Hi!

Az elmúlt napkban rendszer költözött az életünkbe, el sem hiszem! Tudom, élvezzem ki, amíg lehet, de azért igyekszem fenntartani az állapotot, amíg lehet! Éjszaka sokat alszik, most pl. kb. este 9-től, reggel 10-ig. Egy-két rövid felriadás, reggeli fél 7-kor. Tízórai 10 körül, alvás 1-2 között, ebéd, megint alvás 5-6 között, uzsi, 8-kor fürdetés, vacsi, ágy. Fél 9 - 9 között elalszik! És ez olyan kiszámítható! Mit lehetne tenni, hogy ez így is maradjon? A sokáig tartó alvás annak köszönhető, hogy teljesen elsötétítettem a szobát. Mondjuk olyan szempontból nem szeretem, hogy a természetes bioritmus figyelembe veszi, hogy mikor van reggel (világos van), de egy tök sötét szoba mindig éjszakainak tűnik. Na mindegy, csak tudja a belső órája a dolgokat...

És mivel ilyen kis kipihent, ezért egész kezelhető napközben! Sőt! Olyan szépen elvan magában, hogy még olvasni is tudok mellette!! Igaz szegény növény egész nap az előszobában ül, és az ajtó zárva van, így csak a 220-ra kell figyelnem. És ha elunja magát, akkor egyszerűen odamászik hozzám, feláll, megrángatja a gatyámat, szól, stb, és akkor felveszem, járkálok vele, meglátogatjuk apát, megnézzük a halakat, kimegyünk nasizni, stb, utána visszarakom a földre játszani. Ha meg már sűrűbben jön nyafogni, akkor megnézem az órát, látom, hogy közeleg az aktuális alvás időpontja, és rövidesen ágyba is teszem. Amit persze 5-10 perc ordítás kísér, hogy mit képzelek, de azért alszik utána 40-50 percet:))) (Mióta rendszer van, azóta nem is iktat be 1,5 órás alvást.)

Elképesztően jó a gyerek evőkéje! Tuti az én gyomromat örökölte, bármit megeszik gond nélkül! (Mármint a pelenkában látható gond nélkül, illetve hasfájás nélkül:) Tegnap pl. becsapott fél liter joghurtot. Igaz 2 adagban kapta meg, mert már nekem is túlzásnak tűnt a dolog. Neki nem:)) Ilyen "Koppányi" márkájú áfonyás joghurt volt, 450 grammos. Ennek a 3/4-ét úgy bevágta, hogy kóstolót alig kaptam belőle. Mikor a kanalat újra mártottam mindig, addigra már tátotta a száját, lépést sem tudtam tartani vele, nemhogy én is csemegézzek:))) A maradék kb. 1 decit meg szintén úgy eltüntette, mintha sosem lett volna... Annyit tudtam lopni belőle, hogy az áfonyákat leettem a kanálról, nehogy félrenyelje őket. Ma házikolbászt evett zsemlével. Innen remélem nem kell tovább részleteznem, hogy mi mindent eszik meg a kis póc! Jó, mondjuk a töltöttkáposztából nem kapott, mert az azért túlzás lett volna, de a tejfölös szaftját azért egész ebéd alatt tunkolhattam neki kenyérrel, és azt bőszen falatozta. Komolyan nem tudom, hogy mit nem szeret, és mi az mennyiség aminél többet nem tud megenni... Még nem mertem kipróbálni:)) Amíg van a tányéron, addig eszik:)

De ma pl. nagyon rendetlen volt ebédnél! Úgy evett, hogy kb. a plafon nem lett kajás... Hirtelen mozdulattal kicsapta a kezemből a kanalat, a tányérba nyúlkált bele, a száján folyatta ki cuccot, stb... Fél tekercs papírtörlőt elhasználtam a törölgetésére... Mondjuk a lakás amúgy is úgy néz ki, hogy egy rendesebb disznóól luxuslakosztály hozzá képest. Tök jó, hogy ha alszik, akkor nem porszívózok, nehogy felébredjen rá. Ha ébren van, akkor meg azért nem. És most nincs kire lepasszolni, úgyhogy napról napra rosszabb a helyzet. Ráadásul, hogy elkezdtem olvasni, még a felsöprésig és felmosásig sem jutok el, mondván, hogy végre van nyugodt 40 percem olvasni:))) Mondjuk nincs lelkiismeret furdalásom miatta. Mióta Bence megszületett, azóta nem vettem a kezembe könyvet. Csak egyet. Amit akkor olvastam, amikor beteg volt, nem tudott aludni, és ott éjszakáztam mellette. De azt írtam is.

Egyébként mindenkinek ajánlom a 2 könyvet, amit most olvasok! Az egyiknek az a címe, hogy "Egy rossz anya vallomásai", vagy valami hasonló, és nem tudom ki írta. De most nem megyek át a másik szobába, hogy megnézzem:) A másik pedig a "Macsó apák" vagy mi. Hazai 'celebjeink' írták, tuti ti is hallottatok róla (az Árpa, a Bochkor és a Gesztesi). Mindkettőn sírva fetrengek a röhögéstől:) Kedvencem, amikor az első könyv írónője azt taglalja, hogy már megérti a japánokat, hogy miért találták fel a harakirit. Mert amikor a lánya kivágja a felső c-t a kiságyban, akkor legszívesebben felvágná magát hosszában és kiteregené a beleit az utcára, és akkor ez még mindig a nap fénypontja lenne:)) De ezt olyan stílusban leírva, hogy a könnyeimtől alig tudtam olvasni:)) 

Bence nagyon szeret rosszalkodni. És a legjobb benne, hogy tudja, hogy mikor rossz. És ha rászólok, vagy rácsapok a kezére, akkor vigyorog. Sőt, úgy hagyja a kezét, nem húzza vissza, és minél többet csapok rá, annál nagyobb a vigyora. A végén már (ki)röhög... Amúgy jól haladok a gyerek megnevelésével! Rászólok szigorú arccal, rámnéz, kielemzi a fejemet, majd elkezd mosolyogni. Erre persze én is elvigyorodok, ő meg boldogan kacag, és nyúl tovább a növényért...  Ez persze csak a szivatás rész. Ha meg nagyon akar valamit, amit nem engedek, és elveszem onnan, akkor csak simán nekilát hisztizni.

Nagyon jó az etetőszék is! Mióta megvan, azóta szépen kint eszik a konyhában, ahogy azt illik. Nem a tv előtt a nappaliban a hordozójában (mint a nagyok, persze hordozó nélkül:) Igaz, hogy módszeresen rendeltetés-ellenesen használja, azaz a szélén dugja ki a lábát, nem a tálca felé:) Mert így tudja püfölni az asztalt (tálcát) is, illetve a háttámlát is tudja rágni... Hát, igaza van, én sem tudom ezt a tényt megcáfolni, úgyhogy hagyom úgy ülni:) Csak így meg nem lehet becsatolni, úgyhogy fél szemem rajta.

Kedvenc játéka jelenleg egy üres fém sütisdoboz, aminek isteni hangja van, ha püföli a földhöz. Főleg, ha a föld alatt a parkettát értem, és nem a szőnyeget. De én boldog vagyok tőle, mert addig is elfoglalja magát, és van 2 perc szabadidőm:) És a hinta azért is jó, mert lehet rágni a kötelét! Például. Nem is értem, hogy miért van szükség gyerekjátékokra?:))) Úgyis mindegyiknél az első helyen a mobiltelefon áll, utána jön az egyes számú távirányító (TV), utána a kettes számú távirányító (DVD). Utána jön a minden más, amit nem szabad, vagy még nem rágott meg (szalagfüggöny, hosszabbító, papucs, növény, macska tálja, macska wc-je, hangfal zsinórja , tányér, tálca, tányéralátét, fakanál, szalvéta, kanál, szerszámok, flakonok, zsinórok. Stb.) És utána jönnek a rangsorban a játékok:))) Mert azok túl kézenfekvőek, nehogy már mindig azokkal kelljen játszani! Pedig mindig váltogatom őket, hogy ne legyen unalmas! Ja, és persze fő játék még a cumisüveg kupakja is, illetve a bébiételes üvegek kupakja! Főleg az! Azzal lehet 'gombfocizni', és kergetni a lakáson keresztül! 

Kaptunk Dóritól csomó ruhát, Feri v.mi rokonságától szerezte őket! Pont jók lesznek méretben, mert 86-os és 92-es ruhák! Pár body és kantáros nadrágok. Pár ing is van közte. Kimondottan, téli, tavaszi darabok, pont az elkövetkezendő hónapokra találták ki őket:) Köszönjük:)

Raknék most fel pár képet, csak... Hopp. Nincs is semmi csak. Azt hittem a másik gépen vannak, de nem, most jut eszembe, hogy tegnap feltöltöttem őket!

Na, akkor ezt a hozzászólást ezennel lezárom, és jöjjenek az képek, így az év végén!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr265518130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása