Medellin 2008.10.07. 20:53

8. hónap indul

Hi!

 

Ma Bence még pocsékabbul aludt, mint tegnap. De legalább kiderült számomra, hogy azért, mert nem kap rendesen levegőt. Nincs megfázva, de el volt tömítődve a kis orra. És az orrszívó meg nem szedett ki semmit, csak átmenetileg felkente a dugaszt  az orr belső falára… Szegény, olyan kis bolond volt! Ott senyvedett, én meg felkapcsoltam a sólámpát, hogy lássak valamit orrszívás közben. Ahogy közelítettem az eszközzel, ő gyorsan kikapta a cumit a szájából, és mint valami éhező, kikapta a kezemből az orrszívót, és bekapta, mert azt hitte, hogy cumisüveget nyújtok feléL Pedig nyitva volt a szeme (félig), de nagyon félálomban voltJ És utána milyen sírást vágott le, hogy az nem innivaló! Rohantam is ki egy kis vízért, hogy vissza tudjon aludni nyugodtanJ Úgyhogy volt program éjszaka. Az orrát meg csak délelőtt tudtam végre kitisztítani, akkor már láttam mindent, meg pozícióba is tudtam vágni a gyereketJ

 

Délelőtt is szép idő volt, de nem mentünk le, mert ma is takarítottunk kicsit. Pl. nagyon ügyesen porszívózott. 10 cm2-en nagyon tiszta lett a talajJ Mert ugye kb. 10 centit tud csak ide-oda tologatni, ha fogja a csövetJ Nem sokra rá, viszont nagyon összevesztem vele, sírt is! Mert általában nem érdekli, ha veszekszem vele, míg ha nagyapja rádörren, akkor egyből eltörik a mécses…J Tehát, épp szedtem le a ruhákat a szárítóról, és vittem be pár vasalnivalót a nappaliba, amikor mit látok? Bence áll egy nagy fehérség közepén, nagy fehér nadrággal (ami terepszínű eredetileg), kezében egy doboz hintőporral, amit épp lelkesen szór kifelé… Fúúú.. Hát nem örültem. Mehettem vissza a porszívóért pl., amivel véletlenül fejbe is kólintottam Bencét picit. De sírni se mert nagyon, mert tudta, hogy most nem foglalkoznék vele, és nem puszilgatnám meg a fejétJ Nyilván érzékelte a valamimet (negatív kisugárzásomat, megváltozott rezgésszintemet, elváltozott színű aurámat, akármimet) J Tényleg nagyon dühös voltam, pedig ritkán vagyok.

 

Ebédre paradicsomos káposzta volt, és nem voltam biztos benne, hogy ízleni fog neki (a többi lehetőség még rosszabb volt). De nagyon ette! Meg is lepődtemJ Aztán aludt egy bő órát. Azaz későn aludt el, és nem aludt igazán sokat.

 

Délután lementünk a játszótérre. Sürgetésemnek köszönhetően 20 perc alatt megtettük a 2 perces utatJ Megint talált egy játék babakocsit, először azt tologatta hosszasan (és boldogan), majd egy hatalmas gumilabdát. Utána a kutyust nézegetett, aki a kerítés mellett játszott kint. Úgyhogy most sok érdekes programja volt, pedig nem is jártunk a csúszda, és egyéb játékok közelébenJ

 

Itthon aztán megint pocok voltJ Feljöttünk, kapott szőlőt. Apa épp akkor ért haza, amikor szőlőztünk. Bence meg nagyon ágaskodott ültében, hogy szőlőszemet tudjon dugni apa szájábaJ Nem is kevesetJ Utána meg úgy adott nekem, hogy már konkrétan a szájából vette ki a félbeharapott szőlőszemet, hogy inkább nekem ajándékozzaJ Nagyon kis rendes babaJ

 

Aztán ráhagytam apára, én meg lementem a pincébe lomtalanítani. 2 pincére való lomot szedtem ki belőle, így már csak félig van tele a pinceJ Addig a fiúk meg új játékot találtak ki. Bence feküdt hanyatt a szőnyegen, apja meg fel-alá húzogatta a lábánál fogva a szőnyegenJ Bence imádta! Amikor cseréltünk, hogy Süvi kiviszi a ház elé a lomokat, amiket kikészítettem a lépcsőházba, addig én húzogathattam a gyereket, mert esze ágában nem volt felkelni a földről. Az jobb móka volt, úgy hátonJ Viszont utána nem akart fürdeni. Amikor engedtem a vizet, akkor sem szaladt be - ott szokott állni a kád mellett, nézi ahogy folyik a víz, és alig tudom leszedni róla a ruhákat, úgy menne be. Úgyhogy most úgy kellett külön becipelni, de 4-5 percnél többet tuti nem töltött el a kádban, hiába adtam neki oda minden játékot! Mondjuk megfürdettem, mármint egy perc alatt leszappanoztam és öblítettem, a de fél órás játékból nem valósult meg semmi. Nem tudom miért nem.

 

Az elalvás megint nem volt 2 perc. Mostanában így vagy úgy, de mindig aludt 8-ra. Az elmúlt napokban meg még fél 9 körül is felsír félálomban.

 

Ma már hivatalosan is megkezdtem a 8. hónapot. És pár nap múlva (csütörtökön) betöltöm a 32. hetet. (A 40-ből.) És 2 nap múlva ultrahang!

 

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr375518403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2008.10.08. 13:55:24

Végigolvastam az elmúlt napokat, nagyon élvezem a naplódat, néha jókat nevetek:) Bocs, hogy nem írok minden egyes bejegyzésnél kommenteket, tudom, hogy nem várod el, de biztos jólesne! :) Puszillak
süti beállítások módosítása