Medellin 2007.07.18. 09:05

Alvás

Hi!

Úgy döntöttem, írok egy kis emlékeztetőt arról, hogy hogy változott Bence alvási szokása az elmúlt 3 hónapban, azaz mióta megszületett! (Már ha engedi, miközben itt ugrál a vállamon...)(Na persze nem engedte, volt most egy negyed órás etetési szünet...)

Alvás (körülbelüli heteket írok):

0-2 hétig: egyfolytában aludt lényegében (sárgaság); én keltettem őt 3 óránként - éjszaka is - enni.

2-5 hétig: felkelt enni már magától, igény szerint, de két etetés közt lényegében aludt. Etetés után rövid ideig ébren volt esetleg, vagy már evés közben bealudt.

6-9 hétig: evések után kis ébrenlét, utána alvás a két evés közt, de kora délután 3 evés közt, azaz kb. 1-től 4-ig ébren volt, és semmit nem aludt.

10-12 hétig: evések után fél-másfél óra ébrenlét (beszélgetés, foglalkozás), utána rövid, kb. 1 órás alvások a következő evésig. (Itt már/még 3 óránként eszik.)

12. héttől: kb. hajnali 6-10-ig ébren van, fél óra alvás, utána megint ébren van, majd dél-1 körül megint fél óra alvás, majd ébren van, de délután van egy nagyobb (2-3 órás) alvás, utána az esti lefekvésig ébren van. Tehát napi max. 3-4 órát alszik. (Alig egy hónapja kb. ennyit volt ébren...)

És még mindig nem tud egyedül játszani, tehát anya kell neki a szórakoztatáshoz. Erre jön rá a meleg, és az abnormális étkezése emiatt. De ez is csak egy átmeneti időszak... Most tettem le őt arra a fél órára. Szerintem gyorsan felsöprök, felmosok, macskawc-t takarítok, felöltözök, beteszek egy mosást, leszedem a teregetett cuccokat, és esetleg leviszem a szemetet is, meg felhozom a postát... A következő fél órás alvásában pedig majd ebédet gyártok...

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr585517948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2007.07.19. 21:18:42

Süvi nem akar esetleg részt venni az alvások közti tevékenységben?
süti beállítások módosítása