Medellin 2008.08.31. 21:54

Katáéknál

Hi!

'Örömmel' jelentem, hogy ma éjszaka még annyit sem aludtunk, mint Balcsin a legrosszabb napon. Valószínűleg ez még a nyaralás mellékhatása. Már több helyen olvastam, hogy nyaralás után a gyerek nem akart egyedül aludni, stb. Hááát, nálunk is ilyesmi lehet most. Amikor már negyed órája simogatom a hátát, mozdulatlan, csendben van, látszólag alszik, én meg kisettenkedek a szobából, egyből nekilát ordítani, amint átlépem a küszöböt... Egyszerűen megérzi, vagy nem tudom:) Most éjszaka a leghosszabb időtartam, amit egyhuzamban tudtam alvással tölteni, az 2 óra volt. 1/2 12-től 1/2 2-ig. Innentől egy órás, meg tíz perces alvások. Egyszer egy és negyed órát volt ébren, egyszer 'csak' bő fél órát, de ezek mellett óránként kelt fel. Vagy sűrűbben. Nem tudom. De ma anyuéknál alszik végre!! :)

Késő délelőtt átmentem Bencével anyuék szomszédjához, Katiékhoz, mert fel akarták köszönteni Bencust névnapja alkalmából:) Csak ugye nyaralni voltunk, aztán nem tudták előbb. Kapott szép farmernadrágot, meg egy szép kék pólót, meg egy tábla csokit, amit én fogok megenni:) Aztán mentünk anyuékhoz, megebédelt, és lefeküdt aludni. Alvás után pedig mentünk Katáékhoz!

Tegnap beszéltem Fenrisékkel, és azt beszéltük meg, hogy átmegyünk hozzájuk délután, és a játszhatnak a babák:) Volt sok, rengeteg játék, Bence nagyon tobzódott:) Főleg a zenélős játékok tetszettek neki. Mini szintetizátor, gitár (na nem pengetős, hanem gombokat kell nyomogatni, és akkor villog, meg zenél), állatos vonat, stb. Sok zenélős cucc. Meg Gabi készített gyümölcssalit is, meg szendvicseket. És nagyon mókás volt, mert Bence egyből beállt szájat tátani, amikor Katát kezdte etetni:) Úgyhogy két babát etethetett egy tálból, két kanállal:) Amúgy istenes dolgom volt, mert ugye én gyereket várok, én csak üljek és pihenjek, majd ők felügyelik a gyereket:) Úgyhogy etették-itatták, cipelték a fenekét, rohangáltak utána a kertben, és még a száját is törölgették, ha folyt a nyála:)) Mert persze mentünk le a kertbe is. Volt homokozó, meg kutyák, meg kavicsok, meg sok érdekes dolog:) Csúszda, hinta, kismotor, kisautó, labdák... Szóval tényleg minden volt:) Még üres medence is, amiben jókat lehetett topogni:) Mert fürdéshez nem volt elég meleg ugye. A két baba egész jó elvolt. Nem volt se verekedés, se nagy hiszti, se féltékenykedések, vagy irigykedések. Inkább adtak egymás kezébe játékokat! Kata már nagyon beszél, már 3 szótagos szavakat mond! Sőt, el tud számolni 8-ig. Mondja, mutatja. Gabi könyvében megszámolta a fejezeteket, hogy 8 van belőle... És tanulja a betűket. Kérdezni, hogy az milyen betű. Teljesen el vagyok képedve, mert ugye 2 és fél hónap a korkülönbség köztük. Bence 2 és fél hónap múlva tuti még szavakat sem fog mondani, nemhogy számolni...:))) És az én férjem volt elmondások alapján az a gyerek, aki már nagyszerűen olvasott, mire suliba ment (én ott tanultam meg olvasni szerintem), erre Kata már addigra meg fog tanulni olvasni és számolni, mire óvodába megy:) Bár, Mozart volt az, aki már 3 évesen komponált? Úgyhogy ilyen is van:) Én meg csak ámulok és bámulok:) Katának már találtak jó ovit is, most fogják beíratni. Mert legalább egy évvel előre kell. És 2 és fél évesen már fel fogják venni, nem kell megvárni a betöltött hármat. Mondjuk fizetős, úgyhogy ott nyilván más szabályok érvényesek. Legalább megtudtam egy közelítő árat. Itt 40ezer forint egy hónap. De rengeteg szolgáltatás van benne, ami amúgy szintén csomó pénzbe kerülne, ha a szülők egyénileg akarnák megoldani. Gondolok itt uszodása, korcsolyára, mindenféle foglalkozásokra. Meg nem sima menza van, hanem spéci kaja (gondolom jól meg van válogatva, esetleg bio alapanyag, stb). Meg tisztított víz van, azaz a rendszer fel van szerelve víztisztító berendezéssel. Bence is csak ilyen vizet iszik amúgy, mi ugye anyuéktól hordjuk neki az ivóvizet:) De lassan mi is nekiláthatunk ovit keresni ezek szerint:)

Fél 7 körül jöttünk el, addigra fáradt el a babám, és vittem vissza anyuékhoz. 8 után aludt el nem sokkal.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr505518363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása