Medellin 2008.01.07. 21:39

Suttogó

Hi!

Mai témánk (milyen meglepő) az alvás lesz.

Először a 'mókás' rész:

Éjszaka meglepően jól aludt, már az elmúlt napokhoz, hetekhez képest. Egyszer felkelt 2 körül, de hamar vissza tudott aludni, majd fél 5 körül. Fél 5 körül kb. 20 perc hisztizés után úgy döntöttem nem érdekel, megyek aludni. Azt csinálta, hogy amikor azt hittem, hogy már szinte teljesen alszik, akkor felpattant, és elkezdett megint ordítani. Ezt 3-szor játszotta el (én meg ennyiszer kaptam agybajt, mivel minden esetben biztos voltam benne, hogy már végre alszik). Szóval, rázártam az ajtót, hogy ne is halljam (annyira), és lefeküdtem. 5-10 perc után elcsendesedett, én meg döbbentem feküdtem az ágyban, hogy nem hiszem el, mi történt..? Még nem tudtam visszaaludni, mert eléggé kiment az álom a szememből, úgyhogy hallottam, hogy 5-10 perc múlva megint felsírt. Persze nem mentem még be, hogy hátha visszaalszik. El is hallgatott, de 5-10 perc múlva megint felsírt. Majd megint csend lett. És ezt játszotta fél 6-ig, amikor felkeltem, hogy jó, akkor reggeli, és végre aludhatunk. Kimegyek a szobából a konyha irányába, és mit hallok? Kaparászást a gyerekszobából! Bezártam a macskát. Nagy óvatosan kinyitom az ajtót, hogy kiengedjem, erre mit látok? Bence, mit egy édes plüssmaci ül az ágy sarkában, cumival a szájában, és lesi mi történik! Azaz el sem aludt, hanem tök jó szórakozásnak tartotta, hogy cica motoszkál a szobában. Gondolom néha azért ugye felsírt, de aztán mindig érdekesebb volt, hogy macskája van, akit jól megfigyelhet alig egy méterről, aki nem tud elmenni... Én meg azt hittem alszik.. De a macska miatt aránylag csöndben volt, mert lekötötte az esemény... Pazar.

Délután elővettem a Suttogó című könyvet (Renitől kaptam karácsonyra), hogy most már megnézem mit kell tenni, hogy a gyerek tudjon aludni. Állítólag ez egy nagyon profi könyv, és tényleg használ! Vagyis a fórumok alapján ez az egyetlen igazán hasznos könyv ilyen szempontból. Délután 2-szer is átolvastam a vonatkozó részt, hogy akkor nekilátok a feladatnak. Persze írta, hogy az elején még hisztisebb lesz a gyerek, mert ugye újdonság, nem érti mi van, de pár nap, pár hét, és minden tökéletes lesz.

Azzal kezdődött az esténk, hogy Bence kivételesen nem aludt el vacsora után (közben). Na mondom, már kezdhetem is a tanultak alkalmazását. Először röviden összegezném a tapasztalatomat: még soha ennyi ideig nem kellett Bencét altatni, és végül úgy aludt el, hogy feladtam, és kijöttem a szobából...:) Kb. 2 óra szórakozás után:))) A lényeg az, hogy hagyni kell a babát felállni, és amikor felállt, akkor el kell kapni, és le kell fektetni, úgy, hogy ne lásson engem, azaz nekem háttal. És ezt sokszor, mert akkor elfárad. Ha 100-szor kell ezt végrehajtani, akkor százszor kell, mert előfordul. Oké. Sokszor lefektettem, majd fekve is maradt. Úgy 5-10 percig, és amikor kipihente magát, akkor kezdte megint:))) Igen, írták, ez is előfordulhat, akkor lehet kezdeni újra az egész procedúrát. Utána olyan van, hogy nem szabad magára hagyni, hanem a tenyerünket rakjuk a hátára, és beszéljünk hozzá megnyugtatóan, hogy tudja, hogy ott vagyunk, nem hagyjuk magára, segítünk neki aludni. Ez nálunk úgy nézett ki, hogy amikor a hátára tettem a kezem, akkr már fordult is meg, hogy vagy megfogjon, vagy nyújtogassa felém a kezét. Mert elbújni nem tudok ugyebár, ha ott van a kezem a hátán. Aztán beszélhettem én hozzá, ahogy telt az idő, egyre nyűgösebb lett, és egyre jobban kezdett orítani, amit eleinte nem is csinált. Kissé gyanús volt, hogy én kb. zavarom őt az alvásban, dehát ezt kell csinálni, ezt írja a könyv. Aztán hol fogtam, hol nem, hol beszéltem hozzá, hol nem, ő csak visított. Tehát bő másfél óra után meguntam, és kimentem beszámolni Süvinek a tapasztalataimról. Majd visszamentem, a még mindig ordító gyermekemhez. Tettem egy kis Dentinox-ot a cumijára, mert azt szereti, bár ezt nem írta a könyv. Utána adtam neki kis vizet, bár ez sem szerepelt a feladatok közt. Utána megint kimentem, öntöttem  még vizet az üvegbe. Visszamentem a még mindig ordító gyermekhez, adtam neki még vizet. Majd pár perc múlva kijöttem, hogy kész, ennyit tudtam tenni az ügy érdekében, feladom. Kimentem a konyhába, és nem hazudok: 2 percen belül aludt a csöppem. Nomármost, nem vonok le még következtetéseket. Éjjel ha felkel, akkor megint a könyv szerint próbálok eljárni, sőt reggel és napközben is, ugyanis állítólag 7-kor kellene reggeliznie, úgyhogy ha fél 6-kor felkel, akkor a fenti módszerrel vissza kell altatnom, illetve meg kell tanítanom neki, hogy napközben nem keveset, hanem másfél órát alszunk. Szintén ezzel a módszerrel. Akkor is, ha nem sikerül visszaaltatni. Akkor addig kell fektetgetni, míg le nem telik az alvásra kiszabott másfél óra. És akkor ezt napokon, heteken keresztül, míg meg nem tanulja. Khm. :)

Ma rendet tettem a szobájában, de még elég kopár, még mindig nem babaszoba-szerű. Csomó mindent kéne venni bele, ha lesz rá pénzem/pénzünk. Kapott ma anyutól egy hálózsákot is, hogy tuti ne fázzon éjjel, meg azt nem tudja lerúgni magáról, de még ki kell mosnom. Lívia meg pelust hozott neki, úgyhogy jól el lett látva a kis mazsola. Köszönjük szépen!

Volt ma még egy mókás:) Anyu hozott áfonyás joghurtot a piacról, úgyhogy megfeleztem Bencussal (fél literes), azt kapta uzsira, kis babapiskótával. A joghurt kissé inkább savanykás volt, nem volt annyira édes, és néha megborzongott tőle, vagy kirázta a hideg, vagy mit csinál ilyenkor az ember:) Én meg jókat nevettem rajta, és utánoztam őt. Ez meg úgy tetszett neki, hogy végig kacagott kaja közben, és szép lassan rózsaszínűvé vált az egész ruhája:) Ugyanis nevetés közben folyt ki a kaja a szájából:)) Mondtam neki, hogy nem érdekes, akkor ez is megy este a szennyesbe:) Legalább vidám étkezésünk volt:)

Holnap torna (ha senki nem beteg). De előbb még előttünk áll egy 'Suttogós' éjszaka:))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr845518135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása