Medellin 2008.04.18. 19:56

Iszik; egyedül :/

Hi!

Nagyon 'büszke' vagyok a kisfiamra, meg ő is nagyon boldog (én kevésbé), hogy egyre ügyesebben iszik egyedül! Már csak pár apró gondot kéne kiküszöbölni: pohárból igyon és ne játékhajóból, és tiszta vizet, ne fürdővizet. Mert a hajót már nagyon ügyesen merítgeti és üríti ki a tartalmát - úgy fogja mint egy kis csészét, két tenyérben - de lassan gyakorolhatná ugyanezt a saját poharából... Nem mondom, abból is tud inni, csak azt nekem kell fognom, és 3-4 korty után több folyik ki a szájából, mint be. Nem baj, ez is csak egy átmeneti állapot, mindenki megtanul egyedül inni előbb-utóbb, nem?:)

Éjszaka most jól aludt, vagyis ugyanúgy, mint mostanában szokott. Fél 6-kor felkel, addig nyüszít míg nem kap reggelit (ma fél óráig bírtam, és extra korán, 6-kor reggelizett), majd aludt tovább fél 8-ig. Mert ugye most fél óra ébrenlétet kellett még bepótolni, amit hajnalban ébren volt:) Mókás, hogy mennyire betartja a 12 órát:)) Ha 1 óráig hagytam volna hisztizni, akkor 8-ig aludt volna reggeli után:)) De szerintem azért kel fel mostanában ilyen korán, mert vacsira a védőnő óta tejet kap, és nem tejbegrízt. És az nem annyira tápláló, és a kis gyomra ahhoz van hozzászokva. A tejtől hamarabb megéhezik, több, mint 1 órával. Legalábbis szerintem ezért van a korai kelés. Holnap mondjuk tejbegrízt fog kapni, aztán meglátom meddig alszik. Még ki kell sakkoznom, hogy 1 héten hányszor kapjon tejet, és hányszor tejbegrízt. Mert nem mondom, sokkal gyorsabb és kényelmesebb tejet adni neki:)) 5 perc alatt felforr, és kihűl mire megfürdetem Bencét. Tejbegríz 20 perc mire elkészül, és mikor Bencét kiszedem a kádból, felöltöztetem, akkor még legalább 5 percet kell visítania a vacsi után, míg azt hűtöm, mert még tök forró...

Egész nap nagyon édi volt, meg aranyos. Ma mondjuk apa is itthon volt a sztrájk miatt, úgyhogy sokszor ketten is szórakoztattuk. Délelőtt átvittem anyuékhoz aludni, mert nálunk épp nagy hangzavarral járó ablakcsere folyt, és anyuéknál másfél órát aludt!! Tudom nem babatéma, de meg szeretném itt írni, hogy milyen emberek vannak, az ész megáll... Miután átvittem Bencust 1/2 10 után anyuékhoz, akkor állítólag megjelent az ablakunk alatt az egyik szomszéd (mellettünk lévő lépcsőházból valószínűleg), és valamit elkezdett hőzöngeni, hogy nem tud aludni! Süvi nem igazán hallotta, a munkásokat nem faggattam ki, de gondolom a munka beszüntetését akarta kérvényezni, hogy ő aludni tudjon. Munkanap, délelőtt fél 10-kor! És mégis mikor kéne ilyeneket intézni? Már ablakcserét. Nem hétköznap reggel 8 és este 6 közt van lehetőség ilyenre? Vagy még hétköznap is a fél lakótelep beleegyezését kéne kérnem? Vagy esetleg éjszaka, amikor ő lehet dolgozik, és nincs otthon? (Gondolom azért akar annyira napközben aludni...) Én nem is értem, hogy az ilyen emberek mégis mit gondolnak, és hogy jut eszükbe emiatt beszólni másoknak! Totál elmebeteg!

Kitakarítottuk ma az erkélyt is, úgyhogy Bence egyből fel is fedezte. Amint odafért a nyitott erkélyajtóhoz, már rohant is ki:) Úgy bírom, hogy minden ismeretlen helyre is úgy nyargal, mintha születése óta a kedvenc, jól ismert helye lenne:)) Még soha nem láttam, hogy azt nézné, hogy a közelben vagyok-e, biztonságos-e a dolog, vagy először felmérje szemmel a terepet; vagy valami... Nem. Ha ő oda gondol (akar) menni, akkor megy. Ennyi.

Olyan édi volt akkor is, amikor lehúzta az asztalról a terítőt, és azzal kezdett el fel-alá mászkálni a lakásban:))) Mint a húgom anno a textilpelussal:) Csak Bencus egy terítőt ölelt magához:)) Amúgy ma sem voltunk lent, mert miután elmentek a munkások 1 körül, azután kezdődhetett a nagytakarítás. Alvásából meg fél 5-kor kelt fel, akkor már túl késő volt lemenni. Remélem jövő hétre megjön már a jó idő!!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr25518241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása