Hi!

A mai napunk sokkal jobb volt! Igaz reggel megint korán kelt, de hát korán is aludt el este...

Délelőtt lementünk a játszótérre. Szerencsére ma már voltak lent ismerős gyerekek, és mi is többet voltunk ma lent. Volt pacsálás is:) Sok vödör víz ki lett öntve a fű mellé, és abban lehetett tocsogni:) Meg beleülni persze..:) Mindenesetre 3 vidám baba futkározott benne, köztük Bence is:) Ma csak egy kicsi hiszti volt, hogy nem engedtem neki megenni a földről összeszedett (szerintem) ringlót. Mert az ott hullik a fáról. Amúgy egész jól elvolt. Dávid is lejött ma, de szerencsére nem érintkeztek:) Igaz el sem mertem mozdulni Bence mellől:) Viszont az egyik kislány, Barbi, szintén meghülyült:) Mondta is az anyukája, hogy inkább ne engedjem a fiamat a lánya közelébe:) Nő a foga, nyűgös, hisztis, és elkezdett harapni is mellé! És még meg is van fázva. A lány tényleg rosszabb volt, mint Bence az elmúlt napokban:) Percenként látott neki ordítani v.mi miatt. Többször akart beleharapni az anyja kezébe, aki ilyenkor rácsapott a kezére. Akkor meg azért bömbölt. Dávid is jól megszorongatta ölelés és puszi címen, úgyhogy az ő kezébe is harapott egy nagyot:) Tudom nem szép dolog, de én örültem neki:) De aztán fáradtnak tűnt a porontyom, úgyhogy inkább felvittem. Nem volt nyűgös, csak nem nagyon mozdult el a lábam mellől, és ölben akart lenni inkább.

Az ebédnek ma nagy sikere volt nála:) Imádta a túrógombócot. Szerintem rengeteget evett meg belőle!:) Utána a szokásos másfél óra alvás.

Kicsit tartottam a délutántól, de végül nem volt gond. Igaz elég rendhagyó délután volt, mert nem mentünk le a játszótérre. Bencén úgy láttam, hogy egész jól elfoglalja magát, nem nyűgösködik, viszont kint 70 fok volt. Nem tudtam, hogy én leszek-e előbb rosszul, vagy ő lesz-e teljesen nyűgös, ha ilyen időbe lemegyünk. Későn le lehetett volna menni, de addigra meg már ugye fáradt volt, mert délután 2-kor kelt fel. Hamar fektettem le ebéd után. Úgyhogy egész délután a 4 fal között voltunk, de ma ez nem zavart egyikünket sem:)

Viszont megint új dolgot produkált, aminek baromira nem örülök! Történt, hogy kimentem a spájzba üdítőért, meg vízért, hogy készítsek neki inni. Mentem még be a szobába a cumisüvegért, erre mit látok?? Bence áll az éjjeliszekrényen (!), és gondosan vizsgál egy szekrény oldalára kiakasztott képet. Fogalmam sem volt, hogy miként került oda, de délután még megtekinthettem párszor a produkciót. Mondjuk azt nem tudom, hogy a lemászással mi lenne a helyzet, mert minden alkalommal én szedtem le. Pontosítok: nekem kellett leszedni, miután jelezte, hogy most már le akar szállni, és segítsek:) Mert persze ott őrködtem mellette, hogy nehogy leessen. De nagyon óvatos, tudja, hogy magasan van. Mindesetre az első sokk után, hogy megláttam, gyorsan lefényképeztem, hogy mi történt. Felesleges volt így elsietnem, mert igazából bármikor készíthetek majd ilyen képet.. Attól félek... (Most nem tudom a képet feltölteni, mert apa horgászni van, és elvitte a gépet. Tegnap is vitte, így le tudta fotózni élete eddigi legnagyobb pontyát, amit fogott:) Bár tudom, hogy valahol olvastam/hallottam róla, hogy a gyerek amint tud járni, a szekrény tetejére is felmászik, meg olyan helyekre, amit sosem hinne el az ember. De nem hittem, hogy már egy 16 hónaposnál emiatt kell izgulnom.. Hogy fogok így kimenni mellőle mosogatni? Szennyest betenni? Enni, inni valamit? Bármikor felmászhat, és leeshet! (Azt ne javasolja senki, hogy tudassam vele, hogy nem szabad, mert felesleges. Lenne sok-sok csúnya hiszti, és utána úgyis felászna, ha nem látom. Vonzók ám azok a képek! Lehet le kéne szednem őket? Nem is rossz ötlet. Nem lenne miért felmásznia oda!) Vagy majd párszor leesik, és nem lesz kedve többet felmászni oda. Hát persze. Ma felmászott a konyhaszékre is.

Evett ma csomó gyümit. Kb. 2 barackot és 2 körtét felszeletelve, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy megevett egy igazi, ép barackot. Felnyúlt az asztalra, kilopta a tartóból, és már szaladt is volna el vele:) De elvettem tőle, megmostam a gyümit először, utána szaladhatott. Kb. 3/4 órán keresztül ette, majd a maradékot elvettük tőle, és kidobtuk:) De frankón körberágta, alig maradt valami a magon! És a legmókásabb, hogy sosem emelte el a szájától:) Így nem is folyatta, mer folyamatosan szívta, szörcsögte, rágta, stb:) Az a pár csepp, ami meg néha folyt a karján, az meg le lett törölve mindig. Úgyhogy ügyesen és szépen, de főleg önállóan evett!

De ma amúgy is nagyon figyeltem rá, és próbáltam a kedvében járni. Ami elég hülyén hangzik, hiszen ma olyan gaz anya voltam, hogy olvastam napközben:) De amint megnyikkant, már tettem is le a könyvet, beszélgettem vele, öleltem, csókoltam, és nagyon szerettem:) Aranyos volt ma:) Viszont nagyon megkergette ma szegény jó macskát! Cicka végül felmenekült a radiátorra, Bence utána - mármint a radiátor előtt lévő fotelra - és akkor olyan történt, amilyet rég nem láttam/hallottam. Cicám felháborodottan fújt! Először nem tudtam, hogy mi ez a hang, és honnan jön:) Utána morgott is Bencére! Nagyon fel volt háborodva! Eldöntötte, hogy ő eleget menekült, most már ott akar maradni a radiátoron, és harc, akkor legyen harc! Fenyegetően fújt és morgott. Bencének is szóltam, hogy hagyja békén a cicát, mert ez már nem játék, nem örül neki. És láss csodát: Bence lemászott a fotelből! Vagy nekem fogadott szót, vagy pedig érezte a macskán, hogy nagyon 'negatív':) Ennek igen örültem, mert nem kéne úgy megtapasztalnia a fújás és morgás jelentését, hogy egy nagy, karmos cicapofon kíséretében... Mondjuk nyilván nem is hagynám...

Ma kétszer is 'beszélt':) Vagyis értelmeset mondott, bár nem hinném, hogy direkt és jelentéssel:) Egyszer azt kiáltotta, hogy "nem", egyszer meg azt mondta, hogy "anya-anya-anya". Így egyben:) Hasonlót szokott mondani, csak nem tesz "a" betűt az elejére:) Akkor meg már nincs semmi értelme ugye:) Úgyhogy ez is csak véletlen volt, de azért nagyon örültem neki, és jól megköszöntem:))

Holnap megint korai kelésre számítok, mert fél 8 körül már aludt ma. Amit nem csodálok, mivel délután 2-kor kelt...:) Holnap délután átmegyünk kicsit anyuékhoz, ott fog aludni, este pedig megyünk szülinapozni. És valószínűleg Líviáéknál fog aludni este.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr375518350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása