Hi!

Tegnap nem írtam blogot, mert nem voltunk itthon. Mi bulizni voltunk, Bencus meg Líviáéknál aludt. És állítólag nagyon rendes baba volt, csak 3-szor riadt fel rövid időre, és a náthájával se volt semmi gond. Amit nem értek, ugyanis itthon enni alig tudott, mert csukott szájjal nem kapott levegőt, még a száján keresztül is szörcsögve vette a levegőt, és elég sokszor használtam az orrszívót is - és nem feleslegesen! Sőt! Az orrspray-t is már!! (Nem is sírt tőle!) Azaz jócskán náthás! Legalábbis itthon, ezért nem értem én ezt...:))

Ma elkezdetett "ma"-t mondani. De "mama" esetén tuti nem rám gondol, mert tőlem ilyet nem hallhatott:)) Ezért idétlen, ha valaki anyuka elkezd boldogan röpködni, hogy a gyerek kimondta, hogy "mama", mert ezt pont annyit jelent neki (mármint a babának), mint a "dede", meg a "dajdaj". A cicánál viszont mindig a "g" betűs szavakat részesíti előnyben. Mondjuk "c"-t még nem is tud mondani... Úgyhogy macska esetén mondjuk "gi"-t, vagy "gi-gá"-t mond:))

Elvittük ma anyuval Bencust Gazdagrétre játékboltba is. Karácsonyra néztünk neki ajándékot. Mondjuk végigaludta, úgyhogy tuti meglepetés lesz neki...:) Kap egy hintát. Én ilyen állatfigurás cuccot kerestem neki, hogyha megnyomja az állatot, akkor az hangot ad ki. Pl. megnyomja a kakast, és az kukorékol. De nem volt, cserébe ilyen modern, csili-vili, nagy, drága, műanyag szarokat akartak rámsózni! De azt hiszem, hogy múltkor láttam ilyen nyomogatós cuccot a Tesco-ban, úgyhogy majd akkor ott megveszem neki!

Végre rájött, hogy jó a kádban ülni is! Kezd leszokni a folyamatos állásról. Megnyugodott végre, hogy tud állni, meg megy neki, meg ez tök jó, úgyhogy most már akár le is ülhet végre:)) Feláll, leveszi a kád széléről, ami kell neki (pl. fogkrémes tubus), utána visszaül, és játszik. Vagyis rág.

Tényleg, írtam már, hogy kibukkant a két felső foga? Kint vannak a kis recék, úgyhogy szépen ki fog nőni neki, talán még idén! Nemsokára úgy fog harapni, hogy csak na! Idáig csak a csípései miatt voltak (vannak) kék-zöld foltjaim...:) De azért édi:)

Úgy alszik a gyerekülésben a kocsiban, hogy hátrahajtja a fejét, és fogja a kéztámaszt:) Le kéne majd fotózni, teljesen édi:) És mindig ezt a pózt veszi fel:)) Jól elvan az új ülésében, még újdonság neki, hogy ülhet, meg más szemszögből lát kifelé a kocsiból. De becsatolásnál így is hisztizik, és kicsatolásnál meg nagyon akar már kimászni! :)

Ma is jó későn feküdt le, holnap meg elméletileg viszem úszni. Bár meg van fázva, de remélem ez nem akadály. Meg kb. 5 hónapos az orvosi igazolásunk, hogy közösségbe mehet... Nem tudom elfogadják-e... Meg náthásan úszhat-e. Meg stb. De egyszer muszáj már lennie egy első alkalomnak, csak azt nehéz megszervezni!:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr815518114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása