Medellin 2007.11.06. 23:38

Napról napra

Hi!

Tegnap lementünk a védőnőhöz. Bence 8.610 g, 72 cm. Mint egy átlagos egy éves gyerek:) Mondtam, hogy milyen szépen ül és áll már, mire elkezdett sápítozni, hogy azt nem szabad erőltetni, azt majd magától csinálja, először négykézlábra kell állnia! Majd utána ülni, majd állni. (Ezért is utálom a védőnőséget - minden gyerek más, más ütemben fejlődnek. Ne mondja már, hogy én ne álltassam a gyereket, amikor hisztirohamot kap, ha nem állhat, ülhet! Utál feküdni. És asszem elég erős és nagy ahhoz - mint egy egy éves ugye - hogy ne terhelje le magát ezekkel a mozdulatokkal...) Na mindegy (ált. ugye egyik fülemen be, másikon ki). Tehát, az történt, hogy visszakanyarodjak az elbeszéléshez, hogy a méregetések után ugye letettem felöltöztetni. Átdobtam a hasára, hogy begomboljam hátul a ruháját, erre négykézlábra vágta magát! :)) Megmutatta, hogy ő igenis ülhet, állhat, elvégre négykézláb is tud már állni:)) Igaz otthon nem láttam tőle ezt, de a védőnőnek megmutatta:) Persze, ezeket leszámítva, odáig voltak érte, hogy milyen nagy, milyen szép, milyen csinos, milyen aranyos, stb...

Akartam kérni új tápszert is, de azt mondták, hogy mivel elmúlt 6 hónapos, lényegében bármit adhatok neki, nem kell receptre HA-sat. Úgyhogy vegyek a boltban bármilyet. Úgyhogy tegnap vettünk egy Beba nevezetű, vaníliás ízesítésű tápszert. Estére adtam neki először. Nem örültem, amikor Bence hajnali fél 5 és fél 6 között végig sírt, mert arra gondoltam, hogy rosszul választottam tápszert, ettől is fáj a hasa. De lehet mégsem ez a gond, mert reggeli után úgy telerakta a pelust, hogy csak lestem. Inkább attól fájt a hasa, nem a kajától. Ma éjszakára is ilyet kapott, kíváncsi leszek az eredményre.

Amikor ma készítettem neki uzsira kölespépet, akkor raktam bele egy kanál vaníliás tápszert is, hogy legyen íze, meg táplálóbb legyen a mazsi. Teljesen olyan íze (és állaga) lett, mint a tejbegríznek! :) Tetszett neki!

És ma kapott olyan bébiételt (üvegeset), ami ízlett neki! Először melegítettem fél üveggel, mind megette, aztán még melegítettem egy kicsit, és azt is megette! Hipp márkájú zöldséges, sonkás tészta volt ez a finomság.

Elmentünk ma a templomba is időpontot kérni keresztelőre, erre zárva volt. Mert a neten azt írták, hogy kedden és csütörtökön 6-tól mise van, de közben nem volt, úgyhogy valótlan adatok vannak egy honlapon, én meg megszívtam... Csak vasárnap van mise.

Voltunk ma tornán is. Bence épp ott ült miután átöltöztettem, mikor mondja Zsuzsi, hogy én azt mondtam neki múlt héten, hogy Bence nem tud még egyedül ülni... Hja, az múlt héten volt:)) Azóta eltelt 4-5 nap:))) Most már tud:)) Szerintem pár nap, és felmászik a nappaliban a szivacsra. Már lazán felkapaszkodik rá, és ott áll támaszkodva mellette. Csak a lábával nem tud még rámászni. Még! :)

És ma kapott tornán kekszet:) Tök édi volt, először nem tudta mi az, és mit kezdjen vele, de miután betette a szájába, hogy megrágja, és érezte, hogy finom, akkor betolta az egészet. Én meg ott próbáltam kibányászni, hogy nehogy lenyelje!:) Erre jól bezárta a száját, és a kezével meg szorongatta az ujjaimat, hogy nehogy ki tudjam húzni a kekszet, aminek elcsíptem a végét:))) Végül kicsire daraboltam neki, és azt csámcsoghatta:) Otthon meg kapott kenyérhéjat:)) Épp velem evett, mert nem tudtam hova tenni, és kinézte a számból a kaját. Odanyújtottam neki (kb. 2 centi) kenyérhéjat, és olyan élvezettel rágcsálta, hogy nem is hittem volna. Szerintem, azon kívül, hogy jól lehetett rágni, ízlett is neki! Persze nem bolti szar volt, hanem amit anyu sütött a napokban. És se a kenyértől, se a keksztől nem lett rosszul. Ahogy a tejes főzelékektől sem. Úgyhogy ez jó, le kellett már ellenőrizni! :)

Állítólag elkényeztetem a gyereket. Pl. ma is olyan vajszívű voltam, hogy a gyerek nyávogva odakúszott a lábamhoz a nappali közepéről, megkapaszkodott a nadrágszáramban, és nagy szemekkel nézett rám, miközben próbálta felhúzni magát! Én meg ahelyett, hogy odébbtoltam volna a lábammal, vagy figyelmen kívül hagytam volna a pocok kis próbálkozását, felvettem... Meg amúgy is hajlamos vagyok kivenni a kiságyból és letenni a földre hasonló okok miatt. Sőt! Ha sír, akkor a karomba is felveszem! Úgyhogy nem vagyok egy következetes anya, és lesz egy elkényeztetett gyermekem. A családom szerint legalábbis. Mondjuk hugom is könnyen beszél, majd meglátom mit csinál, ha ő lesz ilyen helyzetben! :)

Bence amúgy jól viselkedik napok óta, elmúlt ez a több napig tartó hiszti, úgyhogy már nem szívja le nullára az energiámat...:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr645518078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása