Medellin 2008.04.14. 19:13

Védőnő

Hi!

Bence ma 1 éves!!! :)) Boldog szülinapot neki! És köszönjük a köszöntéseket!

Nagyon vártam a mai napot a sok új esemény miatt - új babakocsi, védőnő - de igazából volt már jobb napunk is... Éjszaka Bence jól aludt, fél 6-kor riadt fel először, majd fél 7-kor reggelizett, de 1/4 8-kor már ki kellett venni. Nyűgös is volt délelőtt, de legalább időben elaludt (tuti a front miatt volt a nyűgösség és fáradtság). Ebédre a hétvégi maradék kaját ettük, húsokat krumplival és rizzsel, semmi babakaja:) Szépen megfeleztük:) A terítő is kapott egy nagy adagot, Bence kiadagolta neki a kis villájával...

Utána összekészültünk és elmentünk bevásárolni a vadi új babakocsival!! Képzeljétek, tényleg dönthető az ülése!! Na nem sokat, csak 10 centit, de dönthető:) Nagyon jól lehet tologatni benne Bencét, csak a nagyobb aszfalthiányokban (törések, repedések) mindig megakadunk. És ilyenkor a kerék elakad, én meg Bencét, mint vödörből a vizet, borítom ki:)) Persze nem esik ki, be van kapcsolva, de ezt még meg kell szoknom:)) A régi babakocsi jó nagy, és nehéz, az könnyen veszi az akadályokat, ez viszont nem:) Jó állapotok vannak ám, hogy nem a földúton tolom, hanem a járdán, és figyelnem kell, hogy ne akadjunk el...

Elszaladtunk a Sparba, utána még elmentünk a rendelő melletti játszótérre, mert még 3/4 óra volt a rendelés kezdetéig. Voltak lent mindenféle gyerekek, de Bencénél idősebbek, úgyhogy megint nem volt társasága. Egy fiú (kb. 3-4 éves) néha ott volt vele a várban, de az meg bunkó volt. Ki akarta oktatni Bencét, hogy ő nem jöhet fel a legfelső szintre, mert az az övé, meg ilyenek. Meg amikor Bencus megfogta a kezét, akkor elhúzta, hogy nem, ne érj a kabátomhoz, meg a kezemhez! Áááá.. Szörnyű. És még ronda is volt. De Bence ezeket persze nem értette, úgyhogy nem volt gond:)) Szépen felment a legfelső szintre is, és bármikor odament a kölökhöz, ha tetszett neki, ha nem:) Én meg kárörvendően vigyorogtam, hogy saaajnos nem érti, még pici! :)))

Védőnő. Bence 10.360 gramm volt a mérlegen, de zokniban, body-ban, és picit pisis pelusban, úgyhogy a védőnő úgy döntött, hogy akkor legyen 10.200 hivatalosan. Vagy 10.300:)) Tehát ő sem tudta melyik legyen hivatalosan, de ilyesmi súlyban van:) És 78 centi. Február elején voltam vele utoljára, akkor 9.400 volt talán, meg 74-76 centi. Nem is emlékszem pontosan, pedig ma néztem meg... Úgyhogy nőtt. A védőnő persze odáig volt, hogy milyen nagy, milyen jó formája, alakja van, milyen jó a színe, milyen kék a szeme, stb, stb. Lefordítva magamnak: orvosi szemmel is tökéletes a gyermekem:)) Ezen kívül azt is mondta, hogy a tavaly áprilisi gyerekek közül, akik járnak be hozzájuk, Bence az első, és egyetlen, aki tud járni. A következő jelölt is még csak ott tart, hogy már fel tud állni, és áll. A többi meg még ott sem. Úgyhogy teljesen odáig volt! A tápszert szépen ki lehet váltani tejjel, fokozatosan kezdhetem neki adagolni. És ne adjak neki tejbegrízt minden nap, mert nagyon hízlaló. (Bencus azért még nem hízott el, de mivel baba, sokat mozog, csak ledolgozta idáig is...) Na mindegy, majd felváltva kap tejbegrízt, meg tejet. Nekem is egyszerűbb. De akkor kell neki fürdés előtt külön kis vacsi, és alvás előtt egy pohárka (cumisüveg) tej. És reggel is kaphat tejet, a hivatalos reggeli (jelenleg tízórai) helyett. Úgyhogy ennek nagyon örülök, csomó pénzt meg tuduk majd spórolni a tápszeren. Most épp van egy új dobozunk, de az pont jó lesz átállósnak. Egy ideig felváltva kapja a tejjel, így a tápszer is hetekig elég lesz, meg a tejre is fokozatosan áll át... Ja, meg először csak reggelente kapjon, hogy napközben lehessen látni, ha mégis gond lenne.

A délutáni alvás után már itthon maradtunk, mert nem volt szép az idő (ahogy láttam esett is), de nyűglődés volt végig. Nem tudott mit kezdeni magával, de én se vele. Kicsit uncsi egész délután a kutyát nyomogatni, hogy zenéljen. A tv is csak úgy ment, hogy hátha néha leköti. Már annak is örültem, ha megtalálta a szekrényt 5 percre, hogy kicsit kipakolja, mert addig is elfoglalta magát...:)

Jó korán ágyba is dugtam, (fél 7 körül,) és negyed 8-ra már tuti aludt. Úgyhogy én most nekilátok dolgozni a tv előtt, mert apa ma nincs itthon.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr35518238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

91497 2008.04.16. 01:35:58

Sziasztok itt egy Luna! Mostantól én is leszek freeblogon, csak gondoltam jelzem ;) L.

91497 2008.04.16. 01:36:47

szablyanyka.freeblog.hu

8249 2008.04.18. 19:56:47

Szia Luna!! Örülünk neked nagyon, azt a freeblogot meg majd mindjárt meglesem! Puszi!
süti beállítások módosítása