Hi!

Tegnap délelőtt megint lementünk a játszótérre, Bence megint sokat lógott az ajtón, meg labdázott, meg homokozott, meg megint nyakig koszosak lettünk:) Ja, eszem megáll. Képzeljétek, az egyik anyuka, aki lényegében nem ismerek - mondhatni senkit sem ismerek -, őt is csak látásból, egyszerűen megkérdezte tőlem, hogy a gyermekemet nem zavarja-e, hogy a lábujja kilóg a szandálból. Tájékoztattam, hogy fogalmam sincs, de a fiam emiatt még nem panaszkodott... Most komolyan! Ti el tudjátok képzelni rólam, magatokról, meg úgy általánosságban, hogy egy tök idegen anyukától számon kéritek, hogy a gyerekén miért nagy/kicsi a cipő/sapka, póló, akármi. Odamegyek valakihez, és azt mondom neki, hogy "Hé, te! Nem zavar, hogy a kölköd pelenkája már a térdéig ér, és tisztába kéne már tenned?!" Én annyira nem értem, hogy honnan veszik egyesek a bátorságot, a jogot, bármit, hogy egyszerűen tapló parasztként, mezei bunkóként viselkedjenek. Engem mindig meglepnek az ilyenek, mintha még mindig nem fogtam volna fel, hogy az emberek túlnyomó többsége sötét paraszt. Csak olyan rossz, hogy szemtől-szembe kell ilyeneket megtapasztalnom. Nem zavar-e, hogy kicsi a lábára a szandál... Hát komolyan nem térek magamhoz:) Amúgy zárójelben megjegyezném, hogy nem kicsit rá, csak jól kitolja elöl a lábujjait, és azzal kapaszkodik a papucs orrába, míg a sarkánál van még csomó hely. :) Ha simán ráadom, akkor a nagylábujja épphogy túllóg a szandál peremén.

Utána szokásos ebéd, alvás jött, majd 3-kor lementünk Sukoróra. Lent a fák árnyékában fel lett állítva asztal, székek, napernyő, kismedence, úgyhogy nagyon lazultunk:) Bence szilvákat lopott az asztalról, mosdatta őket a vízben, pacsált a medencéjében, meg rosszalkodott. Persze most, hogy lent voltunk és nem volt honnan lejjebb gurulnia, mindig megtalálta a lépcsőt, hogy majd felmászik, mi meg leshetünk, hogy le akar-e gurulni épp:)

Este még kiszaladtunk apához, vittünk neki horgászáshoz ezt-azt, úgyhogy Bence meglepte a vizet a stégről, meg gyalogolt sokat. Persze Líviával fogtuk az összes kezét, mert túl közel volt a tó:)

Este aránylag időben elaludt és egy mukk nélkül aludt reggel 7-ig. Akkor viszont már világos volt, illetve felfedezte, hogy én is egy szobában vagyok vele, úgyhogy azonnal ki akart jönni. Legnagyobb megrökönyödésemre még reggelizni sem akart 7-kor! Adtam neki tejet, és nem kérte, csak menni akart bármerre! Miután végigjártuk a házat, meg a teraszt, utána sikerült végre megetetnem 1/2 8-kor:)

Amúgy egész délelőtt baromi hisztis és fáradt volt (sosem kel 7-kor, inkább 9-kor), de nem lehetett lefektetni. 2-szer is próbáltam, több, mint fél órán keresztül, de állt és hisztizett. Úgyhogy baromi megerőltető délelőtt volt, főleg, hogy egy percet sem aludtam éjszaka, mert egyszerűen reggelig nem aludtam el:) Azaz reggel sem, mert addigra Bence volt ébren:) No mindegy, lényegtelen, e nélkül is fárasztó lett volna a délelőtt a sok hiszti miatt. Délben megebédeltünk. Bence mókás volt, mert már megint cseréltünk:) Ő lett a felnőtt, én meg a baba:) Ő evett villával, én meg kézzel:) A legjobb az volt, mikor jól átnyúlt a tányéromon a villával és Dóritól lopkodta a paradicsomokat:) Azt hiszem kettőt is sikerült villára szúrnia:) Imádja a paradicsomot:) A mi tányérunknál meg csak uborkasaláta, meg kovászos uborka volt:) Mert mást ettünk, mint Dóri. Meg a halszeletet is sikerült villára tűznie, és ott rágcsálta körbe a villán:)) Annyira kis ügyes volt:) Az ebédet apa fogta éjszaka; szép nagy süllőt:)

Aztán távoztunk, és Líviával meg Dórival elindultunk Gödre, Elődke szülinapi partyjára:) Bence szerencsére elszunnyadt a kocsiban, és aludt egy órát. Gödön megint pucérra vetkőztettük a kis fenekét, és megint mehettek pacsálni Elődkével:) Volt nagy evészet is. Imádta a dinnyét! Elődkével ott álltak a nagymama (azaz Lívia) lábánál, aki felváltva pakolta a kis szájakba a szeleteket:) De a fő királyság a torta volt! Bence beleharapott a tortába, utána nem vette el tőle a száját!:))) Teli volt a szája már, de ő még ott szopogatta, meg szürcsölte, meg csócsálta a tortaszelet azon részét, ami nem fért bele a szájába:) Fülig tortás volt:) De tényleg iszonyat finom torta volt, még én is két szeletet ettem! Aztán még evett csokis kekszet is, amitől csupa csoki lett a kis keze, amit utána beletörölt a fejébe. Csokicsík képződött a homlokán és az orrán:))

Ezek után még mentünk anyuékhoz, ott dédi örült neki nagyon:) Odapisilt a szoba közepére, mert megint nem volt rajta pelus (szegénynek megint csupa melegkiütés a fenekénél, ahol a pelenka csíkja rátapad a derekára). De fáradtnak tűnt, sok élmény volt már aznap - meg kevés alvás - , úgyhogy itthon már fél 8-kor bedobtam az ágyba. És nem maradtam bent vele. De szó nélkül elvolt, néha hallottam a hangját, hogy még nem alszik, de 8 után nem sokkal már teljesen csendben volt! Egyedül elaludt! Úgyhogy legalább a nap végén nem kellett az alvással küzdenünk:)

Holnap egész napos nagy (nagy)családi party lesz anyuéknál, úgyhogy holnap is szerintem bőven beszámoló:)

És akkor még pár kép a múlt heti és mai Gödről + pár tegnapi kép Sukiról. Köszönet érte Dórinak:)

http://god.csikohal.fotoalbum.hu/

Felhasználónév: bence@bence.hu

Jelszó: Bence

Pá!

(Bocs, ha mostanában sok a helyesírási hiba, de nincs energiám végignézni az irományt, csak a Word-os helyesírás ellenőrzőt futtatom rajta végig, ami felismeri, ha felcserélek gépelés közben két betűt, de amúgy rosszabb a helyesírása, mint nekem:)

(Ja, és a fotókon van Lola kutya is, meg Léna baba is, aki mindig mosolyog:)

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr325518338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása