Medellin 2008.04.01. 19:56

Játszótér

Hi!

Tegnap nekiláttam az új munkámnak, és a nagy lendületben kimaradt a blog:)

Tegnap volt nálunk a közvéleménykutató, aki véletlenül egy órával előbb jött, de így pont végeztünk addigra, mire Bencust ágyba kellett tenni, úgyhogy végülis még jól is jött ki:) Kaptunk egy zsák Nestlé-s cuccot, kakaókat, kávékat, csokikat, Maggis mindenféléket, 10ezer forint értékben. Végülis ez is egyféle 'pénzkereseti' lehetőség, ha már itthon vagyok...:) Úgyhogy Bence nagyon sündögött körülöttünk, meg bemutattam a nőnek, hogy hogy tudok fél kézzel főzni:)

Aztán délután lementünk a játszótérre, mert végre megjött a jó idő!! Bencével bevetettük magunkat a homokozóba:) Volt lent épp egy-két gyerek, de azok hamarosan mentek ebédelni, úgyhogy csak a miénk volt a játszótér:) Én befeküdtem (mármint a szélén támaszkodtam) a homokozóba napozni, Bence meg elvolt egy homokozókészlettel, amit ottfelejtett valaki:) És tök jól eljátszott minimum 1 órát, anélkül, hogy hozzá kellett volna szólnom:) Nagyon nyugis volt a délután:) Már van elég nagy ahhoz, hogy homokozzon (igaz a saját nyakába szórja a homokot, meg a fülébe lapátolja bele), csak idáig nem lehetett, mert hideg volt. Ma is levittem, mert mára is csodás időt jósoltak, erre nem sütött a nap, fújt a szél, és jóval hidegebb volt, mint tegnap:( Bár késő délután kisütött, de mi 1-2 között voltunk lent kb. És ma egy kisfiú (nem illik kisfiúra olyan jelzőt használni, hogy szemét, úgyhogy maradjunk a neveletlenben) homokot szórt Bence arcába:( Ő már nagyobb volt, szerintem 2,5 éves körül, tehát már értelmes. Bence odament hozzá, mert ugye mindenkivel ismerkedik, a fiú (Dávid), meg azzal szórakozott, hogy telilapátolta a kanalát, és Bencére dobta. Azzal nem volt gond, míg a gatyáját temette be, meg a kabátjára ment, de már akkor is mondtam neki, hogy nem szabad a baba arcába, mert belemehet a szemébe. És az nem jó, annak ő sem örülne. De csak csinálta tovább, már volt, amikor a homok Bencus sapkáján landolt, és akkor is rászóltam, hogy nem szabad, de nem érdekelte,  következő lapát Bence arcába ment... Szegény csöppem ott dörzsölgette a kis szemét, meg arcát, a csupa homok kezével:(( És a fiú hihetetlenül fantasztikus anyja meg ott ült 70 méterrel odébb egy padon, és rohadtul leszarta, hogy a kedves fia mit csinál. Mint gondolom az egész 'nevelése' is arról szólt, hogy rohadtul leszarja mit csinál a fia, azért is lett már ilyen kicsi korára ilyen jólnevelt. És sajnos ez kivédhetetlen lesz a jövőben, hogy játszótéren, oviban, egyéb helyeken, meg úgy általában bármikor, bárhol a jövőben ne akadjon össze a kicsi fiam ilyen rendes gyerekekkel, akik a nevelést a tv-ből ismerik kb... Ez van:(

Éjszak most kicsit rosszabbul aludt, felkelt 3-kor és fél 5-kor is, de nem mentem be hozzá (eleinte), hogy majd elalszik. Persze. Aztán fél óra hangoskodás után csak benéztem hozzá, és mindkét esetben ott állt az ágyában. Ezért írtam mindig, hogy muszáj az első mukkra bemenni, különben még jobban fel fog ébredni, de a babás könyv szerint ennyi idősen már hagyni kell őket, visszaalszanak maguktól. Persze. És mennyi idő után?:)

Ma délután annyira édes volt! Mindig kiment a nappaliból, eltűnt a gyerekszoba irányába, és amikor elindultam a felderítésére (lopakodva, vagy négykézláb, mert azok a viccesek:), akkor mindig nekilátott sikongatni, kacagni és menekülni ezerrel:))) És ezt a fogócskát játszottuk lényegében egész délután:)) Egy nagy vidámság volt a baba egész nap; annyira jó! Szerintem a következő szó, amit meg fog tanulni, az az 'imádlak', mert annyira édes, hogy átlagban minden második szavam ez hozzá:))

Holnap lehet lemegyünk a kondiba, de még nem tudom, hogy az uncsi pilatesre, vagy ennyire a várandósságom elején még megkockáztathatom az alakformálót... Végülis a 12. hétig lehet hasazni is, meg utána is lehet alakformálni, csak hasizommentes gyakorlatokkal... De ez nem szakképzett kismamás edző, úgyhogy lehet tényleg nem fogok lejárni, míg nem lesz új baba-mama oktató, aki majd szakszerűen elmondja, hogy milyen feladatokat lehet végeznem, és miket nem... Mert hát azért csak parázik az ember...:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr745518224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóripóc 2008.04.02. 10:14:14

Szegény kis pockom:( Homokot szórni a gyönyörű arcába:( Csúnya egy gyerek, az anyuka meg...inkább nem is illetem csúnya jelzőkkel, de elég bosszantó. Gondolom, így már negatív tapasztalatokkal fog gazdagodni, hogy bántják...:( Szegény kis póc!:( Legalább lehordtad a gyereket?
süti beállítások módosítása