Medellin 2008.08.21. 21:25

Vérvétel

Hi!

Ma nem alvós hírekkel kezdeném, hanem a lányommal. Valami elképesztő, hogy mennyit mozog! Este úgy fekszem le, hogy rugdal, reggel úgy kelek fel, hogy rugdal, és amúgy is. Álló nap jár a keze, lába. Pedig most még pici! Mi lesz itt, ha már 3 kiló körüli nagy baba lesz a hasamban??:) Úgy kell majd összefogni a hasamat valamivel:)) Simán hastáncot fogok járni az utcán, annyira benne van a bugi a lábában:) Én nem emlékszem, hogy Bence ennyit mozgott volna. Kizárt dolog. Emlékszem, hogy vele feküdtem a hátamon, és ott koncentráltam, hogy akkor most mozog-e, meg ha odateszem a kezem, akkor arra reagál-e. Lányom meg egész nap tapos belülről, ha meg valahova odateszem a kezem a hasamra, akkor egyből ott rúg. Mondjuk remélem ez fordítottan arányos. Mármint Bence nyugodt baba volt a hasamban, de mióta megszületett, azóta nem áll le:) Remélem a kislány pedig végigugrálja a 9 hónapot, és megszületés után végre lenyugszik, és egy kis angyalka lesz, mint amilyennek a lányoknak kell lenniük:)))

Bence ma nagyon sokat aludt anyuéknál, valószínűleg több, mint 13 órát. Én keltettem 1/4 10-kor. Bár éjszaka voltak rossz időszakai, felületes alvásai, lehet, hogy ezt pihente ki:) Cserébe fél 10-kor már úgy dörgölgette a szemét, hogy csak na! 1/4 1-kor már édesdeden aludt! 3 órával a reggeli ébredése után! :)) És majdnem aludt is 2 órát:)

Délután jöttek hozzánk a tatabányai rokonok, és hozták Dominiket is. Bence kapott sok új játékot! Kapott egy rendőrautót, egy telefonálós autót, meg egy szuper könyvet, ami olyan, hogyha kinyitja a lapokat az ember, akkor térbe kiugranak az ábrák. Na, ezt most jó elmagyaráztam, de remélem tudjátok miről beszélek:)) Bence délután nagyokat pancsolt Domival a medencében, meg sokat mászkált a kertben. Már a nagy lépcsőkön is ügyesen tud akár egyedül is közlekedni, ha akar. Max. négykézláb mászik fel, vagy ülve le, de nem kell neki mindenképp segítség! Egyre egyszerűbb dolgunk lesz vele, nem kell kísérni mindenhová:) (A lányom taposógépes kardio-edzést tart a hasamban.) Volt mindenféle finomság is, de most sem evett sokat. Tuti a nagy meleg az oka. Késő délután egyszerre 3 sütinek is nekiugrott azért:))

Estére átvittem Líviáéhoz, ma ott alszik. Ugyanis - képzeljétek - holnap megint megyek vérvételre!! Ilyen szívatást még nem láttatok. Főleg ennyire értelmetlent! Reggel nyitásra odamásztam a löttyömmel, szépen beálltam a sor elejére, és jelentkeztem döfésre. Majd tudatták velem, hogy akkor most levesznek egy vért, és a másik döfésre mondjuk holnap kell visszajönni. Vagy amikor szimpatikus. Már nem egy napon veszik le a terheléses vért. Úgyhogy akkor hozzam majd magammal a vizet meg a cukrot, és meg kell innom, amikor mondják. És utána várjak 2 órát. Értitek? Mert én nem. Mi retkes izéért nem lehet egy napon levenni, mint idáig? Miért kell kétszer bemennem emiatt éhgyomorra? Meg amúgy az összes kismamának, akiknek általában azonnal enni kell ébredés után, meg napi sokszor keveset, mert muszáj. Aki nem hiszi, próbálja ki. Szóval eleve ezt a részét nem értem. Akinek gyereke van már, az meg persze oldja meg egy héten kétszer is, hogy reggel 6 és 10 között legyen felügyelete. Nyilván senki nem fog felkelteni egy babát, hajnalban bevinni magával, és ott ülni vele 2 órát. Ez egy vicc lenne, lássuk be. És aki nem tudja lepasszolni már este nagyszülőknek? Apa vegyen ki szabit egy vérvétel miatt akkor. Pl. Ezen kívül: ha már így alakították, akkor mi értelme van, hogy ott kell meginni??? Mi lenne, ha meginnám otthon, szépen elkészülnék, és végül bemennék 2 órára rá vérvételre. Nem. Ott kell meginni, és várni 2 órát. Különben biztos minden kismama csalna. Nyilván megéri kockáztatni vele a gyerek egészségét. Mert a terhességi cukor nem gyerekjáték. Koraszülés, beteg újszülött, stb. problémák lehetnek. Nyilván senki nem csalná el a 2 órát... Nem baj. Gyere be kétszer hajnalban, éhgyomorra, és ott várakozz. Ennyi értelmetlenséget egy rakáson nem láttam még. Idáig bement az ember, vérvétel, lötty, 2 óra várakozás, vérvétel, csók. Most meg? Kinek a hülye agyából pattant ez ki mégis?? Eleve a lötty! Máshol, más kórházakban, vidéken az van, hogy egy pohár tej + zsemle. Aztán nézik a vércukrot. Csók. És így meg tudják állapítani, ha gond van. És így is születnek gyerekek. Nahát. Borzalom ami itt folyik az egészségügyi ellátásban. De főleg értelmetlen.

Úgyhogy szegény babám megint le van passzolva, én megint kelhetek 6-kor (és akkor legjobb esetben végzek 9 - 1/4 10 között.) Utána megint egy könnyed nap következik. Rohanás gyerekért, rohanás anyuékhoz - Reniék jönnek délelőtt, - utána délután vásárlás Bencének, nekem ruhákat. Úgyhogy a kevés alvás és csapolás, meg éhezés mellett jó sűrű napom lesz.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr405518358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása