Medellin 2008.08.17. 21:24

Babazsúr

Hi!

A mai éjszakánk egy fokkal jobb volt az előzőeknél. Éjfélig rengetegszer kellett bemennem hozzá, de éjfél után csak 2-szer. ÉS csak kis időkre. És aludt reggel 7-ig! Igen, az nagyon mókás volt:) Estére nyitva hagytam nála az ajtót, hogy ne kelljen mindig nyitogatnom, ha már úgyis 5 percenként megyek be:) Ez ugye annyit jelent, hogy reggelre nincs sötét a szobájában. Tehát, felkeltem 7-kor. Csak úgy. Mondom, akkor adok enni a cicának, készítek Bencének is reggelit, beadom neki, utána visszafekszem. Odáig stimmelt is, hogy beadom a reggelit:) Megyek be, Bence ott fekszik az oldalán nyitott szemmel, bámul maga elé, majd ahogy észrevett felpattant, és vegyem ki:) Tehát vagy a fényre, vagy csak úgy felkelt, de nem sírt, hanem nézelődött - ha már látott. Úgyhogy ebből kiindulva ma kísérletet teszek, és a redőnyt nem hermetikusan lezártra húztam le. Reggel menni fog be a fény a réseken. Kíváncsi vagyok, fog-e reggel jelezni, hogy ébren van, és vegyem ki, vagy simán elgagyog és nézelődik majd:)

9-től már nagyon nyűgös volt a pockom, nem jó neki mostanában ez a korai kelés. Sokkal jobb volt minden szempontból, amikor 9-kor kelt. Az 13 óra éjszakai alvást jelent + délután is időben fekszik le. És úgy is kel, hogy kihúzza az esti fektetésig. Jelenleg az van, hogy már késő délelőtt tök nyűg a gyerek, utána alszik nagyon hamar délután, korán is kel, majd egész késő délután megint tök nyűg, és hamar ágyba is kell raknom. És mégis csak 11 órákat alszik. Legalább aludna 12-t, ha már nem 13-at...

Úgyhogy amikor átmentünk anyuékhoz 1/2 11-kor, akkor mondtam is neki, hogy kivételesen próbálja meg még most délelőtt lefektetni a gyereket, és akkor aludjon most egy órát, meg majd 3 és 4 között, és akkor hátha jó lesz. Ebből végül az lett, hogy Bence majdnem 2 és fél (!!!) órát aludt, és estig kibírta:) 11-kor ágyba lett téve, 5 percen belül el is ájult, és negyed 2 után kelt fel... Akkor kapott csak ebédet is.

Persze azért így is volt hiszti délután, de nem a fáradtságtól:) Én pl. kint készültem a kertben a zsúrra, Bence viszont nem j9hetett ki, mert senki nem tudott figyelni rá, egyedül meg nem kószálhat a medence környékén... Úgyhogy ott nyávogott a teraszon:(

Az első vendégek 4 körül érkeztek, majd 5-kor, meg még utána:) Bence szerintem elég jól érezte magát. Pl. amikor Máté a homokozóban játszott, akkor Bence is bemászott mellé, és homokozott:) Pedig magától ritkán mászik be:) Vagy amikor Elődke autózott, akkor szaladt utána:) Mert neki még nem nagyon megy, de az tetszik neki, ha más repeszt:) Igazából a játszótéren nézte el a többi gyerektől, hogy mit is kell csinálni. De ő még alig tologatja magát pár centit (néha métert) ide-oda, még nem tud száguldozni:) Aztán minden gyerek megtalálta a kedvére való:) Egyik homokozott, a másik autózott, a harmadik a medencében pancsolt. A harmadik alatt természetesen Bencét kell érteni:) És persze mindig a mélyvíz kellett volna neki, rajtam meg nem fürdőruha, nem tudtam bemenni vele. Ez is egy alap volt a hisztire: nem mehet a mélyvízbe. vagy nem mehet a vízbe:) Mert miután felöltöztettem, utána nem engedtem már medencézni. Ő meg persze mindig ment volna. Dobálta be a kacsáját. De ha elvittem a gyereket a kert másik végébe, akkor is egyből nekilátott gyalogolni a víz felé...

Kapott ajándékokat! Kapott gumikacsát és gumihalat:) Mert Norinának is van, és Bence mindig azt akarja elcsaklizni:) Meg kapott pici lapátot! Mert mondtam Mercinek, hogy azt elhagyta az olaszoknál:) Zsuzsiéktól is kapott csomó dolgot! Kisautót, felfújhatós csónakot (vitorlást), mert egy igazi bögrét, amiben egy plüss tigris ült:) Én meg kaptam 3 féle csokit is, de csak Merciékét tudom, hogy tőlük:) A másik kettő nem tudom honnan van, este csak úgy ott voltak:) ehet, hogy Süvinek adták oda, míg én gyereket kergettem:)

A kisbabásoknak könnyű dolguk volt. Ültek a fűben a fekvő babákkal:) A 2 évesekkel sem volt gond, ők már tudnak vigyázni magukra, illetve értenek mindent, ha szól nekik az ember. Lehet velük társalogni is:) A legnehezebb dolgom természetesen nekem volt, meg időnként Süvinek, mert Bence csak megy, aztán a nyomában kell lenni. Mert épp fejest ugrik a medencébe, vagy legurul a lépcsőn, vagy akármi:) Persze lehet, hogy nem, de nem akarom kipróbálni...

7-kor szépen elment mindenki haza, úgyhogy Bence is ágyban volt 8-kor. És egy hang nélkül aludt el! És nem volt amúgy nyűgös előtte, mert annyi dolog kötötte le a figyelmét, hogy nem ért rá nyűglődni:)

Összességében jól sikerült a buli, bár ketten is lemondták (Fenrisék betegség miatt, Katáék vitorlázás miatt). Én sajnos jóval kevesebbet tudtam foglalkozni a vendégekkel, mint akartam, és alig tudtam 2 szót váltani velük, mert a gyerek kötötte le minden időmet:) Amikor apa felügyelt rá , akkor meg a fejemet tömtem gyorsan:) Anyu sütött nekünk 2 tálca pogit, én egy sütit sütöttem (azaz anyu sütötte meg a tésztát, miután elkészítettem). Csináltam szendvicseket is, amikről azt hittem, hogy kevés lesz, erre maradt csomó alapanyag. Mert csak a felét csináltam meg, hogy ne száradjon kint.

Délelőtt, míg Bence aludt, vettem a Tesco-ban sok szép szalvétát, poharat, meg ilyen mókás dolgokat (egeres lufik díszítésnek), úgyhogy talán azok is dobtak a hangulaton. Egyébként meg úgy gondolom, hogy egy babás családnak minden program, amire végre elmehetnek gyerekestül, az fantasztikus:) Nem a szokásos, hogy otthon ülnek-e, vagy a nagyszülőkhöz mennek:)

Körülbelül ezek történtek, de most már kilépek, mert reggel 7 óta vagyok talpon, azóta most ülök először a fenekemen, de ez sem pihentető ülés épp:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr805518354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása