Medellin 2007.07.31. 21:45

www.babaszoba.hu

Hi!

Ezt olvasom most épp:

"4 hónapos korban a baba már háton fekve is középen tartja a fejét, egyenesen néz, hosszasan fixálja tekintetét egy-egy tárgyon, illetve követi a mozgó tárgyak útját. Hasról esetleg már oldalra vagy a hátára fordul, és a könyökére támaszkodva emeli a fejét és a felsőtestét. Segítséggel akár ülni is tud. Tárgyakért nyúl (pl. csörgő), a kisebbeket tapogatja, kezébe veszi, majd szájához viszi. Felfedezi a saját hangját, és ezzel kezdetét veszi a gagyogás: "böööj", "baa", "daa". Határozottan visszamosolyog, hangosan nevethet. (Na, nevetni még nem tud, de kezd hülye hangokat kiadni már közben!) Naponta már csak 5-ször szopik, sokan már végigalusszák az éjszakát, de legalábbis 6 órát egyben alszanak az első felsírásig. Egyéni és igen eltérő az alvásigényük.

Könnyes sírással jelzi fájdalmát, félelmét, vagy ha magára van hagyva és "unatkozik". Látszik, hogy örül az érintésnek, és így azoknak a játékoknak, amelyekkel a testét megérintjük. Jó a babamasszázs. Szereti háton fekvésben, ha biciklizést játszanak vele."

Ezek szerint Bence már 3 hónaposan is 4 hónapos volt...:)) Lehet azért ilyen nagy már..:)) Csak nehogy felüljön már jövő héten, mert akkor tényleg rosszul leszek:)))

Ezen kívül:

 A legtöbb baba


 A babák fele


 Néhány baba


fejét stabilan tartja
súlyát állva megtartja
reagál, ha beszélnek hozzá
apró tárgyat képes megfogni
tárgyakat képes elérni, ha odanyújtjuk
rugózik, oldalra és vissza fordul
rugózik, oldalra és vissza fordul
beszédet utánoz egyetlen hanggal
ökleit szájába gyömöszöli, ínyével "rág"

Ez a 4 hónapos babákra értendő. Már itt is a "néhány baba" kategóriában vagyunk már, főleg ami a rágást illeti. Hogy mennyit tud dumálni megállás nélkül, azt inkább nem is említem! :))) Magyaráz!! És nem csak egyetlen hanggal:)))

Mindenesetre ebből is látszódik, hogy feleslegesen olvas az ember szakkönyveket, egyebeket, mert nincs két egyforma baba, és attól még nincs gond, ha a baba nem épp előírásszerűen fejlődik. Mindenki más. Mi még nem csontosodunk, de a legtöbb 4 hónapos babát is megelőzzük már egyéb fejlettségben... És a hajunk is még csak most kezd cserélődni...

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr255517961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozma Adri 2007.08.01. 11:56:29

Szia Bence! A Mama volt olyan Drága és beavatott a blogcímedbe. Anyának üzenem, hogy márciustól Nekünk is lesz Porontyunk. Babnaplót én is írok a kezdetektől, egyenlőre wordben magunknak. De ki tudja, lehet, hogy veszem a bátorságot és kilépünk a világhálóra. Puszi mindhármotoknak.

8249 2007.08.01. 21:03:43

Szia Adri! Nagyon gratulálunk!!! :) Nektek is kos lesz, vagy március elején jön a baba? :) Bátorság meg nem kell a publikáláshoz, csak annyi, hogy nem teszed publikussá. Akkor csak az fogja olvasni, akinek megmondod, hogy hol éri el az oldalt! Család, barátok, ismerős ismerőse, stb:) És majd tudósíts, hogy fiú-e vagy lány! És ha a 8. hónapban leszel kb, akkor elkezdheted előlről olvasni a blogomat:))) Puszi!!
süti beállítások módosítása