Medellin 2007.11.13. 21:19

Új feladat

Hi!

Azt hiszem még nem írtam meg, hogy Bence magától felült! Letettem hasra, vagyis négykézlábra, térültem-fordultam, visszanézek: ott ül. És semmi nem volt a közelében, amiben megkapaszkodhatott volna, úgyhogy tök egyedül csinálta! Sajnos nem láttam, hogy hogy csinálta... És azóta sem mutatta be nekem...:)

Voltunk ma tornázni is, és már kézben vittem le, mert a hordozójában nem bírom el! Persze levittem azt is, mert abban alszik. Jött egy új nő, aki már a 7. hónapban jár!! És akkora hassal jön tornázni! És ez a 3. gyereke. És a nő (Bea) csont és bőr kb. - legalábbis hozzánk képest, úgyhogy inkább tuti erősödni jött, nem fogyózni, mint mi...:) Bár a 2 gyerek után erősnek is tűnik... Na mindegy, nem semmi!

Bence már pikk-pakk feláll a tv elé a szekrénybe kapaszkodva, és most már emiatt nem lehet magára hagyni. Mert kimegyek, odakúszik, feláll, aztán egy idő múlva elborul. És vagy elvágódik hosszában, és koppan egy nagyot, vagy ügyesen vetődik, és nem. Mondjuk úgy, hogy 10 alkalomból 8-szor elkapom, 2-szer meg sírás van... Ezen kívül azt is gyakorlatozza, hogy feláll, pl. belém kapaszkodva, és elenged óvatosan, először fél kézzel, hogy akkor ő most egyedül fog állni:) Persze nem megy még neki, de ezeket tök magától találja ki, hogy akkor ő most megnézi, hogy mi lesz, ha elenged...

Felhívtam ma a kelenföldi egyházkerület plébániáját (legalábbis remélem így hívják), és megtudakoltam, hogy mi is ez a kikérő, amit nekünk kérni kell, ha nem a helyileg illetékes (azaz Őrmező a kelenföldi egyházkerület, vagy mi része) templomban keresztelik Bencust. Szépen elmondtam, hogy most költöztünk ide, nem tudjuk, hogy nyilván vagyunk-e tartva, vagy ez hogy működik, hogy lehet ilyen papírt kérni, meg hol, stb. Szépen végighallgatott, majd azt monda, hogy szeptember 1-től nem kell ilyen papír, szabad keresztelés van! :)) Úgyhogy egy gonddal kevesebb. Beszéltem László atyával is, mondtam neki, hogy csütörtökön szeretnénk menni, mert akkor le tudjuk adni tutira a gyereket nagymamához. Azt mondta, hogy akkor nézni fog egy időpontot akkorra, én meg vissza fogom hívni holnap. Úgyhogy úgy tűnik, hogy nem kerül sok akadály a keresztelő útjába! Már az étterem is le van foglalva, azt anyuék elintézték helyettem! A keresztelő családi happening lesz, úgyhogy bocs mindenki mástól, aki nincs meghívva. Majd talán képeket rakok fel, bár nem tudom, hogy mennyire illik egy mise közben fotózni, vagy ez hogy működik...

Ja, amúgy utánanéztem a neten, és nagyon durván mázlisták vagyunk: van ahol 8 héttel előre kell jelentkezni keresztelőre, van ahol 10-20 alkalmas beszélgetés van előtte, mint a jegyesoktatásnál, van, ahol csak minden hó második vasárnapján van keresztelés! Én ehhez képest bementem, hogy jövő hét vasárnap szeretnénk, és lőn! Köszönöm-köszönöm!

Bence ma is teljesen édes volt! Ma is megevett egy teljes üveg bébiételt (a zöldséges, húsos, tésztás cuccot), ami amúgy tök narancssárga. Szinte piros. Tehát, épp teli volt vele a szája, de teljesen teli, amikor ismételten tüsszentett egyet... Remélem mondanom sem kell, hogy a farmeromat reggel vettem le a szárítóról!... Ez a szerencsétlen gatya többet van mosásban, mint rajtam... De csak ez az egy ilyen ruhadarabom van! Amint felveszem, már le is hány, és tehetem vissza a mosásba. Ma letüsszentette piros foltokkal. Persze az ő ruhája is merő kaja lett, meg a hordozó is, meg főleg a pólóm, de a szőnyeg is... És utána hogy vigyorgott, amikor látta az örömömet:))) A piros, félig teli kis szájával:)) Le is akartam volna fotózni, de nincs feltöltve a gép:((( El ne felejtsem maholnap feltenni töltőre!

Ja, és még egy fontos projektem van: leszoktatni a gyereket a felkelésről. Zsuzsi megvilágosította az agyamat teljesen véletlenül (baba-mama tornás Zsuzsi), és így rájöttem, hogy a tipikus hibába estem bele észrevétlenül! Pedig annyira evidens! És annyira figyelek mindig ilyenekre! Tehát: nem kell felkelni a gyerekhez, ha sír. Vagy legalábbis nem minden mukkanásra. És ha rájön, hogy hiába üvölt, mert nem történik semmi, akkor meg fogja unni, felesleges lesz felkelnie, mert úgysem fog vele foglalkozni senki. Csak mondjuk nálunk a cumi miatt problémásabb az eset. Mert van úgy, hogy nyüszög, fel se kel még, a cumiját keresi, és ha beteszi az ember, akkor már alszik is tovább. Ezt lecserélni arra, hogy nem megyek oda hozzá, cserébe a félálomban lévő gyerek felébred, és elkezd órákig sírni, azt nem találom követendő ötletnek. Úgyhogy ki kell szűrni a 2 féle felébredést, és a szerint cselekedni. Utána is fogok olvasni a nagykönyvben, hogy mit ír erről a témáról!

Ma szétrágta a kezemet. 2-szer aludt napközben, 8 után már ágyban volt. Éjszaka másfél óránként kelt fel sírni. A gyümölcsös kölespépjébe már anyu által sütött babapiskótát is reszeltem. Ma csak 3-szor evett tápszert. 7-kor reggelizett! (De fél 5-től 5-ig ordított.)

Röviden ennyi:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr345518086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása