Medellin 2007.12.17. 12:16

Éjszakázások

Hi!

Az elmúlt 2 éjszaka nem volt túl szórakoztató. Mivel rosszul alszik, ezért későn kel fel, és már úgy eltolódott az alvása, hogy délelőtt nem is alszik. Legalábbis az elmúlt két napban. Cserébe van két délutáni alvása emberi időpontban, ami miatt le lehet fektetni 1/2 9 és 1/2 10 között. Viszont! 4-5 óra alvás után felkel, mert biztos hozzászokott az éjfél utáni elalváshoz, meg az ezzel járó kevés alváshoz, ami reggeliig, vagy az első hisztiig van. Tehát Bence fél 1 és fél 2 között valamikor felkel. Nem nyűgösködni, félálomba hisztizni, hanem 2 lábra. És ordít, hogy ő ébren van, és vegyük ki, vagy segítsünk neki viszaaludni, vagy valami. Ez átlag másfél, vagy akár két és fél órán keresztül megy. Ha 'csak' másfél, azaz 3 körül elalszik, akkor szigorúan újrakezdni mondjuk hajnali 5-kor. Ha két és fél órás a program, és negyed 5-kor alszik el végleg - mint most éjszaka - akkor már nem kel fel reggelig. Az éjszakai programjába az üvöltések közé néha beiktat 10 perc alvást, hogy a szülő azt higyje, hogy végre aludhat. De amint elszunnyad, már ébredhet megint az üvöltésre. Mivel energiám a nullán van már éjszakánként, ezért úgy oldom meg a dolgot, hogy rázárom az ajtót. Hogy ne teljes hangerőn kelljen hallgatnom az üvöltést. Néha bemegyek, adok cumit/vizet/tisztába teszem/lefektetem/puszit adok neki/simogatom/kézben rigatom etc. Tehát elméletileg mindent megkap, ami a komfortos alváshoz kell. De ő inkább üvölt. Ezt akkor kezdte igazán, amikor meg volt fázva, nem kapott levegőt, és sokszor felkelt éjszaka, és nem tudott visszaaludni. Most már meggyógyult, de nem veszi észre, hogy már nem kéne felkelnie:) Elvégre már nem fullad... Hátha rájön, hogy tudna aludni, ha akarna...

Amúgy a szokásos van. Új szavakat nem mond, magától még nem jár, új foga nem nőtt, úgyhogy nem tudok miről beszámolni! Nagyon nehéz, és ma meghúztam a derekamat is, délelőtt alig tudtam mozogni. És így kellett emelgetnem a kis sózsákot!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr565518121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása