekbol:( nagyon vigyazzatok Bencere, o egy kulonleges leny:) es milyen kis okos:) Persze Elodke is okos, meg aranyos, csak sokszor olyan szomoru, es o nem produkal ilyeneket, mint Bence:) Meg Lena is, csak o meg kicsi:) Na puszillak, olvasom am a blogot; es elnezest, hogy nem kommentalok sokat!!!
süti beállítások módosítása