Medellin 2007.11.19. 20:55

Ételek...

Hi!

Hasonlóan a tegnapi estéhez, ma sem aludtunk. Fél 12-től 12-ig sírt, utána erre már totál felébredt. 2 körül aludt vissza, addig szórakoztattam... Viszont 9-ig aludt reggeli után! Délelőtt felmentünk a templomba. Megkaptuk a keresztelési emléklapot, leadtuk a szükséges dokumentumokat és befizettem az egyházadót. Amiről azt kell tudni, hogy becsületkasszás, azaz nem meghatározott az összeg, hanem annyit adunk, amennyit akarunk adni. Mondjuk azóta láttam egy lapon, hogy minimum 7.600 Ft/év körülit kérnek, de akinek nincs pénze, attól nem. Én végül 12.000 forintot adtam; bár kicsit kevésnek tartottam magam is, de reálisan nézve úgy döntöttem, hogy nincs szórnivaló pénzünk. A gazdaságis (Zita), meg egy másik néni csomót játszottak felváltva Bencével, aki ezt szépen tűrte, míg anya a papírmunkát intézte.

Még szintén délelőtt voltunk Líviáéknál, kicsit otthagytam Bencust, míg postát intéztem. Meg ebédre is maradtam. Nagyon élvezte az 'etetőkompot', meg kapott túrógombócot, meg mandarint! És megint bolond fejeket vágott hozzá!:)

Délután pazar volt. Találjátok ki, hogy melyik ruhadarabom landolt megint a szennyesben?? Igen, a farmerom. Meg a pulcsim. Meg a pólóm. Meg a fél pár zoknim. (A másik még a lábamon van - igen, fél pár zokniban ülök:) Meg a 2 papucsom - de az csak csap alá. Meg a gyerek bodyja. Meg a hátulgombolósa. Meg a plüss ruhája. Meg a másik bodyja... Először az történt, hogy uzsi közben bealudt, én meg otthagytam a gyereket a kajával, hogy majd folytatjuk, ha felébredt. Amikor a gyerek felébredt, azzal kezdte, hogy megfordult a hordozójában (etetőszék/pihenőszék), hogy kimásszon. Ezzel a mozdulattal belelépett a táljába. A jó kis gyümölcsös kölespépjébe. amiből csak kb. 5 kanálnyi hiányzott. Erre mentem be, hogy a gyerek hasal a hordozón, és a lába a tálban pihen. A kaja meg a ruháján, meg a szőnyegen. Meg a tálcán, mert a tányér tálcán volt. A másik eset az volt, amikor mi ettünk Süvivel. Gyerek ott állt az ölemben, de míg én az asztal felé forultam, addig ő háttal állt annak, és a szék támláját rágta. Majd egyszercsak megjelent a semmiből a keze a tányérom peremén, és megdöntötte. Úgy teljesen. A kaja a tálban leves volt. Görög gyümölcsleves. Málnával. Csak az asztal, a szék, a föld, meg az összes ruhadarabom úszott benne. Épp csak elkezdtem enni. (Mondjuk maradt is a tányérban a gyors reflexeimnek köszönhetően:)

A fektetéssel ma minden rendben volt, kaja közben elaludt (negyed 9 körül), csak kérdés, hogy meddig alszik? Kicsit megemeltem a szivacsát a fejrésznél, két vaskos könyvet tettem alá. Így is egyenes a matrac, csak dőlt. Mert azt olvastam, hogy a fájdalom erősödik vízszintesben, és érdemes a fent említett módon cselekedni, ha fáj a baba ínye pl. a fogzástól. Kíváncsi vagyok használ-e...

Na, most mégsem írok a hordozókról, mert nincs rá időm/energiám, inkább megnézek egy jó filmet, míg belefér az időmbe!

Holnap torna, délután meg anyu átvállalta Bencust, hogy végre tudjak tanulni, mert kb 3-4 hét van hátra a tanfolyamomból, és sehogy nem állok:((

Ja! Még meg akarom írni a jelenlegi táplálását, mert kitaláltam ma, hogy 7 hónaposan is megörökítem, hogy min él:

Reggeli: Beba 2-es táp, vanília ízű, jó tápláló

Tízórai: Humana 1-es hypoallergén táp - ezt Hédiéktől örököltük meg, és legalább kevesebbet (azaz kevésbé táplálót) eszik tízóraira, mert a tápszer után az csak valami kis nemtudommivel lesz felváltva.

Ebéd: normális kaja, vagyis vagy főzött, vagy üveges. Kanállal evős.

Uzsi: Kölespép. Vagy sima gyümölccsel, vagy üveges gyümölccsel ízesítve. Ha üvegeset kap, akkor általában van egy plusz uzsi, amikor kap még egy almát.

Vacsi: Mildeba (vagy mi fene, hogy nem tudom megjegyezni!) Jó éjszakát tápszer, rizzsel dúsítva, a nyugodt (hahaha) alvásért.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr585518094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása