Medellin 2007.07.22. 22:08

Kánikula

Hi!

Bence már most készül a globális felmelegedésre; születése után egyből megtanul együttélni a meleggel:))) 3 hónaposan neki ez megszokott már, hogy meleg van:)) Lehet felnőtt korában már az 50 fokra is legyint majd...:))) Persze egész nap pelusban van / vagy nélküle (ma csak egyszer pisilt le, de a teraszon, a műanyag székben ülve, fürdőruhában, úgyhogy az könnyen tisztítható...:), ezen kívül egész nap vizes pelussal a közelében mászkálunk. Törölgetjük, turbánt rakunk rá, betakarjuk vele, a keze ügyébe tesszük alvás közben... Meg persze napi többszöri fürdés a mosdóban. Ma sokat voltunk kint a teraszon is, mert ma már járt a levegő, így az árnyékos terasz elviselhető volt. De jót is tett neki, mert ma szerintem egyel többször aludt napközben, mint szokott! Úgyhogy így fél órával több időm volt a medencében ázni, ahonnan csak a gyerek miatt másztam elő:)) (Vagyis vagy háromszor 30 percet voltam napon/vízben!)

Egyébként anyuéknál aludtunk, mert tegnap lagziban voltunk, és későn mentem haza (Süvi még maradt), és az akkor már alvó gyerek éjszakai alvását nem akartam megzavarni, így anyuéknál aludtunk. Ágyastul levittük a pincébe, arra nem kelt fel, és mi is lent aludtunk vele (mármint én és anyu - neki is melege volt fent, leköltözött hozzánk:) (Visszaolvasva ezt a bekezdést: félreértések elkerülése végett: Süvi nem aludt ott, a többesszám Bencére és rám vonatkozik:)

Azért is gondolom, hogy Bence kezdi megszokni a meleget, mert az evése kezd visszaállni. 170-et még nem merek neki adni, de 120-140-et már megeszik egyszerre, és 2-3 óránként eszik. Pl. ma délig csak 3-szor evett!!!

Amúgy nagyon tokás már a feje szegénykémnek, a combija is kezd husi lenni (de azért nem hájas még - mármint a lába). Már alig várom, hogy kezdhessem hozzátáplálni és leálljunk a tápszerről. Nem hinném, hogy a gyermek fejlődéséhez tokára van szükség, úgyhogy az a főzelékek, zöldségek mellett biztos eltűnik majd!

Ma mondták egyébként anyuék is (Judit nagynénim és anyu), hogy milyen furcsa, az ő idejükben a babák (azaz mi, azaz a gyerekeik) sohasem kaptak vizet! Soha. Viszont kaptunk teát. Cukrosan, citromosan. És az éjszakai etetésnél nem is etettek minket, hanem akkor is csak teát kaptunk. Mert az kellett ahhoz talán, hogy leszokjunk az éjszakai evésről:) Háát, én nem tudom. A víz egészséges, az oltja legjobban a szomjat. A cukor egészségtelen és hízlal, a teafüvekbe azt sem tudja az ember mit tesznek manapság, a citrom meg erősett szennyezett, csecsemőknek tilos adni gyermekorvosi ajánlásra... Ami meg az éjszakai evést illeti: én úgy tapasztalom, hogy az éjszakai evések közti időszakot a gyerek maga húzza ki, azaz ahogy nő, úgy alszik egyre többet átlagban. Ha már 12 órát fog aludni, akkor tuti nem fog éjszaka enni... Márpedig a gyerekek egy idő után asszem tudnak annyit aludni. Oké, lehet ez nem hónapok, hanem évek kérdése, de Bence tudja, hogy mire van szüksége. Míg pici persze. És én annak számítom őt. Ha már tényleges rendszert lehet vinni az életébe, mert tényleg napi 5x fog enni, akkor már lehet, hogy reggel 8 reggeli, 12 ebéd, stb, de amíg hol 6x, hogy 12x eszik, hogy ennyit, hol annyit, hol az időjárástól, hol a mittudomén mitől függően, addig tuti nem látok neki a nevelésének. És amúgy is tudja, annyit eszik, amennyi az ő korának elő van írva, csak más elosztásban. Na mindegy, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én igény szerint etetem még, és csak vizet kap! Szűrt és forralt vizet. Legközelebb ami folyadékot fog kapni, az a bio almalé lesz:) Utána az őszilé.

Amúgy édi!:) Nagyon!:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr565517952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása