Medellin 2007.08.15. 21:21

Dokinéni

Hi!

Voltunk ma dokinéninél! Ma ott volt a teljes csapat: Kenderesi doktornő, Jutka néni védőnő, meg az én védőnőm, aki Pintér Gyuláné, és nem tudom a keresztnevét, mert elfelejtettem (és ennek már egy éve:)))

Kicsit rendelés előtt érkeztem, még senki nem volt ott (mondjuk én voltam ma az első időpontra beírva), de be is hívtak előbb, és minden sietség nélkül 3-an is vizsgálták a babát:)

Kezdem az elképesztő tényekkel. Nem. Először azzal kezdem, hogy mindenki odáig volt, és többször is mondták, hogy :"Judit! Ez a gyerek milyen szép!" És ezt ilyen csodálkozó hangsúllyal:) Biztos ritkán látnak ilyen szép, jól fejlett babát! És nem mondták, hogy dagadt lenne, hanem megdícsértek, hogy pont jó a combja husija is! :)) Na, de nem ugrok előre a többi dícsérettel.:)))

Akkor megint nekiugrok az elképesztő valóságnak: Bence közel másfél hónap alatt 2010 grammot hízott!!! Azaz 2 kilót! 06.25-én volt 4800 g, 08.15-én 6810 g!!! Most lehetne azt mondta, hogy mennyire meghízott, de megvan az ok, hogy miért nem: ugyanezen idő alatt 7-8 centit nőtt!!!! (Ezért hordta kb. pár hétig a 62-es ruhákat...) Úgyhogy így már eloszlik a súly... Mondta is a doktornő: "Judit! Ez a gyerek nagyon magas lesz!" Szintén azzal a csodálkozó/elképedt hangsúllyal..:)) És ami a legdurvább, ha az elmúlt hónapokat nézzük:

05.02. 3600 g 53 cm

05.16. 3850 g 56 cm (itt asszem az volt, hogy hízott eleget - 150-200 g az ideális hetente, itt 250 g volt)

05.29. 4110 g ? cm (asszem itt nem hízott eleget)

06.11. 4500 g 58 cm (normális hízás/növés)

06.25. 4800 g 59 cm (normális hízás - 150 g/hét)

07.11. 5510 g 62 cm (ez volt a 3 hónapos mérés - rengeteget szedett fel, csak most látom - bár eredetileg még pálcika volt, úgyhogy volt mire. 16 nap alatt - kb. 2 hét - 710 g -> 355 g/hét...)

08.15 6810 g kb. 67 cm (kissé terpeszben mérte 65 cm-re, de a terpesz miatt az 1-2 cm-vel több, illetve a 68-as ruhák pont jók rá, abból is látszódik, hogy hosszabb 65 centinél...)

5 hét alatt hízott 1300 g-t, ami heti 260 g hízást jelent. Ami végülis sok, de a szokásos 1-2 centi helyett kicsit többet is nőtt! :)

Kapott szurit is: míg a tű benne volt, addig ordítás, amint kivették, már el is tűnt a piros szín az arcáról, a sírás abbamaradt, és nézelődött tovább:) Meg is dícsérték, hogy milyen bátor, ügyes fiú! Amúgy teljesen szétterpeszkedve feküdt a hátán, teljesen pucéran, és nagy bizalommal nézegetett körbe:) Teljesen flegmán:) Édi volt:)

Kaptunk beutalót vissza a csípőszűrésre (ugye, hogy csontosodik-e már eléggé), illetve kaptunk beutalót valami Tűzoltó utcai kórházba, ahol egy állítólag nagyon aranyos doktornéni fog felírni Bencusnak edzéstervet, miután megvizsgálta:))) Mivel Bence sokat van hason, ezért a hátizmai és a hátsó nyakizmai erősek. De ültetéskor kiderült, hogy viszont az elöl lévő nyaki izmok még nem kellően erősek, ezért annak edzésére kap tornatervet:) Ez persze nem kötelező dolog, meg magától is megerősödik, de azt mondta a dokinéni, hogy így előbb fog mindent csinálni - pl. járni - ha hamarabb erősödnek meg az izmai a torna által. Mondjuk a természet ezt is intézi magától, meg mozog (tornázik) a gyerek eleget, de mindenesetre nem árt neki, ha kap plusz erősítést, úgyhogy holnap hívom a nőt! Bár ennél többet gyúrni, dögönyözni, görgetni, hajtogatni, stb. szerintem már nem lehet, mint amennyit én csinálok:)) De végülis otthon kell tornáztatni, és csak egyszer kell magam beszenvedni a városba babástul!

A táplálásról végülis csak annyi szó esett, hogy a védőnő akkor kijön hozzám péntek délelőtt, és megbeszélünk mindent! Majd megmutatom neki a babaszakácskönyvet, és majd véleményezheti, hogy akkor tényleg eheti-e az ott 4 hónaposaknak felsorolt étkeket! Szombat reggel meg kimegyünk Bencussal a biopiacra (legalábbis tervezem), és megvesszük a babapapihoz valókat! :)

Tápszert még mindig a szokásosat írta fel, pedig a múltkor helyettesítő doktornő már mondta, hogy van nagyobb babáknak való tápszer, ne írja-e fel azt, de, hogy majd most biztos felírja nekem a doktornő. Rá is kérdeztem, de azt mondta, hogy ezt 6 hónapos koráig nyugodtan kaphatja, és mivel antiallergén, ezért reméli, hogy Bencus nem lesz olyan allergiás, mint a mamája:))) Szerintem összetéveszt egy másik volt betegével, mert nekem aztán papírom van róla, hogy a világon semmire nem vagyok allergiás:))) Pedig, amikor a kiütéseim voltak, akkor voltam allergiavizsgálaton, tök negatív lett, és mégis úgy maradt meg benne a dolog, hogy kiütés + vizsgálat = én allergiás vagyok... Pedig egy volt osztálytársamat ugyanezekkel a tünetekkel ételmérgezés címszó alatt vitték kórházba... De reméljük Bence a jó tápszerválasztás miatt nem lesz allergiás! Végülis... Még örökölni sem tudná, mert egy felmenője sem allergiás tudtommal... Csak akkor lennék ideges, ha kiderülne, hogy ez a tápszer 3x annyiba kerül, mint a többi... Mert a gatyámat tápszerre költöm. De inkább utána se nézek, mennyibe kerül a többi... Lehet csak ideges lennék...

Szerencsére most alszik amúgy. Hazahoztam, beraktam az ágyba, csendben játszott, majd amikor kezdett nyűglődni, akkor megfordítottam, cumit tettem a szájába, és már el is aludt:))) Ma annyi történt, hogy este 1/2 9 körül hoztam haza anyuéktól, és az utolsó 15 percben a teraszon ült velünk. (Mert a többi történés az megegyezett az itthoniakkal.) Lehet este ki kell raknom az erkélyre? :)) Mondjuk így is 9 körül aludt el, amikor nekem már a konditeremben kell lennem általában! Mindenesetre remélem, hogy sokáig alszik! És ma megint azt játszotta, hogy éhes volt, de csak 130-at evett, a maradékot meg később! És nem egyszer történt ez ma meg! Pedig olyan büszke voltam rá tegnap! Fogjam most megint a melegre??

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr875517976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása